Şimdi Ara

bilgisayar parçaları iade süreçleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yeni toplayacağım sistem için parça araştırması yaparken birde bu sorun aklıma geldi. atıyorum ben bi ekran kartını aldım taktım performansına baktım memnun kalmadım. bunu sorunsuz iade edebilirmiyim.? misal kulaklık gibi ürünler iade edilemiyor diye biliyorum aynı şey bu tip parçalar içinde geçerli midir?

şimdiden teşekkürler.

• bazı arkadaşlar yine ilgili kanun maddelerini koyarlar bu konuya. Kısaca teorik olarak yaparsın. pratik olarak zor uğraşman kavga etmen mahkemeye vermen gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 30 Nisan 2011; 7:45:54 >
  • sanırım satıcı firmaya göre değişiyor ancak kutuda vs. hasar çizik içeriği eksiksiz olursa 10 gün içerisinde felan iade edebilirsin büyük ihtimal
  • dahili bileşenlerde böyle birşeyin imkanı yok heralde. Dayarsın 4 tane 580 i yaparsın testlerini beyenmedim diye gönderirsin.
  • Oldu paşam!
  • anladım. cevaplar için teşekkürler. kısaca teoride mümkün pratikte değil. Peki hiç bu sorunu yaşayan olmadı mı? yani gidip mahallenin bilgisayarcısından alırsam sorun olur ama vatan bilgisayardan aldığım bi oarçada böyle kanuni bir üstünlüğüm varsa herhalde durumu uzatmazlar?

not: birde work and trawella amerikaya gitmiştim vaktiyle. o zaman ne kadar kolaydı. patronuma ekran kartı almak istemiştik. bende şu model iyidir ama performansından emin değilim demiştim. olsun değiştiririz demişti. hemende değiştirmiştik.
    ilk aldığım laptopta ölü pixel vardı. kabaca paketleyip geri götürmüştüm bir tane bile kağıt imzalamadan yenisini vermişlerdi.(gerçi türkiyede de bu durum söz konusu olabilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonengokalp -- 30 Nisan 2011; 12:45:02 >
  • vatan bilgisayar şöyle diyor

• Değiştirmek istediğiniz ürünün satın alındığı andaki gibi kusursuz, eksiksiz ve orijinal kutusunda kullanılmamış olması gerekmektedir. Ürünün kutusunu açtıysanız; kutuya, ürüne ve aksesuarlara zarar vermeden, hatasız ve eksiksiz olarak getirilmesi ve ürünün kullanılmamış olması durumunda değişim işlemleriniz başlatılabilecektir.
    • Ürünle birlikte verilen tüm hediyelerin de kusursuz ve eksiksiz olarak teslim edilmesi zorunludur.
    • Satış faturasının aslı olmadan değişim işlemi yapılamaz.
    • Faturanızı firma adına kestirdiyseniz ürünü değiştirmek için iade faturası getirmeyi veya göndermeyi unutmayınız, aksi durumlarda değişim işlemi başlatılamayacaktır.

yani alıcaksın bir gtx 580 çeviriceksin elinde, memnun kalmassan iade edebilirsin.

birde şöyle bir durum var

• Koruma bandı bulunan veya vakumlu paket içerisindeki ürünlerin açılması durumunda,
    • DVD, VCD (yazılım, oyun, film), kitap, cep telefonları, kulaklıklar (bluetooh, müzik, v.b.), sarf malzemeleri (yazıcı kartuşu, toneri, kağıdı, CD, DVD medya v.b.), projeksiyon cihazları, LCD ve Plazma televizyonlar, beyaz eşya, kişisel bakım ürünleri ve oyuncaklarda, telif hakları kapsamında bulunan fikri ve sınai hak içeren her türlü ürün ve hizmette
    • Ürün ile birlikte sunulan hizmet paketlerinin başlatılması durumunda değişim yapılamamaktadır.

4822 sayılı kanunla, değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması hakkındaki kanunda mağazadan yapılan alışverişlerde koşulsuz iade yoktur. Mesafeli satış çeşidi olan telefon ve internet kanalı ile yapılan satışlarda ise 7 gün içinde cayma hakkı tüketiciye kanunla verilmektedir.

Mesafeli satışta cayma hakkının kullanılabilmesi Tüketicinin Korunması hakkındaki kanunda belirtilen koşulların oluşması gerekir

Vatan Bilgisayar Sanayi Ticaret A.Ş. gerekli gördüğü durumlarda ayıplı olmadığı halde değiştirilmek istenen ve mağazadan satın alınan ürünlerde değişim yapmama hakkını saklı tutar.

yani dediğiniz gibi. öyle yada böyle almicaklar o ürünü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • örnek vereyim 2 adet ram almıştım uymadı 8 gün içinde iade yada değişim hakkı var tabi ambalajı bozmama şartıda var ben değiştirdim 1 ram aldım tekrardan ve kalan parada ister iade ediliyor hesaba veya çek olarak kullanıyorsun aldığın sitede yani genel olarak 8 gün içinde iade değişim hakkın var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 3 Mayıs 2011; 4:22:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

örnek vereyim 2 adet ram almıştım uymadı 8 gün içinde iade yada değişim hakkı var tabi ambalajı bozmama şartıda var ben değiştirdim 1 ram aldım tekrardan ve kalan parada ister iade ediliyor hesaba veya çek olarak kullanıyorsun aldığın sitede yani genel olarak 8 gün içinde iade değişim hakkın var

anlaşıldı çok teşekkürler. zaten en büyük korkularımdan birisi o. uyumsuzluk vb sorunlar. performanslar az çok belli.

• rica ederim ewet bende uyumsuzluktan korkardım başıma geldi neyseki hepsiburada değiştirdi sorun çıkarmadan ama bazı siteler cinslik yapabilir dikkat etmek lazım bana vatan bu konuda tehlikeli gibi geldi tam bilmesemde
  • Vatan dan alacaksan mağazadan alma.

Netten aldığında sorun çıkarsa onlar da bir daha sorun çıkarmıyor. İade istersen uzatırlar ama başka ürünle değişim ya da hediye çeki istersen zorluk çıkarmıyorlar.

Vatan dan bu konuda memnunum ama kargolama yapan elemanlar tam gerzek herhalde.

HDD aldım koca kutuya koymuşlar kutu içinde tıngır mıngır sallana sallana gelmiş bozuk çıktı. Gittim mağazaya değiştim. Olan vaktime oldu.

5770 ekran kartı aldım koca koliye koymuşlar. Zannetim ki yanlışlıkla HAF serisi kasa falan gönderdiler. Kargocu birde sallıyr içinde ne var anlamak için. O da bozuk çıktı.

En son geçenki %25 indirimden sistem topladım. Her şey iyi hoş ama kasa yanlış geldi. Pencereli model sipariş ettim penceresiz geldi. Kutu da harap ve bitap durumda. Sanırım teşhir ürünü. Onu da gönderdik. İnşallah geri gönderirken bir karg parası ödetmezler.

Elmadağ şubesinden ve ürün değişimi konusunda memnunum. Ama internetten gelecek ürünlerde paketleme vb ofsayt. Çok özensiz. Mağzadan da alınmaz zira mağazadan siparişte sorun çıkaıyorlar değişim konusunda.

• bende bu yüzden çekinip vatandan sistem toplamadım buna benzer şeyler duymuştum bizzat sende yazınca şaşırmadım sağol bilgiler için imzamdaki sistemi sorunsuz tam takır hepsiburadadan topladım gayet özenliydi paketleme ama hdd almadım alsaydım bence onuda özenle paketlerlerdi bu siteyi kötüleyip vatan süper diyenlerede şaşıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 4 Mayıs 2011; 8:29:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4Lexio

sanırım satıcı firmaya göre değişiyor ancak kutuda vs. hasar çizik içeriği eksiksiz olursa 10 gün içerisinde felan iade edebilirsin büyük ihtimal

kanunen 7 gün diye biliyorum
  • bende 8 7 yada 8 aynı sayılırda 10 değil haklısın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.