Şimdi Ara

Bilgisayar toplarken öncelikler hangi parçalardadır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kendime bir zaman dilimi verdim ve bu 4 ay. 4 ay içerisinde kendime parça parça almak sureti ile bir bilgisayar toplayacağım. Ama tek sıkıntım şu ki hangi parçadan başlamam gerek diye kara kara düşünüyorum. Ekran kartını önce alsam 4 ay sonraya belki bir üst modeli gelecek diye tırsıyorum. Ram alsam DDR ve Mhz güncellemesi gelir diye korkuyorum. Sizce ilk olarak neyden başlamalıyım ?

• bence kasa ve güç kaynağından başlayabilirsin. ilk adım için ideal
  • 4 ay para biriktir sonra toplu bir sekilde al parcalari. Simdi kasa+psu alsan geri kalan parcalar olmadigi icin bosa yatacaklar. Once islemci anakart alsan diger parcalar olmadan yine calismayacak. En iyisi 4 ay bekle sonra bi seferde topla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dolar bu kadar oynakken bence arkadaşın yapacağı iş mantıklı olabilir. fiyatlarda büyük bi artış var. doların düşmeyeceği garanti sonuçta. mantıklı
  • Güncelliğini yitirmeyen uzun süreli kullanıcağın parçalardan başla.Nedir bunlar; Kasa,Psu,Harddisk,SSD,Mouse,Hoparlör gibi...Hatta 2.elde işlemci de kovalayabilirsin bazen çok temiz çok iyi işlemciler cuzi miktara bulunabiliyor.Sistemini aşa yukarı oturttuğunda en sonda Ekran kartını son nesil birşey çakar basar kor gidersin(amcamın lafıdır)
  • Bence kasa ve psu önceliklidir. Çünkü kasanın Gb'ı artmaz , mhz si değişmez. Yani işlemci gibi bir üst modeli çıkmış gibi bir şey yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Dediğiniz gibi kasa ve psu mantıklı ama bu sefer de aldığım kasaya göre anakart seçmek durumunda kalmayayım :) Anakart'ı da önceden alsam mı yoksa onu beklemem gerekir mi? 4 ay içinde bir değişiklik olur mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrys3535

4 ay para biriktir sonra toplu bir sekilde al parcalari. Simdi kasa+psu alsan geri kalan parcalar olmadigi icin bosa yatacaklar. Once islemci anakart alsan diger parcalar olmadan yine calismayacak. En iyisi 4 ay bekle sonra bi seferde topla

para biriktirebilen biri olsam keşke dediğin gibi olsa. Ama beceremem öyle işleri :)
  • Benim yaptigim ve yukarda da yazilan gibi ;

Kasa+psu , harddisk ilk 2 adim olabilir.

• baredda B kullanıcısına yanıt
    O zaman önce kasa+psu sonraki ay da hdd ve ram al. Sonuçta bu bileşenler 2-3 ayda geçse eski teknoloji olmuyorlar. Bunlardan sonra da işlemci+anakart alırsın. Ekran kartsız da olsa kullanmaya başlarsın 3. ayda en sonda da ekran kartı alır kasayı toplamış olursun. En mantıklı böyle geldi aklıma.
  • inşallah dediğin gibi olur diyelim kasa ve psu dan başlayalım o zaman
  • Kasa ve psu alın en son işlemci ve ekran kartını alın

• Bana göre: kasa-psu-hdd-anakart-ram-işlemci-ekran kartı olmalı..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkboyy

Kasa ve psu alın en son işlemci ve ekran kartını alın

Anakartı atlamışsın kardeş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.