Uzun zamandır araştırıyorum bir oyun bilgisayarı alacağım toplama sistem iki bilgisayar buldum hangisini tavsiye edersiniz birde frekans tv ne demek oluyor < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mst1903 -- 13 Haziran 2021; 14:14:6 > |
Bilgisayar tavsiyeniz
-
-
Core i5 11400'lü sistem alınabilir; fazladan 400 TL'lik farka, ssd kapasitesi ve daha iyi psu var, hemde 11th. işlemci, tabi anakart B560 çipset olsa daha iyi olurdu.
-
B560 da ramlar standartda kaç mhz ile çalışıyor hocam?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
B560 larda xmp ile ramleri islemcinin ve anakartin müsade ettigi kadar yüksek hizlara cikarabilirsiniz, atiyorum 3600mhz yahut 4000mhz gibi... Standart hizi anakarttan ziyade islemci belirledigi icin islemciye gore konusmak gerekir ama dedigim gibi ram oc ibaresi olur anakartin sayfasinda, yani bu hizlara kadar xmp profili yahut manuel oc ile cikabilirsiniz. Intel b560 ile buna müsaade etti. B460 chipsette bu yoktu, bu yuzden b560 öneriliyor. Amd deki b550 gibi gibi...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladım hocam.peki 11400f ile bunu kac mhz ye kadar çıkartabiliriz? Bu konu hakkında bi bilginiz var mı?
B560/11400f kombinasyonu yani
Üstad bütcen varsa 5600mhz ye kadar anakartlar destekliyor, hadi sendeki islemci 5066mhz ye kadar stabil olsun, ama bilmiyorum ki sen cikartabilir misin? :) manuel timing bilgisi de gerektirir hani ultra hiz istiyorsan? Ama uygun fiyatli 3600mhz ram alir takar kullanabilirsin. Islemci 3200mhz standard dram hizina sahip, yani oc yapmadan 3200mhz düz calistirir, bu hizin üzerinde ise anakartin yardimi ile 3600,4000,4400 vs gider... Ama getirisi götürüsü olur, yukardaki hizlarda gecikme yüksek olur, falan...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sonunda aradığım en net cevabı buldum:)
Ağzınıza parmaklarına sağlık hocam.varolun
Birde hocam.dediğiniz gibi standart 3200 mhz de kullanmak amacım.öyle hız aşırtmadan anlamam etmem zaten.bu bağlamda b560 yerine uygun fiyatlı h510 alıp geçsem yeterli olur mu?
Artısı eksisi ne olur?
Örneğin msı bazooka B560 yerine,Oc yeteneyi olmayan Asus prime h510 almak..
H510 ile islemcinin standard ram destek hizi olan 3200mhz ile calismasi gerekiyor ramlerin, simdi tekrar kontrol ettim misal msi in sitesinden, i5/i7/i9 11.gen icin 3200mhz destekli görünüyor. Bu kombinasyon yani 11400f + h510, b460+10400f den daha performansli olur. H510 larda 4 x ram slotu yok galiba, almisken 2x16gb alir, ram olayini da kapatirsin. B560 ile islemciyide oc yapabilirdin ama ilgilenmiyorsun o zaman h510 da olur, neden olmasin.
Incehesapta b560 bazooka 1299lira civariydi, indirimdeydi, hala indirimdeyse h510 falan alma, aradaki farki ver sen yine... Heatsinkli bir h510 da 1100-1200 lira ki aradaki fark kesinlikle verilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X