Şimdi Ara

Bilgisayar Toplatıyorum Yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bugün bir bilişim firmasına gidip ortalama 3500 tl civarında bir bilgisayar toplatmak istediğimi söyledim ve bana fotoğraftaki özellikleri verdiler. Sizce fiyat/özellik açısından nasıl? Bir de şunu öğrenmek istiyorum; malumunuz 2016'nın son günlerini yaşıyoruz yeni yılı beklemeden şu anda bilgisayar almak mantıklı mı? Değilse neden? Bu konularda pek bilgi sahibi olmadığım için size danışmak istedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

EDİT: Tavsiyelere göre listeyi şu şekilde güncelledim:

Anakart: Asus H110M-C DDR4 2133 MHz S+V+GL 1151
    RAM: Kingston Hyperx Savage 16GB 2133MHz DDR4 Ram
    SSD: HI-LEVEL 240 GB + Aparat 2.5, 550-530 MB/s, Sata3, 7mm
    İŞLEMCİ: Intel Skylake Core i5 6500 3.2 GHz 6 MB LGA 1151p 65W, HD 530 VGA
    EKRAN KARTI: MSI GTX 150 Ti 4GT OC 4 GB 128 Bit GDDR5
    HDD: Seagate 1 TB SATA 3 - 64 MB 7200 rpm
    KASA: AeroCool Cruisestar Advance Mid Tower Pencereli 3 Adet Fan Takılı USB 3.0 Kasa (AE-CSA)
    GÜÇ KAYNAĞI: Aerocool 600W 80+ Bronze KCAS Serisi Güç Kaynağı (AE-KCAS600)

Bilgisayar Toplatıyorum Yardım!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontrattak -- 4 Aralık 2016; 14:55:2 >

• Sakın bu yazanı almayın.
  • hepsini en ucuz olan yerlerden ayrı ayrı toplasan 3300 tl tutar kargo ve montaj hariç
    tek bir siteden toplasan kargosu montajı 3500 bulur
  • Everest kasa mı, mukavvaya sarsan daha güvenli olur. Coolermaster, Aerocool, Zalman,Corsair, Thermaltake ve benzeri bunun gibi markaları tercih et kasa konusunda. Hele ki PSU dahilse Frisby ve Everest almayın.
    Toshiba HDD yerine WD veya SEAGATE tercih etmelisin. Ram miktarını 8GB den fazla tutmanı öneririm.
    Bilişim firmalarından kasa toplatma Vatan Bilgisayardan dahi toplatma. Kendin araştır youtube benchmarklarını izle parçaların sonra forumlarda dolaş sistem konularını incele. Kendin karar ver sistemine kendini en iyi sen tanıyorsun sisteminde ki parçaları sen seç.
    Sistemini belirledikten sonra git nerede istersen toplat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Experto Crede -- 2 Aralık 2016; 22:33:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpertr35

Everest kasa mı, mukavvaya sarsan daha güvenli olur. Coolermaster, Aerocool, Zalman,Corsair, Thermaltake ve benzeri bunun gibi markaları tercih et kasa konusunda. Hele ki PSU dahilse Frisby ve Everest almayın.
    Toshiba HDD yerine WD veya SEAGATE tercih etmelisin. Ram miktarını 8GB den fazla tutmanı öneririm.
    Bilişim firmalarından kasa toplatma Vatan Bilgisayardan dahi toplatma. Kendin araştır youtube benchmarklarını izle parçaların sonra forumlarda dolaş sistem konularını incele. Kendin karar ver sistemine kendini en iyi sen tanıyorsun sisteminde ki parçaları sen seç.
    Sistemini belirledikten sonra git nerede istersen toplat.

Peki Alper kardeşim diğer özelliklerde bir değişiklik önerin var mı? Bu yazdıklarını not ettim onları değiştireceğim. Ama bütçe olarak üst limitim 3500 tl. Belki RAM'i 16 GB yaptırabilirim. Onun dışındaki özelliklerde bir sıkıntı var mı sence?

• Forumdan baska bir arkadasa topladigim sistem;

i5 6500
    Asus h110m-K ya da Msi h110m pro vd.
    8 gb 2133 mhz kingston hyper x fury.
    Evga gtx 1060 6gb superclocked (http://www.gameekstra.com/EVGA-GTX-1060-6GB-GDDR5-192-bit-SuperClocked-ACX-20-Nvidia-Ekran-Karti,PR-5524.html )
    WD 1 TB Blue HDD
    Zalman Z3 Plus
    High Power 500w 80+ Güç kaynağı

Toplamda 3200 civari tutuyor olması lazım.Geri kalan 300-400 lirayada güzel bir monitör bulmaya çalışirsin.

O toplanan sistemi alma elinde patlayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 3 Aralık 2016; 0:1:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tihilu

Sakın bu yazanı almayın.

Neden?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar kilitleniyor. Yardım
    9 yıl önce açıldı
    Pc Toplama da yardım
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Grimaniel kullanıcısına yanıt
    Elinde patlayabilir derken? O kadar mı kötü?
  • kontrattak K kullanıcısına yanıt
    Everest kasa ...

i5 6500 yanina 1050ti nedir yahu.Fahis fiyat cekmisler, buradan kesinlikle alma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 3 Aralık 2016; 1:0:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kontrattak

quote:

Sakın bu yazanı almayın.

Neden?

Kasa , güç kaynağı , ssd , koyduğu anlamsız speaker (siz mi istediniz bilmiyorum) 2133mhz destekli anakarta 2666mhz ram koyması , 350 liraya sattığı monitör...

Benim önerim şöyle :

Intel Skylake Core i5 6500
    MSI H110M PRO-VD
    Kingston Hyperx Savage 8GB 2133MHz DDR4 Ram
    Sapphire Radeon RX470 Nitro+ 4G OC 256Bit
    WD 1TB Blue 7200 RPM
    Zalman Z3 Plus
    High Power 600W 80+
    Samsung 23.5" LS24F350FHMXUF 1920x1080 FreeSync 72Hz 4ms

Teknobiyotik üzerinden topladım. Kargo + montaj hariç 3712 tuttu. Tek tek daha ucuza getirebilirsen , üstüne sonradan +8gb ram ve ssd eklersen güzel sistem olur diye düşünüyorum.

Edit : Senin yerinde olsam böyle bir sistem toplayan bilgisayarcının önünden geçmem. Kasanızı falan da tamir için emanet etmeyin böyle yerlere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tihilu -- 3 Aralık 2016; 1:15:36 >

• quote:

quote:

quote:

Sakın bu yazanı almayın.

Neden?

Kasa , güç kaynağı , ssd , koyduğu anlamsız speaker (siz mi istediniz bilmiyorum) 2133mhz destekli anakarta 2666mhz ram koyması , 350 liraya sattığı monitör...

Benim önerim şöyle :

Intel Skylake Core i5 6500
    MSI H110M PRO-VD
    Kingston Hyperx Savage 8GB 2133MHz DDR4 Ram
    Sapphire Radeon RX470 Nitro+ 4G OC 256Bit
    WD 1TB Blue 7200 RPM
    Zalman Z3 Plus
    High Power 600W 80+
    Samsung 23.5" LS24F350FHMXUF 1920x1080 FreeSync 72Hz 4ms

Teknobiyotik üzerinden topladım. Kargo + montaj hariç 3712 tuttu. Tek tek daha ucuza getirebilirsen , üstüne sonradan +8gb ram ve ssd eklersen güzel sistem olur diye düşünüyorum.

Edit : Senin yerinde olsam böyle bir sistem toplayan bilgisayarcının önünden geçmem. Kasanızı falan da tamir için emanet etmeyin böyle yerlere.

Hayır ben tercih yapmadım sadece ortalama 3500 tl lik bir bilgisayar toplatmak istediğimi söyledim ve bana bu listeyi verdiler. 2133 mhz destekli anakarta 2133 mhz ram mi konulmalı, yani anakart ile ramin mhz'i aynı mı olmalı? Atıyorum anakartın mhz'i ramden yüksek olursa veya düşük olursa performansı etkiler mi? Bir de sizin tavsiyeniz benim bütçemi aşıyor. Listemde yaptığım son değişiklik şöyle:

Toshiba 500 GB HDD yerine -------> Seagate 1 TB 7200 rpm koydum
    Corsair 8 GB 2666 MHZ Ram yerine -----> Kingston Hyperx Savage 16GB 2133MHz DDR4 Ram
    Ve hoparlörü çıkardım bende 5+1 ses sistemi var şimdilik onu kullanacağım.

Sizce bu yaptığım 2 değişiklikten sonra nasıl bir hal alır?

• up
  • kontrattak K kullanıcısına yanıt
    Bildigim kadariyla ramlerin mhz i anakartinkinden fazla ise anakartin mhz inde calisir. Yani bosuna para vermis olursun cunku ramler 2133 de calisir. Emin degilim tabii. Ayrica size tavsiyem kesinlikle hic bir firmaya param var bana kasa toplayin demeyin. Biraz sabirli olun ogrenin kendiniz toplayin. Sabredemem diyorsaniz da burdaki arkadaslari dinleyin

• quote:

Orijinalden alıntı: BRO EAGLE

Bildigim kadariyla ramlerin mhz i anakartinkinden fazla ise anakartin mhz inde calisir. Yani bosuna para vermis olursun cunku ramler 2133 de calisir. Emin degilim tabii. Ayrica size tavsiyem kesinlikle hic bir firmaya param var bana kasa toplayin demeyin. Biraz sabirli olun ogrenin kendiniz toplayin. Sabredemem diyorsaniz da burdaki arkadaslari dinleyin

Anakart-ram mhz uyumunu düzenledim. Zaten acelem yok şuan doların düşmesini bekliyorum (inşallah düşer). Buradaki tavsiyelere göre yeniden düzenledim. Kasayı da zalman 600w olarak değiştirdim. Bunlar dışında bir problem görebiliyor musunuz?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BRO EAGLE

Anakart-ram mhz uyumunu düzenledim. Zaten acelem yok şuan doların düşmesini bekliyorum (inşallah düşer). Buradaki tavsiyelere göre yeniden düzenledim. Kasayı da zalman 600w olarak değiştirdim. Bunlar dışında bir problem görebiliyor musunuz?

Yok zaten kasadan falan fazla anlamam. İşlemcin ekran kartın iyi anakart zaten klasik türkiye şartlarında.. İnşallah hayırlı olur senin için

• Everest marka psuyu 8 yıldır kullanıyorum yıllık 300 kere elektrik giden yerde çalıştırdım kasayı. 8 senelik süre zarfının 5 yılı kaliteli bir ups ile kullanıldı en son ups yandı kalan yıllar korumasız kullandım.

Teknoloji şans işi. Zalman Corsair alıp sevis, garanti uğraşan da var kalitesiz görünen everest markayla yılları eksiten de :D ilk overlock denemem bu marka psu ile oldu 2 işlemci yaktık acemilik de vardı psu canavar halen

Demek istediğim evet o konuda haklısınız bu markalar alınmamalı mümkün olduğunca ama elektronik tamamen şans diyorum ben.

Kasa topluyor olsam şuan ben de dediginiz markaları seçerim ilk etapta sonuçta tüm sistemi psuya emanet ediyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: InvisibleLord

Everest marka psuyu 8 yıldır kullanıyorum yıllık 300 kere elektrik giden yerde çalıştırdım kasayı. 8 senelik süre zarfının 5 yılı kaliteli bir ups ile kullanıldı en son ups yandı kalan yıllar korumasız kullandım.

Teknoloji şans işi. Zalman Corsair alıp sevis, garanti uğraşan da var kalitesiz görünen everest markayla yılları eksiten de :D ilk overlock denemem bu marka psu ile oldu 2 işlemci yaktık acemilik de vardı psu canavar halen

Demek istediğim evet o konuda haklısınız bu markalar alınmamalı mümkün olduğunca ama elektronik tamamen şans diyorum ben.

Kasa topluyor olsam şuan ben de dediginiz markaları seçerim ilk etapta sonuçta tüm sistemi psuya emanet ediyoruz.

Son olarak şu şekilde düzenledim:

Anakart: Asus H110M-C DDR4 2133 MHz S+V+GL 1151
    RAM: Kingston Hyperx Savage 16GB 2133MHz DDR4 Ram
    SSD: HI-LEVEL 240 GB + Aparat 2.5, 550-530 MB/s, Sata3, 7mm
    İŞLEMCİ: Intel Skylake Core i5 6500 3.2 GHz 6 MB LGA 1151p 65W, HD 530 VGA
    EKRAN KARTI: MSI GTX 150 Ti 4GT OC 4 GB 128 Bit GDDR5
    HDD: Seagate 1 TB SATA 3 - 64 MB 7200 rpm
    KASA: AeroCool Cruisestar Advance Mid Tower Pencereli 3 Adet Fan Takılı USB 3.0 Kasa (AE-CSA)
    GÜÇ KAYNAĞI: Aerocool 600W 80+ Bronze KCAS Serisi Güç Kaynağı (AE-KCAS600)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.