Şimdi Ara

YKS'de derece yapıp 4 yıllık burslu pilotaj tercihi yapmak mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
49
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Ben çok zamandır pilotluk istiyorum fakat bu aralar bu tercihi yapmak ne kadar mantıklı olur diye düşünüp duruyorum ve kafam oldukça karıştı. Sebeplerine gelecek olursam birinci sebebi pilotaj eğitimi uçuş okullarında veya havayolu şirketlerinin kendi verdiği eğitimlerde bir buçuk sene civarında veriliyor ve süreç sonunda pilot lisansını alabiliyorsun. Fakat üniversiteye gittiğin zaman bu 4 yıla mal oluyor. 4 yılın sonunda ise diğerleriyle aynı işi yapıyor oluyorsun. Yani bir nevi kendimi 4 yıllık bir süreçte pilotajlıkla sınırlandırmış gibi olduğunu düşünüyorum. Bunun yerine o yapılan dereceyle çok daha güzel üniversitelerde çok daha kaliteli bir eğitim alarak bir mühendislik veya başka bir bölüm bitirmek sonrasında duruma göre uçuş okulunda veya şirketlerin vermiş olduğu eğitimle pilotluk eğitimi almak aklıma daha çok yatıyor bu aralar. Çünkü pilotajlık için 4 sene değil ayrıyetten bir buçuk sene daha fazla okuyarak çift meslek edinmiş oluyorsun. Bu bahsettiğim çift meslek durumunu destekleyen bir diğer faktör de pilotlukta hassas sağlık politikaları. Eğer böyle bir durum yaşayıp da mesleğimi yapamayacak duruma gelirsem elimde ikinci bir meslek olmuş olacak. Bilmiyorum düşüncelerim böyle.

Bu konu hakkında bilgisi, yorumu veya tecrübesi olanlar fikirlerini sunarsa çok sevinirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.