Şimdi Ara

Bilgisayar ve monitor bilgisi olan gelsin (cozuldu) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sizin kartin DVI cikisi Dvi-Vga cevirici desteklemiyor haklisiniz.

Lg TV nin vga girisi yokmu, orda laptop ve cevirici ile deneseydiniz.

Sorun hem laptop hem desktop da oldugu icin sizin cevirici, kablo veya ortamda bir sorun var gibi. Universitelerde cogu projeksiyon vga, herkes hdmi vga cevirici ile kullaniyor ve olmasi gerekenden uzun vga kablosu kullanilmasina ragmen parazit fazla sorun olmuyor.

Hdmi uzatma kablosu ve minimum kisalikta vga kablosu deneyebilirsiniz ama bence yeni bir hdmi-vga cevirici deneseniz daha mantikli. Fiyatlari epey ucuzlamis, mumkunse harici power girisli olursa daha iyi.

Herkezin dijital girisli monitor almasi gerekli ama 3 kurus ucuz diye hala 27 inch sadece vga monitor satanlar var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kamilh K kullanıcısına yanıt
    Hocam en ucuz full hd vga olmayan monitor 350-400 tl. Bende para vermek istemiyorum elimdeki monitorde hem buyuk hem renkleri gayet iyi.

Hdmi degilde aktif dvi donusturucu almayi dusunuyorum.

Benim kartin cikisi dvi-d imis sadece dijital goruntu veriyor. Alacagim kablo aktif olmali dijitali analoga cevirmeli vga analog oldugu icin.

Bunu buldum mesela.

Yorumlarda 5v girisini kullanmadan da goruntu alanlar olmus ozaman onun esprisi ne anlamadim. Bir de guc girisi olmayan aktif dvi donusturuculerde var. Hangisini alsam karar veremedim. Aliexpressden de alabilirim. Bana max 40-45 tl lik link atabilir misiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• general4242 kullanıcısına yanıt
    Bence DVI donusturucu almak mantikli degil, dvi-hdmi adaptor alip su anki sistemde deneyin (5Tl ye bulunor sanirim. belki dvi cikisindan daha az gurultu gelir).

Hepsiburada da baktimda gayet ucuz hdmi ceviriciler ve herkez memnun gorunuyor.

Onboard hdmi cikisi yokmu, ceviriciyi orada deneyincede parazit oluyormu?

Ek : Yorumlar olumlu, onceki mesajdada yazmistim projeksyon larda her cesit hdmi_vga cevirici kullanildigini gordum, kimsenin problemi yoktu. Sizin urun arizali veya bir nedenle asiri gurultu oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamilh -- 2 Nisan 2018; 18:29:20 >
    Dvi hdmi adaptorle ne demek istediniz anlamadim.

Onboard sadece vga girisi var

Monitorde de sadece vga

Dvi hdmi adaptoru ne yapacagim ?

Su an harici kartdaki DVI cikisini kullanmak icin DVI Hdmi cevirici albilirsiniz. Yani sistem .:

DVI - Dvi_hdmi cevirici - Hdmi_vga cevirici - Vga seklinde olur.

Benim asil tavsiyem : Oturdugunuz muhite yakin veya urunu geri verebileceginize emin oldugunuz bir yerden yeni bir Hdmi-Vga donusturucu alip deneyin, calismazsa geri verip diger parcalari test edersiniz.

Yenileme hızı değil tarama tipi gibi birşey olması lazım. Özel çözünürlük ekleme kısmında. Bide farklı bi elektrik kablosu takın monitörre

kamilh'nin dediği gibi bazı cihazların hdmi güç çıkışı düşük olabiliyor. Bu durumlara karşı ekstradan 5V girişi koyuyorlar.

• bseeek B kullanıcısına yanıt
    Ilerlemeli atlamali diye var denemisdim onu, atlamali yapinca sapitiyor

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Ben en iyisi guc cikisi olan hdmi degilde dvi-d aktif donusturucu alayim.

• Mukavele VGA HDMI dönüştürücü Adaptör Kablosu 1080 P Analog Dijital Video Ses Dönüştürücü HDTV PC Laptop için projektör

http://s.aliexpress.com/7JnYFFzA?fromSns=Copy to Clipboard

Bu urunu almayi dusunuyorum. Vga kismi kisa hdmi kismi uzun olacak erkek vga disi hdmi oldugu icin. Power supplyside var.

Ancak bu tarz dvi mi daha iyi olur hdmi mi ? Acaba hdmi gurultuden daha cok mu etkileniyor ?

İlerlemeli, satırları 1, 2, 3 diye çizer. Bir ekran görüntüsü tek seferde çizilir. Satır sayısının sonunda p harfi ile belirtilir. 1080p gibi.

Atlamalıda ilk seferde 1, 3, 5; ikinci seferde 2, 4, 6 çizilir. Bir ekran görüntüsü iki defada çizilir. i harfi ile belirtilir. 1080i gibi mesela.

Atlamalı seçeneğini bilgisayarı monitore değil de TV'ye bağlarken kullanılabilir. Efektif çözünürlük düştüğü için ekran kartını fazla zorlamaz.

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Hocam onceki mesaja baksaniz bildirim gelmedi herhalde

Benim ekran kartinin hdmi cikisi 2.0 imis oyle yaziyor sitesinde

quote:

Bu urunu almayi dusunuyorum. Vga kismi kisa hdmi kismi uzun olacak erkek vga disi hdmi oldugu icin. Power supplyside var. 

Bu urun sizin isinize yaramaz, hdmi olmayan ekran kartini hdmi monitore baglamak icin.

Siz hdmi_vga cevirici bakin, vga_hdmi degil.

Tersine calismiyor demekki iyi ki siparis etmemisim sagolun

Peki hdmi mi dvi mi alayim ?

Bence Hdmi alin, dvi yavas yavas kayboluyor. Turkiyede, internetde, 20_30 liraya bulunuyor, Cin'den siparise gerek yok bence. Almisken ses cikisi olan model alin bari..

Ses cikisi anakartinkini kullaniyom hocam yoksa benim donusturuculerde de var daha kotu ses veriyor gibi.

Internette bir arastirma yaptim. Dvi hdmi ile ayni kalite goruntu veriyormus. Sadece + ses veriyor hdmi.

Benimde sesle isim yok ve belki o ses olayindan parazit yapiyor.

Evdeki 2 hdmi donusturucude ayni paraziti yapiyor ikisinde de ses var. Belki benim kartin hdmi cikisi gurultulu. O yuzden dvi ye yoneldim ve sunu alacagim

Ayni satici hepsiburada da ayni urunu 40 tl satiyor + kargo ucretli. Hepsiburada da 7 yorum yapilmis memnunlar. Ben gittigidiyordan alacagim ucretsiz kargo ve daha ucuz

https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/dvi-d-vga-aktif-donusturucu-kablosu-4578p-24-1-active-adaptor-monitor-pc-laptop-bilgisayar-active-340133180?pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*232249887*22324002327*58375854807*%7btype%7d*340133180*aud-338833715659:pla-377023994858&gclid=EAIaIQobChMIrKTs66yg2gIVVcayCh1I0QKjEAQYBiABEgKmBPD_BwE&gclsrc=aw.ds&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

Buda hepsiburadadaki ayni urun ayni satici

• bseeek B kullanıcısına yanıt
    ipli jeton kullanıcısına yanıt
    kamilh K kullanıcısına yanıt
    Bugun dvi d donusturucu geldi denedim biosda goruntu var. Windows logosu cikiyor mavi olan. Sonra goruntu yok. Siyah bir ekran var uyku moduna gecmiyor monitor.

Nasil cozerim ?

Muhtemelen, windows acilinca monitor ayarlarini duzeltmen gerekiyor.. Bence makinayi eski yontemle (hdmi cevirici veya onboard kartdan) veya safe mode da acip bi uzaktan kontrol prg mi kurup (teamviewer mesela), dvi donusturucu taktiktan sonra uzaktan baglanip monitor ayarlarini yaparsan daha kolay olur.

Dusuk cozurlukten denemeye baslarsin,belki yuksekte dvi ceviri sorun cikarabilir.

Bios da onceden OnboardVga calustirmak icin yaptigin ayarida geri alsan iyi olur. Windows un cift kartla kafasi karismasin.

O ayari geri aldim zaten yoksa harici kartda hdmiden de goruntu gelmezdi. Monitor ayarlari dediginiz yer neresi ne ayar yapacagim yani? Bir de galiba donusturucu de bu sorundan kurtulus yok internetten okudugum kadariyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 8 Nisan 2018; 1:22:44 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.