Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

bilgisayar olimpiyatlarına hazırlanacak bu genç kardeşiniz için bi yardım lütfen!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler ben bu seneki tübitak olimpyatlarına giricem de yardımlarınızı bekliyorum...esirgemeyen abilerme teşekkür ederim.

soru 1:
    şampiyonlar ligi ceyrek finaline 8 futbol takımı kalmıştır. Takımlar, eleme usulü oynanacak
    olan çeyrek final turu için kura ¸cekilerek e¸sle¸seceklerdir. Kaç de˘gi¸sik e¸sle¸sme
    m¨umk¨und¨ur? (A ile B nin e¸sle¸smesinin B ile A nın e¸sle¸smesinden bir farkı yoktur.)
    A) 105
    B) 1680
    C) 2520
    D) 5040
    E) 10080

• bende katılıyorum :)
  • a 105
  • (:
    inş. sayımız artar ve abilerimiz yardım ederse bi çok şeyi kapabileceğimizi düşünüyorum.
  • evet doğru şık a ;)

hangi okuldansın? @cihankoca
  • cevabınız için çok teşekkür ederim fakat şık olarak cevapları zaten elimde var. önemli olan mantığını kapmamız (:

@grfld

ankaradayım.ayrancı anadolu lisesi...
    sen ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lhunardaien -- 10 Mart 2009; 19:59:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cihankoca

cevabınız için çok teşekkür ederim fakat şık olarak cevapları zaten elimde var. önemli olan mantığını kapmamız (:

@grfld

ankaradayım.ayrancı anadolu lisesi...
    sen ?

İstanbul HHY ATL
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sınav bu cumartesi bildiğim kadarıyla sınava gireceklere şimdiden başarılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: okanbozkurts

Sınav bu cumartesi bildiğim kadarıyla sınava gireceklere şimdiden başarılar.

teşekkürler;)

toplam 595 kişi katılıyormuş bilgisayar dalında..
  • bu cumartesi olacağını sanmam.ama yardımcı olacak kimsenin çıkmaması cidden üzücü.daha 1. soruya bile cvp veren yok (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lhunardaien -- 10 Mart 2009; 21:02:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cihankoca

bu cumartesi olacağını sanmam.ama yardımcı olacak kimsenin çıkmaması cidden üzücü.daha 1. soruya bile cvp veren yok (:

cumartesi ;)
  • o zmn geçmiş olsn :D
  • şimdi şöyle düşünsek

8 takım var A, B, C, D, E, F, G, H, K diyelim takımlara. şimdi A takımı 7 takımla eşleşebilir değil mi? bu eşleşme de diyelim ki A ile K birbirlerine düştü. Kaldı mı 6 takım. Sonra B nin eşleşmesi için 5 takım kaldı vs. vs. vs.

şimdi düşünceme göre

8*7 + 6*5 + 4*3+ 2*1 = 100 (105 nasıl çıkıyor anlamadım ama fazla önemi yok galiba önemli olan mantık yanlışım varsa düzeltirsen sevinirim misal cevap nasılmış yolla )
  • A nın en başta eşleşebiliceği 7 takım var.
    A B ile eşleşse, C nin eşleşebileceği 5 takım kaldı.
    C D ile eşleşse, E nin eşleşebileceği 3 takım kaldı.
    E F ile eşleşse, G nin eşleşebileceği tek takım kaldı, H.

1*3*5*7=105 yanlışmı düşünmüşüm?
  • cevabınız için çok teşekkür ederim..sınav 25 nisanda.yani önümde çalışmak için bolca zaman var.

Bir adada iki kabile ya¸samaktadır. Mar kabilesindekiler Pazartesi, Salı, C¸ ar¸samba ve
    Per¸sembe g¨unleri do˘gru, di˘ger g¨unler yalan s¨oylerler. Ven kabilesindekiler ise Per¸sembe,
    Cuma ve Cumartesi g¨unleri do˘gru, di˘ger g¨unler yalan s¨oylerler. Mar kabilesinden biri ile
    Ven kabilesinden biri kar¸sıla¸sırlar. Sohbet ederlerken her ikisi de “Yarın benim do˘grucu
    g¨un¨um olacak” derler. Bug¨un a¸sa˘gıdaki g¨unlerden hangisidir?
    A) C¸ ar¸samba
    B) Per¸sembe
    C) Cuma
    D) Cumartesi
    E) Pazar

bu sorunun bilgisayarla ne alakası var diyen olabilir onu tübitaa sormak lazım (:
  • cevap cumaymış buldum.isteyen olursa açıklayabilirim.

yeni soru:

001110110001110001001110 dizisi aşağıda anlatıldığı sekilde turetilmistir:
    Sol ucta verilmis olan 3 bitlik bloktan (001) baslanmakta, birinci adım sonunda 6
    bitlik, ikinci adım sonunda 12 bitlik, nihayet ucuncu adım sonunda 24 bitlik dizi elde
    edilmektedir. Her adımda aynı kural uygulanmaktadır.
    Asagıdaki dizilerden hangisi, yine sol ucta verilmis olan 3 bitlik bloktan baslayarak,
    yine uc adımda fakat farklı bir kural uygulanarak turetilmistir?
    A) 111000000111000111111000
    B) 101010010101010101101010
    C) 011001011001011001011001
    D) 110001001110001110110001
    E) 001110110001110001001110

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lhunardaien -- 11 Mart 2009; 20:39:09 >
  • Cevap D.
    Her adimda bitler ters cevriliyor...
  • ben tübatakın sitesinden baktım sorular basit. sadece hilal dilek li soru biraz kafamı karıştırdı. onu çözemedim
  • Benim bahsettiğim olimpiyat 1. İstanbul Bilgisayar Olimpiyatıydı ama tübitak tabanlı bir olimpiyat ve bu cumartesi ... :)
  • Tubitak ulusal bilim olimpiyatı 25-26 nisan arkadaşlar balvurusu ptesi bitiyodu valla bugn matematinkten girdim okulumda
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.