Şimdi Ara

Ekran kartı Gpu hızı 100 gösteriyor. 5870 im var!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kartı taktım şu an CCC 100 Mhz gpu hızı,300 mhz memory clock gosteriyor ve ekranda dalgalanmalar var? kartı daha yeni kutusundan çıkartıp taktım.Nedir bunun problemi? ne overlock yaptım ne bişey alla allaa. konuyu da aceleyle yanlış yere açmışım kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M4gn3t!c -- 22 Ekim 2011; 0:36:30 >

• Bios açılırken de 5 kere bip sesi çıkartıyor.işlemciye overlock yapmayı denedim acaba ondan mı oldu boyle yahu alla allaaa
  • herşeyi deafulta al ne olur ne olmaz sonra pc ye kartı taktıktan sonra format atmadıysan atmanı öneririm sürücü yüklenmedigi zaman öyle oluyor başıma geldi.
  • Şimdi de Gpu hızı sürekli değişiyor. amd overdriveyi kapadım. bi 400 oluyor bi 850 oluyor bi 600 oluyor. 550W lc power güc kaynağım var. o mu sorun yaratıyor acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

herşeyi deafulta al ne olur ne olmaz sonra pc ye kartı taktıktan sonra format atmadıysan atmanı öneririm sürücü yüklenmedigi zaman öyle oluyor başıma geldi.

Valla olmadı format atayım,nvidia vardı onun surucülerini silip atiyi kurmuştum. afalladı bilgisayar.işlemci voltajı ve mhzside sürekli değişiyor.
  • işlemcide cooling&quiet i biostan kapatabilirsin o zaman işlemci hızı ve voltajı sabit kalır.
    aynı şekilde ekran kartıda 2d/3d de farklı hızlarda çalışır.ama kartın biosunu editleyip sabitleyebilirsin.
  • Hmm anladim. Peki boyle degisimleri olmasi bana yarar saglar mi yoksa kapatsam daha mi iyi olur? Format atiyorum su anda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: M4gn3t!c

Şimdi de Gpu hızı sürekli değişiyor. amd overdriveyi kapadım. bi 400 oluyor bi 850 oluyor bi 600 oluyor. 550W lc power güc kaynağım var. o mu sorun yaratıyor acaba?

kart boştayken frekansını düşürür. yüke girince 850mhz olur. bu normal bi durum.
  • cooling&quiet in bazı zamanlar sapıttıgını gördügümden kapalı tutuyorum ben.ekran kartında gelince bir 3dmark testi yap sonuç normalse hiç ugraşma.
  • Tamam o zaman arkadaslar. Format islemi bittikten sonra 3dmark testi de yapayim gonlum rahat olsun. Ben hizinin dustugunu falan bilmiyordum bi an kartta problem oldugunu benim islemciyi oc yaparken bozdugumu falan sandim. Peki pc acilirken 5 kere bip sesi cikartmasi neyin isaretidir?
  • quote:

Tamam o zaman arkadaslar. Format islemi bittikten sonra 3dmark testi de yapayim gonlum rahat olsun. Ben hizinin dustugunu falan bilmiyordum bi an kartta problem oldugunu benim islemciyi oc yaparken bozdugumu falan sandim. Peki pc acilirken 5 kere bip sesi cikartmasi neyin isaretidir?

vga güç kablosu tam oturmuş yerine degil mi.belki o gibi bişeydendir.tam bilemeyecegim.
  • Yerine oturmus ona baktim. Simdi ekran kartlarinda normalde 3x3 toplam 6 pinlik bi giris oluyor. Bu 2 tane yada 1 tanede olabilir fakat benim kartta bi 8 pinlik birde 6 pinlik giris var. 8 pinlik giris icin bi donusturu var. 6 pinlik guc girisine takip 8 pinlik cikis aliyorum onu o sekilde baglayip diger 6 pinligi de yerine taktim. Tam oturduklarina da eminim. :/
  • Arkadaşlar,kartın sabit değeri olan 850mhz'yi 855 de yapsan 940 da yapsan current values aşağıdaki gibi 157Mhz ye düşüyor ve ekranda kaymalar oluşuyor.Bunu nasıl önleyebilirim bi fikri olan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M4gn3t!c -- 23 Ekim 2011; 16:23:49 >
  • quote:

Arkadaşlar,kartın sabit değeri olan 850mhz'yi 855 de yapsan 940 da yapsan current values aşağıdaki gibi 157Mhz ye düşüyor ve ekranda kaymalar oluşuyor.Bunu nasıl önleyebilirim bi fikri olan var mı ?

Kaymaya sonra değiniriz de. Current value değişmez tabiki. GPU yük olmadığı zaman o hıza iner. E masa üstünde iken de 3D gibi bir yük yok. Ekran kartına yük bindirip bakman lazım o değere.

Kayma kısmına sonra bakarız.

• Hocam normal o. Kart boşta olduğu zaman saat hızlarını düşürüyor güç tüketimini azaltmak için. GPU'ya yüklendiğin an normal değerlerine geri çıkar. Bir sorun yok yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

Kaymaya sonra değiniriz de. Current value değişmez tabiki. GPU yük olmadığı zaman o hıza iner. E masa üstünde iken de 3D gibi bir yük yok. Ekran kartına yük bindirip bakman lazım o değere.

Kayma kısmına sonra bakarız.

Cevap için teşekkürler.Şimdi oyunda gpu hızını 890lara çıkarttım kayma olayı falan yok evet. ama boştayken neden kayma oluyor ki :/
  • Kayma dediğin ne yahu? Bi sayfayı hareket ettirdiğinde oluşan kırıklardan mı bahsediyorsun?
  • Ekran cizgi cizgi oluyor.Mhz 157 ye düştüğü icin oluyor sanırım
  • Alakası yok. Ekranın çizgi çizgi olma sorununu görüntüleyebilir misin?

Eğer sorun kartında olsaydı yük altındayken sorun yaşardın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerelictHuman -- 23 Ekim 2011; 17:15:53 >
  • Tamam telefonla resmini cekeyim şimdi 1 sny
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.