Şimdi Ara

Bilgisayar Verimini Arttırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hocam sorun şu ki oyunlar son zamanlarda aşırı derecede özellik ister oldu. Bu nedenle eskiden yeterli olan bilgisayarım şuan oyun için yetersiz kalıyor. Özellikle FPS kalitesinde ciddi düşüş oluyor oyun içerisinde donmalar oluşuyor. Oyunlarda tüm ekran ayarlarını düşürdüm. Genel olarak bilgisayarda ne gibi ayarlar yapabilirim ? Sizin yardımınıza ihtiyacım var. Cevaplarınızı bekliyorum

• masaüstü mü laptop mı
  • Kramers Lawyer kullanıcısına yanıt
    Benim Laptop kardeşimin ise masaüstü ikiside fps sorunu çıkartıyor
  • Bilgisayarı uzun süre kullanmaktan dolayı bilgisayarınıza her türlü siteden,malware,virüs tarzı şeyler dolar.Bilgisayarınızdaki belgelerinizi başka bir belleğe atıp.En az 6 ayda bir formatlamanız sizin için bilgisayarı daha verimli kullanmanız için etkili olur.Ayrıca fanlarının temizlenmesi,bilgisayarın içinin temizlenmesi ve termal macun yenilenmesi gerekiyordur muhtemelen uzun süredir bakım yaptırmadıysanız.Herhangi bir mahalledeki bilgisayarcı bu işlemleri yapabilir.Eğer yeni oyunlarda değil de eski oyunlarınızda yavaşlama hissediyorsanız kesinlikle bilgisayarın format vakti ve temizlenme termal macun yenilenme vakti gelmiş demektir.
    Hocam format cidden sıkıntı yaratıyor tekrar programları yüklemek oyunları yüklemek baya zaman alıyor termal macun için ise güvendiğim bir bilgisayarcı yok. Kime versem bilgisayarı daha beter edip yolluyorlar malesef. Önceki bilgisayarımı öyle hallettiler. Diğer bilgisayarcıdan pc topla dedim oyun için dedim 2 gb bellek 1 gb ekran kartı intel pentium işlemci verdi bir de baya para istedi. Yani hocam bizim burda adamı soyuyorlar :)
  • hocam onun dışında bilgisayarlarınızı.
    https://www.malwarebytes.com/mwb-download/
    http://combofix.org/
    https://www.avast.com//tr-tr/index

gibi bedava programlarla taratarak en azından elinizden geldiği kadar yavaşlamaya sebep olabilecek,bu zamanlık kullanımdaki virüsleri ve malware'leri temizleyebilirsiniz.

Bilgisayarım > Özellikler > Sol taraftan Gelişmiş sistem ayarları > Performasın altında ayarlar > En iyi performans için ayarla.
    Bu windowsun genelde kullanışsız olan sadece görselliğini güzelleştirmek için yapılmış bilgisayarı gereksiz yere kasan ayarlarını sıfırlayacaktır.

Ayrıca yine Masaüstüne sağ tıklayarak Ekran kartınızın seçeneğini seçip,Catalyst Control Center ya da Nvidia control panel olarak yazar.Oradan yüksek performansı seçerek görüntü kalitesi yerine performansa odaklı ayarlar yapabilirsiniz.

Ama tekrardan bilgisayarın yeniden ilk günkü gibi çalışmasını istiyorsanız temiz bir windows kurulumu ve içinin temizlenip ,yeni termal macun sürülmesi gerekir.ayrıca oyun oynamak istiyorum ama sürücüleri yüklemek falan zaman alıyor demek de biraz saçma olmuş.sürücülerin en güncel halleri olmadan oynanan oyun işkenceye dönüşeceğinden dolayı zamanınızın en az 2-3 saatini buna ayırsanız geriye kalan tüm günlerde rahat rahat oyun oynayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kramers Lawyer -- 1 Mart 2017; 15:45:39 >

Anladım. Fakat beni yoracak olan program ve oyunları tekrar yüklemek sürücüler kolay. Yinede dediğiniz gibi 2-3 saatlik işler bunlar ayarlanır ben bir ilk olarak yukarıda vermiş olduğunuz ayarları yapayım olmadı format için bir bilgisayarcıya götürürüm birde termal macunları yenilemesini talep ediyim. Teşekkürler Bilgi verdiğiniz için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayrıca güncellemeleri kapatmanızı, mumkunse ram takviyesi yapmanızı onerırım cunku yeni guncellemelerın cogu o tarıhteki pc lerin bilesenleri goz onunde bulunarak cıkartılır. yanı bilgisayarınız 2014 model ozelliklerde ama guncellemeler 2017 model ozelliklere gore bu durumda donanımlar geri kalabılır
  • BarbarosTUGRUL kullanıcısına yanıt
    yani güncellemeleri devre dışı bırakırsam daha iyi olur mu diyorsunuz ? çoğu yazıda bunun aksine güncelleme yapmam gerektiğini diler getiriyor
  • GeorgeZzz G kullanıcısına yanıt
    ben yaklasık 40 pc bulunan bir sirketin bilgi işlemine bakıyorum ve butun pc lerim de guncellemelerım kapalı sadece guvenlık acıklarına daır guncellemeleri elle yukluyorum. bu sayede pc lerım zamana daha uzun sürede yenik düşüyorlar
  • BarbarosTUGRUL kullanıcısına yanıt
    Hocam benim pc de güncellemeler yapılmış onları kaldırma gibi bir şansım var mı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.