Şimdi Ara

Bilgisayar sürekli açılıp kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün ilginç bir problemle karşı karşıya kaldım. Normal bir şekilde çalışan bilgisiyarım bugun ssd yi bi görüp bi görmediği için pc açılır açılmaz windows dolum ekranından sonra şifremi girmeden önce kitlenmeye başladı. Bende ssd nin kablolarını kontrol ettim , diğer 2 hdd yi çıkarttım denedim olmadı. Sonra monitöre görüntü gelmemeye başladı, ramleri çıkarttım, ekran kartını çıkarttım bios pilini çıkarttım olmadı ve son olarak cmos düğmesine bastım monitöre görüntü geldi ve ssd yi görmeye başladı. F1 ve F2 tuşlarının verdiği seçenekle biosa girdim ayarlara baktım ve çıktım. Sonrasında kasada 1-2 saniyelik resetler olmaya başladı, elektrik geliyor fanlar dönmeye başlıyor anakart üzerinde ışıklar yanıyor ve geri duruyor. Durdurmak için güç kablosunu çıkartmak zorunda kalıyorum, çıkartmasam sürekli devam ediyor.

Yine ramlari ekran kartını hddleri ve ssd nin kablosunu çıkarttım denedim aynı şekilde, eski bir pc nin 24 pinli kablosunu anakartıma bağladım yine aynı şekilde oldu. Güzelim cumartesi gecemi ve pazar günüm yalan oldu.

Problemi nasıl çözebilirim ? Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikolojik-deli -- 18 Aralık 2016; 13:16:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardım edebilecek kimse yok mu ?
  • Bilgisayarın donanım özellikleri nedir ?
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    İ7 3770K işlemci
    Z77A GD65 Anakart
    16 GB Gskill Ram
    Gigabyte GTX 970

Bugün götürdüğüm pc tamircisi sorunun anakartta olduğunu söyledi.Farklı bir güç kaynağıyla denedik olmadı. İşlemciyi farklı bir anakartta denedik işlemci çalıştı. Anakart çipinin çok ısındığını belirtti. Yeni bi anakart almam gerektiğini söyedi.
  • psikolojik-deli P kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarcının dediği doğruda olabilir çünkü yanılmıyorsam 2011-2012 yıllarının anakartı.
    O zaman yeni bir 1155Pin destekli anakart alacaksın.
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Yorumun için teşekkür ederim Yılmaz Ağabey,

Yaptığım araştırmalar neticesinde 1155 pinli güzel bir anakart yok,sadece Asus maximus 4 var oda 1800 TL. İkinci el olarakda güzel bi anakart bulamadım. Yeni bir işlemci ile anakart alarak level atlamak daha bir mantıklı geldi. İ5 4690K ile i7 4790K ve bunlara uyumlu z97 serisi bir anakart alsam nasıl olur? yada düşük seviye bi 1155 pin anakart mı almalıyım ? çıkamadım işin içinden
  • psikolojik-deli P kullanıcısına yanıt
    Bana göre hala kral olan i7 4790K ve Z97 anakart alabiliyorsan çoooook uzun yıllar işlemci derdin olmaz.

Mesela Trumpet arkadaşın sattığı set var, fiyatı senin içinde uygunsa, istersen onu alabilirsin.

https://forum.donanimhaber.com/m_116700635/tm.htm

İ5-4690K de iyidir.

Şu an ki işlemcin İ7-3770K,ye O.C. yapmayacaksan en masrafsız anakart ile, düşükte olsa uygun bir anakart alarak, önümüzde ki 2 veya yıl sonra sadece ekran kartı değiştirerek yine bilgisayarını uzun yıllar kullanabilirsin.

Seçim senin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.