|
Ekran Kartında Power Limit Düşürüp Hız Arttırmak (2. sayfa)
-
-
Ekran kartını 75W altında çalıştırma derim. sensör yok ise arada kartın üst yüzey sıcaklığını kontrol et. Ben de mining yapıyorum, profesyonel olarak yapacaksanız sıcaklık ölçer şart. Mining Yazılım üzerinde kartın ne kadar güç çektiğini gösterir.
-
Hocam 69w çekiyor benim kart ama 75’in altına çıkmasının mahsuru nedir ? Kartın yüzeyi ılık hocam bu arada tutunca ısınmış bile demezsin.+950 memory clock verdim kart 1660.quote:
Orijinalden alıntı: MesutzgvnEkran kartını 75W altında çalıştırma derim. sensör yok ise arada kartın üst yüzey sıcaklığını kontrol et. Ben de mining yapıyorum, profesyonel olarak yapacaksanız sıcaklık ölçer şart. Mining Yazılım üzerinde kartın ne kadar güç çektiğini gösterir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 7 Nisan 2021; 18:58:32 > -
75 altında tek sıkıntı belleklerin gerekli performansı göstermesini önleyebilir. 75w ve 69w arasında performans farkı var mı diye bakın 69w stabilse sıkıntı yoktur. 69w üzerinde 950 üstüne de çıkabilirsiniz.
1660 super ise +1200 bellek, fan %70. 69w ile ilk 1000 den deneyin. Çok aşırı olduğunda ekrana görüntü vermeyi anlık keser zaten öyle olursa anında sıfırlayın ayarları yani stok ayarlara çekin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesutzgvn -- 7 Nisan 2021; 19:17:22 > -
+950 69w stabil ama zarar görmeyeceği anlamına gelir mi bilmiyorum +999’dada sıkıntı görmedim ama 950 üzerine çıkmıyorum belleğe çok yüklenildiği için normalde oyundayekn +999’da ama.quote:
Orijinalden alıntı: Mesutzgvn75 altında tek sıkıntı belleklerin gerekli performansı göstermesini önleyebilir. 75w ve 69w arasında performans farkı var mı diye bakın 69w stabilse sıkıntı yoktur. 69w üzerinde 950 üstüne de çıkabilirsiniz.
1660 super ise +1200 bellek, fan %70. 69w ile ilk 1000 den deneyin. Çok aşırı olduğunda ekrana görüntü vermeyi anlık keser zaten öyle olursa anında sıfırlayın ayarları yani stok ayarlara çekin.
-
-
Hocam attığınız sitedeki değerler pek gerçekçi değil oradaki ayarlarla 26.800 mh/s civarı kazıyorum 22.2 mh/s stock değere yakın bayağı.quote:
Orijinalden alıntı: Mesutzgvn -
Power limit düşürsen bile ekran kartı yüksek güç kullanıyor.
Ben 1075 mv yapsam bile max hız 2780'de olduğu için 2760 mhz oluyor, 1150 MV oluyor.
Mining yapınca full hız olduğu doğru, bende de öyle. Bu frekans ile stress test yapsam 2400 mhz falan oluyor.
-
Hocam benim kart 69w çekiyor çoğu işlemcinin çektiğinden az bir güç bu ekran kartını geçtim.quote:
Orijinalden alıntı: sniper23Power limit düşürsen bile ekran kartı yüksek güç kullanıyor.
Ben 1075 mv yapsam bile max hız 2780'de olduğu için 2760 mhz oluyor, 1150 MV oluyor.
Mining yapınca full hız olduğu doğru, bende de öyle. Bu frekans ile stress test yapsam 2400 mhz falan oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 7 Nisan 2021; 22:36:13 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-041FF024C
Hocam benim kart 69w çekiyor çoğu işlemcinin çektiğinden az bir güç bu ekran kartını geçtim.Eğer yükte değilse öyle çalışır. Veya 8 mhz gibi bir rakamla çalışıyor.
-
-
Hocam 6800xt ile 1660'ın güç tüketimini nasıl karşılaştırıyorsunuz orasını anlamadım biri afedersiniz hayvan gibi güç çeken bir kart birisi giriş seviyesi çok güç çekmeyen bir kart.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-041FF024CHocam 6800xt ile 1660'ın güç tüketimini nasıl karşılaştırıyorsunuz orasını anlamadım biri afedersiniz hayvan gibi güç çeken bir kart birisi giriş seviyesi çok güç çekmeyen bir kart.
Resmi yanlış yere atmışım. Bunu başka bir konuya atacaktım.
En baştaki yorumda kart bilgisi yok.
MSI'nin Afterburner programı ile güç düşürülebilir. Power limit düşürürsen fazla bir değer değişimi olmaz ama güç tüketimi değişebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 7 Nisan 2021; 22:51:42 > -
Hocam power limit dipteyken 69w zaten yoksa default 88w çekiyor kart.69w ile 27mh/s kazdığım bir ayar çektim +950 memory clock verip -250 core clock vererek.Uzun vadede bir sorun olur mu bilemiyorum bellek tarafında.Kart default olarak 21.5 kazıyor aradaki farka değer mi bilmiyorum oc yapmaya 27 mh/s ile gelir aylık olarak tahmini 75 dolar civarı.quote:
Orijinalden alıntı: sniper23Resmi yanlış yere atmışım. Bunu başka bir konuya atacaktım.
En baştaki yorumda kart bilgisi yok.
MSI'nin Afterburner programı ile güç düşürülebilir. Power limit düşürürsen fazla bir değer değişimi olmaz ama güç tüketimi değişebilir.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 7 Nisan 2021; 22:54:46 >
-
%85’e sabitledim fanı sürekli olarak öyle çalıştırıyorum kazım yaparken kart +1000’e kadar crash yemiyor 1000 verdiğim crash veriyor alet ama 999’da dorun yok 900 versem gece gündüz böyle çalışması sakıncalı olur mu sence yoksa daha güvenli sularda mı yüzmeliyim kazacağım 10 dolar fazladan ethereum için 4 bin liralık karttan olmayayım.quote:
Orijinalden alıntı: Reception47
Bu mesaj silindi. -
Tamamdır sağol hocam 900 ile devam edeyim o zaman normalde 950 ile kazıyordum fakat böylesi daha güvenli olur gecede açık bırakacağım için vs.quote:
Orijinalden alıntı: Reception47
Bu mesaj silindi. -
Eth mi cfx mi kazıyorsun. Hangi programı kullanıyorsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X