08.20.23 / 13:58 EDİT: Kasıma kadar yökatlas'ın gelmesini beklemeyeceğim bölümlerin yanında yazan sıralamalar puana göre oluşturulan "tahmini sıralamalardır" bölümlerin yeni sıralamaları isimlerinin solunda yazmaktadır. hiçbir yatırım tavsiyesi içermemek ile beraber kendi görüşlerimdir. sizin görüşlerinizle beraber şekillendirelim. Konuya başlamadan bu bölümlerin hepsine ODTÜ avantajı demeyi unuttum. ODTÜ avantajını adı olarak düşünmeyin. ODTÜ Ankara'nın en büyük üniversitesi hatta Ankara'dan büyük olabilir. ve bu devlet okulunun kendisine ait yaklaşık 9.000+ yurt kapasitesi var(hala yetersiz niye 15k değil?). ilk 4.000 e dışarıda kalmama garantisi gibi garantileri var. Yine de yurt sıkıntıları mevcut ama istanbuldaki üniversitelerin yanında daha iyi bir konumda. Ankara nitekim ucuz bir şehir, ODTÜ ise ankara'dan da nitekim biraz daha ucuz bir yer. Dışarıda para harcama işini minimize hale getirebileceğiniz nadir okullardan. Tek sıkıntısı hafta sonu yemekhanesinin olmaması diğer alternatiflerinin yanında (Boğaziçi). Boğaziçi ve rakibi sayılabilecek İTÜ gibi diğer okulların İstanbul'un pahalılığından, ailelerin ekonomik durumundan ve diğer mücbir sebeplerden bolca etkileneceğini düşünüyorum. Her sıralama için bunları da kıstasa katabilirsiniz. |XX.| ❌ yeni_sira | bolum_adi | (son sıra --> tahminimiz) [neden böyle bekliyoruz] ------------------------------------- SAYISAL Bölümleri 878 <- 1.048 <- 1.170 <- 1.488|01.| ✅ 729 | ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği (878 --> 768≈) [Öndeki azar kontenjan azalışı, İstanbuldaki hayat zorluğu, ODTÜ'nün rakiplerine göre yurt konusunda önde olması]
|
FİNAL: ODTÜ Sıralamaları Ne Oldu Ne Bekledik? (2023-2024)
-
-
rez bakalım tutacak mı :)
-
abi okulda daha eskisin sen de bir şeyler de asndlksn benim yorumlarımla kalmasın. birçok şeyi daha çok gördün. beraber yapalım ben forum olarak şekillendirelim diye açtım boş boş açmış olmamak için beklentilerimi yazdım.
-
ODTÜ endüstri 2k? Vay anasını sayın öğrenciler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
rez. yapıyorsun bu sporu çok tutarlı duruyor ama odtü stat ilk 20k bence
ea tahminlerim
odtü işletme 1.6-1.7k
odtü iktisat 1.9-2.1k
odtü psy 1.9-2.2k
odtü ui 2.7-3.1k
odtü sbky 3.8-4.3k
odtü soc 11-14k
odtü felsefe 28-33k
bakalım ne kadar paralel olacaz
-
kontenjan azalmasa bile 1k falan çekiyormuş azalınca yine aynı civarda çekmiş. ankaradaki yaşam koşulları avantajının nitekim daha iyi olması belki bilkent 0 burslu bilgisayarın falan sıralaması gerileyebilir ve öndeki kontenjanların da azalmasından dolayı 2k dedim.
-
Hocam 2024 için tahmin yapıyorsun sandım,başlığı 2023 olarak değiştir bence.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
odtü stat ilk 20k olursa bana bile sürpriz olur bölümde okumama rağmen. 40 kontenjandan dolayı olabilir gibi geliyor. ama bilinirliğinin daha da arttırılması lazım bu sene zor gibi seneye kesin olur. program daha yeni uygulamaya koyuldu. bu sene belki olabilir derdim o da yök'ün isme veri bilimi eklenmesine karşı çıkmasıyla bana olası gözükmüyor. o işi halledebilirlerse bu sene 14k bile olabilir. ben hiçbir şey değişmeyecek haliyle matematikle aradaki farkı kapatmasından yola çıktım. bu sene de matematiğin gerisinde olur diye düşünüyorum. gelecek yıl geçer yeni program anlaşıldıkça.
-
Kontenjandan ötürü olacak bence ve youtubeda videoları artmaya başlamış etkisi olur illa ki.
Matematik istatistiğe göre hantal bölüm okurken bir ton teorem, formül karmaşasına girecekler, 2.5 altında kalınca burs da kesiliyor ki çok olası bu durum odtü mat zor bi bölüm. data science/yazılım isteyen stat yazsın kolay yoldan ve daha bu işlere odaklı bir eğitim programıyla istediğini alsın bence matı geçecek o yüzden böyle düşünen çoktur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 22 Temmuz 2023; 16:32:27 > -
ilk 100ü hak ediyor bence
-
Bizim stat sağlam bölüm bence baya, 2-3 sene önce yazanlar dipten aldılar
-
viskilerinden bir bardak shot atıyorlardır şu konuları okudukça eğitim programı güncellenmiş, eğer veri bilimi de bölümün yanına eklenirse izle şamatayı 2 seneye 5-10k
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 22 Temmuz 2023; 17:31:30 > -
hacettepe için ne olur acaba (mühendislik bölümleri)
-
eşit ağırlık bölümleri eklenip güncellendi.
-
program uygulanmaya bu sene başladı sanırım. yani geçen sene hazırlığı okuyup bu sene başlayanlar sağlam yatırım yaptılar. yeni programla eğitim görüyorlar daha yeni nesil. bir de o dönem de 45k falandı sanırım sıralaması. şu an 23 22 civarını konuşuyoruz.
-
siyaset dışında aşağı yukarı aynı şeyleri demişiz. ben psikoloji konusunda çok kararsız kaldım econla aynı tuttum ama bence 1.8k bile olabilir 30 kontenjan azaltmışlar. neredeyse bölümün yarısını atmışlar .d 30 ne demek.
-
Tahminler ve sebepleri tutarlı %90 buna yakın bir tablo oluşur
-
ODTÜ İstatistik (31.702 --> 13.750≈) (forumda bilinçlendirme kampanyaları oluşturuldu)
-
konuyu ilk açtığımda 24 yapmıştım. hem kayırma olmasın hem de 23 ü bu sene geçmez diye düşünüyordum ama forumdaki etki bambaşka 20k içini bekleyen var şu tanıtımsız haliyle bile. ben yanlış düşünüyor olabilirim diye mat ile ikisini indirebileceğim kadar indirdim bence.
-
şu anki yazdığın hali gayet conceivable
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
ODTÜ İstatistik (31.702 --> 13.750≈) (forumda bilinçlendirme kampanyaları oluşturuldu)
|
ilk 100ü hak ediyor bence |
Benzer içerikler
- 4k yayınları zor mu
- asistan doktor maaşı 2024
- paragraf çözerken odaklanamıyorum
- kunduz yorumlar
- galatasaray hukuk mezunu maaş
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X