bu arada biri son soruyu açıklayabilirse sevinirim
ilk üç biti A olarak, tersinide B olarak al
001110110001110001001110 ABBABAAB olur
diğer şıkların hepsi aynısı çıkıyo yalnızca C şıkkı 011001011001011001011001 farklı çıkıyo. bu durumda cevap C
cevabın için teşekkürler. tersi diyince sıralama olarak ters algıladığım için anlamıyordum 10 saattir (: tersten kasıt 1 in 0 0 ın bir olmasıymış meğer (:
biz bu gün olduk çıktık 30 net bekliyorum 50 sorudan.
hadi hayırlısı inşallah beklediğin gibi olur
inşallah kazanırsın (:
Amin :) Hiç boşum yoktu zaten.. Zorlanmadım o kadar
quote:
Orjinalden alıntı: yersever
şimdi şöyle düşünsek
8 takım var A, B, C, D, E, F, G, H, K diyelim takımlara. şimdi A takımı 7 takımla eşleşebilir değil mi? bu eşleşme de diyelim ki A ile K birbirlerine düştü. Kaldı mı 6 takım. Sonra B nin eşleşmesi için 5 takım kaldı vs. vs. vs.
şimdi düşünceme göre
8*7 + 6*5 + 4*3+ 2*1 = 100 (105 nasıl çıkıyor anlamadım ama fazla önemi yok galiba önemli olan mantık yanlışım varsa düzeltirsen sevinirim misal cevap nasılmış yolla )
doğru ama soru hatalı eşleşmek başka şey kura çekiminde sıralı eşleşmek başka şey.
aslında 8 eleman 2 şerli C(8:2) eşleşir buda 28 değişik 2 li kombinasyon yaratır soru tam açık değil kaç değişik kura çekilir demeliydi
Geçen yıl bu soruyu doğru yapmıştım,fareleri yapamadım onları yapamayınca @@4@@ vb. soruları da yapamadım.20 nette kaldım..Bu yıl da takımdyım ama hiç gitmedim çalışmalara,sınava da girmem herhalde
Sonuçlar açıklandı. 50 sorudan 29 net yapmışım
quote:
Orjinalden alıntı: Grfld
Sonuçlar açıklandı. 50 sorudan 29 net yapmışım
yarıdan biraz fazla iyi sayılmaz 35 40 filan olsaydı kaçıncı oldun?
İstanbul bilim'e girenler , sorular nasıldı ? Nisan 25 deki sınava göre zor mu kolay mı? Ben de giriyorum bu sene. Geçen sene 33 yapmıştım umarım bu sene geçerim :)
bu arada sorunun cevabuı : (c(8,2 ) * c (6,2 ) *c(4,2 ))/ ( 4!) dikkat, maçları seçiyoruz ama seçim sıramız önemsiz, o yüzden 4! 'e bölüyoruz ;)
Ben de 2.gün sonra sınava giricem 9.sınıfım.Bugün geçen senenin sınavını çözdüm 36 netim çıktı.İnş. iyi bi derece elde ederim
hangi alanda gieceksin kardeş
quote:
Orjinalden alıntı: KüçükKötüEjderha
Bilgisayarda.Bugün sınava girdim.Geçen senelere göre zordu.45 soru işaretleyebildim
ben de 48 tane işaretledim ama 7-8'i yanlış. İşim zor
quote:
Orjinalden alıntı: Cartmanez
quote:
Orjinalden alıntı: KüçükKötüEjderha
Bilgisayarda.Bugün sınava girdim.Geçen senelere göre zordu.45 soru işaretleyebildim
Kaç soru soruyorlar size bize 36 soruyolar matematikten...
Bize 50 soru soruyorlar kardeş..
Maxwell 7-8 yanlışın çıksa çok iyi 38 net eder bu sene baraj 34'ten yukarıda olmaz.
şimdi 8 takım var 1.takımın eşleşebileceği takım saysı 7 2. " " " " 2 takım gidince 5 3.takımın eşleceği takım sayısı 2 takım gidince 3 4. " " " " " 1
bunları çarparsak 7*5*3*1=105
quote:
Orjinalden alıntı: Cartmanez
Bize 50 soru soruyorlar kardeş..
Maxwell 7-8 yanlışın çıksa çok iyi 38 net eder bu sene baraj 34'ten yukarıda olmaz.
İnşallah dediğin gibi olur. Geçen sene sınır 41di, bu sene düşecek ama ne kadar kim bilir. Umarım herkes hakkettiğini alır.