Şimdi Ara

Bilgisayar önerisi v2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sefer 4 tane seçenek var onları atacağım öyle size soracağım

İşlemci olarak intel harici bakma dendi i7 alacağım. Ram olarak 16/32 gb olur dendi ekran kartı olarak nvdia olsun dendi 4050/60 alacağım bu şartları sağlayan bilgisayarlar 38-43 bandında birde bu intel, nvdiadan şaşma gibi düşünceler hakkında ne düşünüyorsunuz.

Ram olarak 16/32 arası çok fark eder mi? i5/i7 fark eder dendi o yüzden i5 bakmıyorum birde bu seçenekler arasından RTX4060lı olan çok performans olarak fark eder mi

1)https://app.hb.biz/eFCglFL1sQoo
    Lenovo Loq RTX4050 i7 16gb ram 37000TL

2)https://www.hepsiburada.com/hp-victus-gaming-intel-core-i7-13700h-16gb-512gb-ssd-rtx4060-freedos-156-fhd-tasinabilir-bilgisayar-8u846ea-p-HBCV0000561EFG?ftid=mievzwmc12h9wi0m&url_src=and-product-detail
    Hp victus RTX4060 i7 16gb ram 44000TL

3)https://app.hb.biz/mL9qq1nUqxiL
    Hp victus RTX4050 i7 16 ram 41650TL

4)https://app.hb.biz/uyvN5yaeqJBm
    Hp victus RTX4050 i7 32gb ram 43120TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-353A7D497 -- 15 Ekim 2024; 22:7:3 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bunlar arasından en f/p olarak gözüken lenovo ama arasından 1 tanesine gidip de bunu alırsan diğerlerinden çok daha fazla performans vadeder derseniz onu alabilirim

• "Intel şaşma" nedenmiş? #TeamAMD

Ekran kartı için Watt değeri önemli diye biliyorum. Modellerde ona bakılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    Hocam odtu cs mezunu bir abi söyledi slznslsmslsn intel için çok sağlam yapıyor herifler dedi haklı olabilir bilemedim

Watt değerleri yazmıyor maalesef ya. rtx 4050 115 ve 4060 115-120 watt dedi chatgpt

• Ramde 16 ve 32gbın kullanma yılı açısından farkı ne kadra olur birde çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-353A7D497 -- 15 Ekim 2024; 22:27:8 >
  • Ah be better bilkenter olsaydı yanıtsız bırakmazdı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni yazıcı önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Bilgisayar önerisi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence 16 yeterli. Ram yükseltebiliyor musun bir ona bakabilirsin.

Tamamdır ona bakayım ram16 iken rtx 4060 olan hakkında ne düşünüyorsunuz 4050 yerine tercih etmeye değer mi

• Lenovo i7 13650hx diğerleri i7 13700h bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-353A7D497 -- 15 Ekim 2024; 22:48:24 >
  • 4060 8gb vram, 4050 6gb, ona değinmişler. 4060 düz mantık daha iyi oluyor haliyle.

Detaylı inceleme yapamıyorum/bilmiyorum. Türk/Yabancı diğer sitelere bakabilirsin. İşi bilen, düzenli tavsiye veren kişiler yardımcı olur.

• İşlemci için benchmark değerlerine bak hocam, yoksa i7 olup çöp işlemci olanlar var.

• Hamza PEKDOĞAN (Wiseman)youtube
    Bilgisayar ve Yazılım Mühendisi İçin Laptop Seçimi Önerisi
    https://www.youtube.com/watch?v=ETRX3UrfoXs&t=485s&pp=2AHlA5ACAcoFJkJpbGdpc2F5YXIgbcO8aGVuZGlzbGnEn2kgacOnaW4ga2FwdG9w

Burada ceng için tavsiye vermiş ama çok fark etmez.

• ANTENFİKRET A kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgili birinş buldum 13700hlar çöp burda lenovonun 13650hx sağlam duruyır galiba lenovo alacağım

• ANTENFİKRET A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam bakıyorum şimdş

• Yukseltiliyorsa>16 simdilik yeter, ama kisa zamanda 32ye cikmanizi tavsiye ederim. 16 ucundan yetmeye basladi su aralar artan sistem gereksinimleriyle

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Hocam lenovo loq 37k 16gb ram aynı özellikler fakat 32gb ram 39k sizce değer mi değerse alırım geçerim

• 2k 16gb fazladan ram icin bedava

• Bilgisayarı okulda kullanacaksan grafik kartı güçlü bir cihaza yönelmenin pek anlamı yok gibi (grafik kartıyla işim var diyorsan orası ayrı), gaming laptopların ağırlığı da cabası

• pc yi sanırım mühendislik bölümünde kullanacaksın. eğer öyle değilse durum değişir.

intel amd den çok daha dayanaklı. ben yıllardır amd işlemcili masa üstü kullnıyorum ve 2 sene önce r 5 3500 işlemcim kendi kendine yandı(fiziken yanmadı tabi, bozuldu). bilgisayarcımın dediği; amd lerde sırf onların başına 3-5 kez denk gelmiş ama intelde işlemci arızası hiç olmamış. sistemi komple değişmek gözüme çok geldiği için mecbur amd ye devam ettim.

laptop da rami yüksek tutmaya özen göster. ama seçtiğin 2 markayıda pek beğenmiyorum. hp den 2 laptop kullandım ve çok kolay arıza yapıyorlar. lenova da özensiz geliyor bana.

keşke asus yada dell tarzı sağlam bişey baksanız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.