Şimdi Ara

Neden şu sıralamaya Hacettepe, YTÜ vs yazılmaz deniyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
2.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Nereye gidiyor hocam? Olaylara biraz fransiz kaldim son zamanlarda.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anladim, sagolun

• En son ciddiye alınacak şeyler o yorumlar, herkes kendi fikrini kesin doğru gibi satıyor tabi kendi pişmanlığına başkasını ortak etmek isteyende olabilir, yerleşemediği için insanların keyfini kaçırmak isteyende olabilir ihtimaller sınırsız. Sıralamaların yükselmesi insanalara niye dert onuda anlamadım siz beğenmiyorsanız tercih etmezsiniz ne güzel yüksek puanlı adaylar önünüzden çekiliyor

• seniorcoder S kullanıcısına yanıt

Evet bu aralar forumda durmam hataydı. Bu arada bu yatay geçiş mevzusunu ilk önce hacettepe bilgisayar iyi değil anlamında biraz sert bir çıkış gibi algıladım ama içime gerçekten siniyor sadece itü gelmemesine şaşırdım biraz. O yüzden başka bir bölüm düşünmüyorum zaten bu saatten sonra da saçma olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YTÜ konusunda birkaç fikir beyan etmek istiyorum. Okula kayıt olmadan önce benim algımda da İTÜ'nün ucuz alternatifi gibi bir algı vardı. Hatta kazandığımda üzülmüştüm. Türkçe eğitim veriyor olmaları bile canımı sıkmıştı. Mühendislikte hala BM Türkçe.  DGS ile kazandım bu arada. Boğaziçi mezunuyum normalde. O yüzden Boğaziçi ile kıyaslandığımda şu farkları gördüm:

- Boğaziçi hocaları daha elit. Buradaki elitlik akademik olarak tabii. MIT videolarında hocalar gibi. İngilizceleri de müthiş.

- Boğaziçi'nde Problem Session denilen seanslar var bazı derslerde. Araştırma görevlileri haftalık soru çözüyor akşam saatlerinde. YTÜ'de bu yok. Araştırma görevlileri sadece lab'ı yönetiyorlar.

- YTÜ'de hocalar çok pratikçi. Dersi geçmen, pratikte bir şeyler yapabilmen için anlatıyorlar. Birkaç öğrenci yeni hoca olan DR ünvanı olan hocaya bir olayın teorik nedenini sordu. Hoca cevap veremedi ve sınavda çıkmayacak gibi bir laf etti. Sonra pişman olup ben bakıp sana dönerim dedi. Boğaziçi'nde her şey çok teorik. Her şeyin temeline iniliyor. Her şeyin ispatı yapılıyor. Çok fazla detaydan sorumlu oluyorsun.

- Fakat pratikçilik dedim ya teknik okul olmasından mıdır başka bir sebepten ötürü müdür bilmiyorum ama öğrenciler tonla proje geliştiriyor. Elli tane teknik proje grupları var öğrenci kulüpleri. Sualtı robotundan tutun da uydu geliştirmeye kadar. İşte bunun %1'i bile Boğaziçi'nde yok. Compec diye bilişim kulübü var. Anca yarışma, kariyer etkinlikleri gibi şeyler düzenliyor. Teknik manada hiçbir şey yok.

Hala kampüse gittiğimde hayran hayran bakıyorum. Boğaziçi'nin hocaları başta dediğim gibi MIT hocaları gibi olabilir ama YTÜ öğrencileri de benzer şekilde daha MIT öğrencilerine benziyor. Zaten haberlere bakarsanız YTÜ öğrencileri teknik yarışmalarda derece alırken Boğaziçi öğrencileri competitive programming gibi yarışmalarda derece alıyorlar. Zaten bu okullara gelenlerin bir kısmı TÜBİTAK Olimpiyatları'nda derece almış kişiler. Sonra yurt dışına daha çok öğrenci yolluyor. Peki YTÜ öğrencileri ne yapıyor? İş buluyor teknoparklarda. Davutpaşa kampüsünde dünya kadar şirketleri barındıran teknopark var. Öğrenciler orada iş buluyor kolaylıkla.

Eskiden bir laf vardı. ODTÜ tasarlar, İTÜ yapar, Boğaziçi kokteyline katılır diye. Sanki hala öyle.  Tabii ben şimdi iki okulun da kültürünü aldığım için rahatsız olmuyorum ama sanki iyi okul dediğimiz bu ikisini de aynı anda sunabilmeli. Belki ODTÜ ile İTÜ öyledir.

Hocam bence hâla çok underrated sıralamaları en azından Boun,İtü,Odtüye bakınca kalite olarak bu kadar iyi bir üniversite daha iyi sıralamalara kesinlikle çıkar bence

• Time Does Not Heal kullanıcısına yanıt
    Mercedeslere gidiyo nereye gidecek

• yav ne triplere girdiniz yok ytü nün akademik kadrosu yurt dışılı vs değilmiş sanki Bilgisayar mühendisliğinde akademinin aşırı da bir önemi varmı öneMİ 0 0 0 Üniversiteler eski kaldı artık zaten , ayrıca 3-5k dan da ytü hacettepe yazılır kardeşim taşra da cengler bile 100k altına indi sıçmışım itü süne vs itü de kom,ehb okusan kaç yazar bir yazılım mühendisi kadar para kazanman daha zor zaten onlarda yazılım mühendisi olmak istiyor

• Aman işte , hayatlarında bir kere kurumsal yerde çalışsalar ilk 10 hatta 20 deki ünilerden mezun insanların aynı ortamda çalıştıklarını görseler bu saçma sıralama hastalıklarından vazgeçerler, bide şahsi görüşüm ilk 10 bin deki çocukların analitik düşünme kapasitesi olarak aralarında öyle uçurumlar yok, gerçek hayata başladğınızda öss de 30 bininci vs olmuş biri tarafından iş yerinde sizi geride bıraktığına yada derece ile bilmem nereyi bitiren birinin ise patatese döndüğü durumları da göreceksiniz. Birde yurt dışı her yerde iyi değil, amerikadaki papaz okullarından doktora alanlar burda yere göğe sığdırılmıyor, üstelik orda yabancı oldukları için hammaliye işlerde muhtemelen daha fazla da kullanılıyorlar tabiki çok iyi olanlarıda vardır ama görmeden tanımadan insanları yargılamayın. Bide genç hocalı ünleri seçin mühendislik tıp gibi değil tıpda hoca yaşlandıkça el becerisi gördüğü vaka sayısı artıyor, mühendislikte genelde yaşlandıkça pratikten uzaklaşıp çağ dışı kalıyorlar.

• Ankarada yaşıyorsan eğer itü gelmediğine sevinebilirsin bile, daha rahat okursun heleki ülkenin durumunu düşününce

• Kom ve ehb de çok iyi bence hocam

Ankara'da değilim ama yine de daha rahat olacak gibi görünüyor. Bir de şu en üstteki mesajı çok anlamadım ilk yorumda hacettepe yerine itü makina mı okusun demişsiniz ikincisinde ise içine sinmiyorsa makine vs yaz demişsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır, eğer istediğin bölüm değil de üniversite ise, ITU ODTU'nun puanı yeten herhangi bir bölümüne geçmeye çalış demiş. Yoksa Bilgisayar Mühendisliği açısından okunabilecek en iyi bölümlerden birini kazanmışsın hayırlı olsun.

Bir ek de Türkçe eğitim için yapayım. YTÜ gibi Türkçe eğitim olunca burun kıvıran ya da kötü olacağını düşünen arkadaşlara, eğitimin anadilde olmasının öğrenme açısından daha iyi olacağını söyleyebilirim. Tabii ki yönelim bu yönde olduğu için eskiden Türkçe olan Hacettepe bile bu modaya uyup İngilizce'ye dönüştü.

Zaten BM'de kaynaklar İngilizce, mecburen öğreneceksiniz. Ayrıca mesleki İngilizce ile gündelik olanın zerre alakası yok. Ünviersite kazanmışken dil kursunu da aradan çıkartayım diye düşünmeyin.

• Eğer illa odtü vs istiyorsan geç demiştim, yoksa bilgisayar doğru tercih kendinde çabalarsan meta, google gibi şirketlere girebilirsin, yok çok uğraşmam dersende aselsanı tai'sinde yine çalışırsın

• Donaldknuth D kullanıcısına yanıt

Aynen ana dilde eğitim bir güçtür ama kime neyi anlatacaksın, ha bu arada ingilizce eğitim vermiş biri olarak şunuda söyliyeyim ingilizce eğitim alınca öyle bir larry king de olmuyacaksanız oda zamanla pratikle gelişen birşey, ankara fizik mühten mezun bir arkadaşım şu an amerikada isviçrede radyasyon fiziği eğitimleri veriyor onunda zamanla gelişti, türkçe eğitim alınca (hazırlık okumanız lazım ama ingilizce bilmek ve ingilizce eğitim aynı şey değil) yurt dışı vs olmaz da ayrı bir yalan en kolay geliştirilen skill yabancı dil

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.