Şimdi Ara

GTÜ vs İTÜ Eşit mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bunlar Gebze Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölüm başkanı Yusuf Sinan Akgül'ün (öyle olduğunu hatırlıyorum) sözleri:

Bu sorunun cevabı konusunda fikrim yok. Aynı soruyu GTÜ-YTÜ ya da GTÜ-İTÜ için de sormak lazım. Öğrenci tercihini neye göre yapar biz anlamadık. Ama hoca başına düşen yayın sıralamasında, girişimcilik indeksinde, hızlı iş bulma konusunda ve uluslararsı indeklerde bu üniversitelerdeya ilerideyiz ya da aynı durumdayız.

Ona sorulan soru da bu:

Hocam İYTE'nin puan olarak sizden yüksek olması bölgeyle mi alakali bir durum?

Bu soruya bu cevap için ne dersiniz? Yorumları alalım. Ancak lütfen varsa eleştirileri saygı çerçevesinde yapalım.

• gebze teknik'in bence bir anda böyle yükselmesi bence kendisini iyi tanıtmasıdır. geçen sene bilgisayar müh için youtubede canlı video vs vardı ve baktığınızda sıralaması giderek iyileşmekte lakin bir üniversiteyi üniversite yapan şey oraya giren öğrencinin başarısı kadar o üniversitenin kökleri , kültürü gibi üniversiteye ait şeylerdir. ben ne itü'de ne gtü'deyim fakat asla itü ile yarıştırılamayacağını düşünüyorum. itü ne olursa olsun ülkede adını öne çıkarmış bir üniversite.
  • Oncelikle ben gtu de okuyorum, yusuf hoca ulkedeki seckin hocalardan biridir ve kendi verdigi derslerdede yuksek standartlar cevresinde veriyor, muhtemelen hoca egitim alaninda verdigimiz egitim esittir gibi bir sey demisdir ama itu sosyallik, olanaklar vs acisindan daha iyi bir okuldur.Itu ye puanin yetiyorsa gtu yazmak salaklik olur bence ama itu tutmuyorsa ytu yerine yazilabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıralamalara bakmak lazım. o kadar insan salak mı da derece yapıp gtü yerine itü yazıyor?
    bunu diyen biri gtülüdür. diğer herkes tersini düşünür.
  • jackk001 kullanıcısına yanıt
    Belki de sizin dediginiz bakış açısı ile söylemiştir. Ben de biraz baktım gerçekten yetkin bir hocaya benziyor ama bu sözü bana çok iddialı gelmişti.
  • GTÜ MIT le aynı hatta yanlış sylemiş :D
  • O adam slaytı açıp oturduğu yerden yarım yamalak ingilizcesiyle bir şeyler anlatmaya çalışan "hoca" değil mi?

Az bile söylemiş. GTÜ eşittir MIT demesi lazımdı.
  • Demek ki mütevazilik yapmış. İTÜ demiş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    illa ODTÜ İTü mi lazım?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gebze teknik'in bence bir anda böyle yükselmesi bence kendisini iyi tanıtmasıdır. geçen sene bilgisayar müh için youtubede canlı video vs vardı ve baktığınızda sıralaması giderek iyileşmekte lakin bir üniversiteyi üniversite yapan şey oraya giren öğrencinin başarısı kadar o üniversitenin kökleri , kültürü gibi üniversiteye ait şeylerdir. ben ne itü'de ne gtü'deyim fakat asla itü ile yarıştırılamayacağını düşünüyorum. itü ne olursa olsun ülkede adını öne çıkarmış bir üniversite.
  • pir2xh P kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Rektör, hocalar, öğrenciler hep beraber reklam yapıyorlar. Bir de konumu da iyi bence. Sonra yüksek lisans geçmişi var. Bunların etkisi vardır bence.

Ancak İTÜ ile aynı denmesi pek makul gelmedi.

• siz bu ikisi arasında kaldınız sanırım
  • pir2xh P kullanıcısına yanıt
    Açıkçası arada kalmadım. Hedefim İTÜ idi. Ancak talihsizlik sonucu düşük puan alınca bu üniversiteye bir bakayım dedim. Son kararım ise mezuna kalmak. Seneye tekrar deneyeceğim.

• kaç bin geldi , ne istiyordunuz acaba ?
  • Ben de hem itü hem gtü'denim. İkisi denk.

• dumanmehmet kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Peki sizce bu eşitliğin kaynağı İTÜ nün Koç, Boğaziçi vs. ye göre kötü mü olmasıdır? Yoksa GTÜ nün mü iyi olmasıdır? Yani sizin bu yorumunuza göre ben İTÜ yerine Koç vs. tercih etmem gerektiğini mi düşünmeliyim? Çünkü hedefimde İTÜ vardı.

• GTÜ'de bir anket yapsanız İTÜ mü yoksa GTÜ mü diye sonuçların yüzde 90 İTÜ olduğunu görürsünüz.
  • Mantıklı.

• O adam az bile demis gtu > mit demesi lazimdi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.