Şimdi Ara

Bilgisayar ve monitor bilgisi olan gelsin (cozuldu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu uefi de mi portable oluyor. Hdd deki vrilerime bir sey olmasinda.

Birde parazit gitti diyelim ondan sonra ne yapacagim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    Rufus ile fat32 formatlı kurulum usb si hazırlayın. Windows un aracı fat32 desteklemediğinden uefi sistemlerde sorun çıkarıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Rufusla fat32 sistem yaptim zaten biosda da usb yi one cekdim. First boot deviance de ve hard disk proity gibi biseydi. Ama baslarken kendi windowsumda basliyor yine.
    Edit. Rufus ntfs yapmis simdi fat32 denicem.
    Bu arada kurulum falan diyorsunuz ama portable windows bu format yapmicam ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 1 Nisan 2018; 19:56:56 >
  • bseeek B kullanıcısına yanıt
    Olmadi aynilarini yaptim gene normal windowsum aciliyor

• Telefon,hoparlör vs. parazite neden olabilir. HDMI girişli monitör alarak çözebilirsin sorunu. VGA'nın devri biteli çok oldu. Dönüştürücü ve kablo ne kadar kaliteli olursa olsun görüntü kayıpları olacaktır.
  • Ayni donusturucu hdmi girisli uydu alicida neden super goruntu veriyor peki ?

Haporler vs takmadan da denedigimde etrafinda da yokdu yine var parazit

Bu donusturucu gucunu nerden aliyor, ayri bir opsiyonel adaptir girisi varsa kullanmayi deneyin.

Bilgisayarin prizi topraklimi, bilg ve monitoru ayni prizde deneyin. Laptopu prizden veya pil den calistirinca arada fark oluyor mu?

Vga kablonuzun 2 tarafinda kalin silindir metal var mi? (Filtre)

En onemlisi bahsettiginiz gercekten parazit mi, yoksa renk bozuklugu olabilirmi? Monitorde ve Nvidia Control Panelde Hdmi renk_signal araligi isminde ayar olmali, hem monitor hem nvidia icin Full secilmeli..

• kamilh K kullanıcısına yanıt
    Renk bozuklugu degil hareket ediyor ve beyaz uzun cizgiler.

Donusturucu guc kaynagi yok erkek hdmi disi vga.

Ayni kablo ile uydu alicisinda denendi vga kabloda olaydi sorun hd uydu alicisi takiliykende parazit verirdi.

Ancak aklima sole bise takildi uydu alicisinin hdmi versiyonu ile benim ekran kartininki farkliysa ve donusturucu uydu alicisina uyuyo ekran kartina uymuyosa ondan yapabilir mi ?

5 li kaliteli bir prize bagli pc ve monitor.

Topraklama var mi yokmu nasil biliyoruz ?

• Benim 5+1 in harici tuğla gibi bir adaptörü var monitöre mi kasaya mı hatırlamıyorum şimdi yaklaştığında parazit yapıyordu şimdi 5+1 kullanmıyorum o tarz bir adaptör güçkaynağı vs varsa kaldırın bir de öyle deneyin

Nispeten yeni yapilan bir binada iseniz toprak hatti cekilidir..

https://pcmonitors.info/wp-content/uploads/2014/06/Nvidia-dynamic-range-option.png , burdaki ayarla oynamayi deneyin (limited _ full).

Benim tahminim, ekran kartlari elektriksel olarak genelde gurultulu oluyor, sizin cevirici gucunu hdmi dan aldigi icin bu gurultuden etkileniyor. Guc kaynaginizda yetersiz kaliyor olabilir. (Vga kablosunu guc kaynagindan olabildigince uzak tutun).

Portable win de denedim ayni sonuc.

Kabloyu guc kaynagindan nasil uzak tutacagimda ?

Yan oda da denedim hic bir cevre birimi takili degil iken haliyle baska prizle. Sonuc gene ayni gibiydi

Demek istedigim, vga kablosu bilgsayar kasasindan ve diger guc kablolarindan mumkun oldugunca uzak olsun. (Test icin vga kablosunu kalin bi metal borunun icinden gecirerek deniyebilirsiniz).

Daha kaliteli bir Hdmi_vga cevirici bakabilirsiniz ama yabanci forumlarda gordugum sizinle ayni sorunu olanlar ekran karti veya monitor degismeden vga parazitinden kurtulamiyorlar.

• Ekran kartını sök. Mahallede bulunan pcci veya internet kafeye götür. Abi şunu deneyebilirmiyim de. 5 lira falan bırakırsın çıkarken. Ordaki bir pcde dene kartı çalışçakmı.

Bide kendi pcnde nvidia denetim masasından yenileme tipini değiştir. Çözünürlük sekmesinde kurcala biraz bulursun.

• bseeek B kullanıcısına yanıt
    Niye calismasinda hocam ?

Denetim masasini cok kurcaladim olmuyor zaten yenilemeyi 60 hz den baska degere zorla cektinmi monitor izin vermiyor bir sure sonra cozunurlugu degistirin diyor.

HDMI portu 5V da 500 mA güç verebilir. Dönüştürücüler gereken elektriği bu şekilde alırlar.

Benim dokumanlarda okudugum 50mA, 500mA mhl destekli olanlar icin olabilir veya yeni hdmi standarlarinda olabilir. Yurtdisinda HDMI 5V inject etmek icin konnektorler var ama TR de bulunmaz diye tahmin ediyorum.

Dönüştürücünün içi açılıp HDMI'ın 18 numaralı +5V pini kablo ile dışarı uzatılıp +5V verilebilir.

Bu arada illa dönüştürücü şart ise hdmi vga değil, dp vga kullanılmalı. DP'de Vesa tarafından dönüştürücüler standarda bağlanmıştır. HDMI'da böyle bir standartlaşma yoktur. Dolayısı ile DP dönüştürücü ile kullanımda daha sorunsuzdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 2 Nisan 2018; 15:34:55 >
    quote:

Dönüştürücünün içi açılıp HDMI'ın 18 numaralı +5V pini kablo ile dışarı uzatılıp +5V verilebilir. 

Ben de bunu tavsiye edecektim ama once arkadasin parazit ic kaynaklimi, dis kaynaklimi tespit etmesi lazim. Sistemide tahmin etmek zor (arkadasin hangi kablo uzun/kisa, hangisi kalite).

Bana kalsa HDMI tarafini uzun kablo kullanip VGA tarafini mumkun olan en kisa sekilde monitore takardim.

• Hdmi tarafi kisa cunku donusturucu erkek hdmi disi vga.

Erkek hdmi kisminda 5-6 cm falan kablo var.

Dp port ekran kartimda yok bu arada.

Dvi donusturuculerde yeni nesil kartlarda calismiyor diyorlar.

Bu arada hdmi kablosu ile lg full hd smart lcd tvye bagladim pc yi sifir parazit..

Araya vga kablosu, donusturucu girdimi is bozuluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 2 Nisan 2018; 16:26:6 >
    Monitörü ikinci elde okutup adamakıllı dijital girişli monitör alın. VGA'nın devri geçti. Artık yeni üretilen hiçbir pc ve ekran kartı da bu giriş yok. Yoksa daha çok uğraşırsınız maalesef.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.