< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-353A7D497 -- 15 Ekim 2024; 22:7:3 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Bilgisayar önerisi v2
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bunlar arasından en f/p olarak gözüken lenovo ama arasından 1 tanesine gidip de bunu alırsan diğerlerinden çok daha fazla performans vadeder derseniz onu alabilirim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
"Intel şaşma" nedenmiş? #TeamAMD
Ekran kartı için Watt değeri önemli diye biliyorum. Modellerde ona bakılabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam odtu cs mezunu bir abi söyledi slznslsmslsn intel için çok sağlam yapıyor herifler dedi haklı olabilir bilemedim
Watt değerleri yazmıyor maalesef ya. rtx 4050 115 ve 4060 115-120 watt dedi chatgpt
Ramde 16 ve 32gbın kullanma yılı açısından farkı ne kadra olur birde çok teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-353A7D497 -- 15 Ekim 2024; 22:27:8 >
Ah be better bilkenter olsaydı yanıtsız bırakmazdı
Bence 16 yeterli. Ram yükseltebiliyor musun bir ona bakabilirsin.
Tamamdır ona bakayım ram16 iken rtx 4060 olan hakkında ne düşünüyorsunuz 4050 yerine tercih etmeye değer mi
Lenovo i7 13650hx diğerleri i7 13700h bu arada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-353A7D497 -- 15 Ekim 2024; 22:48:24 >
4060 8gb vram, 4050 6gb, ona değinmişler. 4060 düz mantık daha iyi oluyor haliyle.
Detaylı inceleme yapamıyorum/bilmiyorum. Türk/Yabancı diğer sitelere bakabilirsin. İşi bilen, düzenli tavsiye veren kişiler yardımcı olur.
İşlemci için benchmark değerlerine bak hocam, yoksa i7 olup çöp işlemci olanlar var.
Hamza PEKDOĞAN (Wiseman)youtube
Bilgisayar ve Yazılım Mühendisi İçin Laptop Seçimi Önerisihttps://www.youtube.com/watch?v=ETRX3UrfoXs&t=485s&pp=2AHlA5ACAcoFJkJpbGdpc2F5YXIgbcO8aGVuZGlzbGnEn2kgacOnaW4ga2FwdG9w
Burada ceng için tavsiye vermiş ama çok fark etmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam bilgili birinş buldum 13700hlar çöp burda lenovonun 13650hx sağlam duruyır galiba lenovo alacağım
Teşekkür ederim hocam bakıyorum şimdş
Yukseltiliyorsa>16 simdilik yeter, ama kisa zamanda 32ye cikmanizi tavsiye ederim. 16 ucundan yetmeye basladi su aralar artan sistem gereksinimleriyle
Hocam lenovo loq 37k 16gb ram aynı özellikler fakat 32gb ram 39k sizce değer mi değerse alırım geçerim
2k 16gb fazladan ram icin bedava
Bilgisayarı okulda kullanacaksan grafik kartı güçlü bir cihaza yönelmenin pek anlamı yok gibi (grafik kartıyla işim var diyorsan orası ayrı), gaming laptopların ağırlığı da cabası
pc yi sanırım mühendislik bölümünde kullanacaksın. eğer öyle değilse durum değişir.
intel amd den çok daha dayanaklı. ben yıllardır amd işlemcili masa üstü kullnıyorum ve 2 sene önce r 5 3500 işlemcim kendi kendine yandı(fiziken yanmadı tabi, bozuldu). bilgisayarcımın dediği; amd lerde sırf onların başına 3-5 kez denk gelmiş ama intelde işlemci arızası hiç olmamış. sistemi komple değişmek gözüme çok geldiği için mecbur amd ye devam ettim.
laptop da rami yüksek tutmaya özen göster. ama seçtiğin 2 markayıda pek beğenmiyorum. hp den 2 laptop kullandım ve çok kolay arıza yapıyorlar. lenova da özensiz geliyor bana.
keşke asus yada dell tarzı sağlam bişey baksanız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X