< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 12 Nisan 2021; 23:16:45 > |
Ekran Kartında Power Limit Düşürüp Hız Arttırmak
-
-
Çünkü mining esnasında core pek bir iş yapmıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Onun bende farkındayım hocamda power limit sadece core clocka mı etki ediyor öyle bir şey hiç duymamıştım ben ? Arkadaş bunu yaparken core clock’u -500’lere çekti birde.quote:
Orijinalden alıntı: ahmettsezis
Çünkü mining esnasında core pek bir iş yapmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 6 Nisan 2021; 20:56:0 > -
Core az çalışınca toplam güç azalıyor. Sen power limiti tdp üzerinden düşürüyorsun. Zaten tdp den aşağıda çalıştığı için power limiti düşürmen kartı darlamıyor.
Ben kabaca bu şekilde biliyorum, detaylı bilenler açabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 6 Nisan 2021; 20:58:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani buda aynı power limit ile aynı saat hızı ile oyunda stabil olmayabilir core clock default,memory overclocklu halde.Bu söylediğiniz olay mining yaparken belleğin ağırlıklı kullanılmasına mahsus.quote:
Orijinalden alıntı: ahmettsezisCore az çalışınca toplam güç azalıyor. Sen power limiti tdp üzerinden düşürüyorsun. Zaten tdp den aşağıda çalıştığı için power limiti düşürmen kartı darlamıyor.
Ben kabaca bu şekilde biliyorum, detaylı bilenler açabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 6 Nisan 2021; 20:59:52 > -
Evet. Kartın power limitini yanında gpu hızını düşürebildiğin kadar düşürüp bellek hızınıda yapılabildiği kadar o.c yapmak güç tüketimi düşürüp kazım gücünü yükseltiyor.
-
Garibime giden şey core clock veya memory clock default halde iken sadece power limiti dibe çekerek 0.200’lük bir kazanım oldu mh değerinde.Anladığım kadarıyla zaten mining olayında çekirdek hızı kullanılmadığı için ona harcanan güç kısılınca sorun çıkmıyor doğal olarak.Ben başta power limiti düşürüp memory clock arttırmanın güç yetersiz geleceğinden artifact gibi problemler yaratabileceğini düşünmüştüm fakat hesaba katmadığım yer çekirdeğin tam yükte kullanılmadığı sanırım.quote:
Orijinalden alıntı: Conar-XPEvet. Kartın power limitini yanında gpu hızını düşürebildiğin kadar düşürüp bellek hızınıda yapılabildiği kadar o.c yapmak güç tüketimi düşürüp kazım gücünü yükseltiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 6 Nisan 2021; 21:14:36 > -
Basitçe açabilir misin hocam bu olayın tam olarak sebebi nedir ?quote:
Orijinalden alıntı: Reception47
Bu mesaj silindi. -
Yani sadece belleklere yoğunlaşılması ölçeklenmeden kaynaklı doğru muyum ?quote:
Bu mesaj silindi. -
Sağolun aydınlandım konu hakkında fakat mesela ben günlük olarak 1.5 senedir kartımı default power limit ve +150 core clock +999 memory clock olarak sıkıntısız stabil şekilde kullanmaktayım.Öğrenmek istediğim bir şeyde şu power limit -55 iken kart daha mı az zarar görür tdp yetersiz geldiğinden yoksa daha mı çok zarar görür.Tdp’yi düşürüp hız arttırmak verilen uzun vadeli hasarı arttırır mı yoksa aynı mı olur.quote:
Bu mesaj silindi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 6 Nisan 2021; 22:19:3 > -
Kart nvidia.Anladığım kadarıyla power limit -55 iken +750 vermenin bir ekstra sakıncası olmaz mining yaparken o zaman.quote:
Bu mesaj silindi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 6 Nisan 2021; 22:22:25 > -
Tamamdır sağolun :)quote:
Bu mesaj silindi. -
Hocam bugün aklıma takıldı mesela bellekler ısınmadıkça başka bir şeyden bozulma ihtimali var mı mesela fazla frekans vermek gibi yoksa kart kendini koruyabiliyor mu ?quote:
Bu mesaj silindi. -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-041FF024C
Hocam bugün aklıma takıldı mesela bellekler ısınmadıkça başka bir şeyden bozulma ihtimali var mı mesela fazla frekans vermek gibi yoksa kart kendini koruyabiliyor mu ?Frekansı abartırsanız eğer bellek sıcaklığını göremiyorsanız bellekleri aşırı hız aşırtma yapmaktan yakabilirsiniz. 105 dereceyi bile geçer ve hatta kartın üstündeki lehimlere bile siz farkında olmadan zarar verebilir. Çünkü kart üzerinde gördüğünüz sıcaklık değeri gpu işlemcisinin değeridir. Mesela rtx 3080 kullananlar bu hatayı çok yapıyor. TDP azaltıp bellek hızını yükseltip nasıl olsa soğuk çalışıyor 45-50 derece deyip belleğe +2000 veriyorlar. Sonuç bellek yanıyor. 120 dereceleri bulduğu söyleniyor. O yüzden rtx 3080 ler için fan hızı en az 90 olmalıdır. Her kartın davranışı farklı. Mesela rx 570 lerde ise rom atılıp 20 den 30 mh hıza çıkılıyor. Radeon VII mesela normalde 80mh hızı var ama özel bir hbm bellek ayarlarıyla 100mh alınabiliyor gibi.
Benzer içerikler
- nvidia txaa nedir
- ekran kartı tamiri
- gürcistan ekran kartı fiyatları
- gpu hotspot nedir
- entegre grafik nedir
- intel yeni ekran kartı
- gtx 1650 ne zaman çıktı
- rx 8000 serisi
- gtx 1650 ti
- rtx 5050
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X