|
BILGISAYAR VS TIP
-
-
İngilterede master yapmış biri olarak: Bilgisayar seçen aklıma sıçayım. Keşke doktorluk okusaydım diyorum. Boş yere uğraşıyorsun. sistemler güncellenir, hadi hazırlan, yeni eklentiler gelir, hadi sistemi güncelle, dilde yenilikler gelir, hadi kardeşim şimddi kalk araştır vs vs.
en iyisi doktorluk.
-
En iyisi babadan para kalacak
Sorunun cevabını bilmiyorum
-
derdin paraysa ticarete girmeli, en küçük köşedeki esnaf bile en az 30k kazanıyor aylık, mühendisliğe girmek için paradan farklı motivasyon olması lazım para her türlü kazanılır bence
-
Akademik bi gelecek düşünmüyorsan doktora okumaya çok da gerek yok bence. -
Bil müh 4 yıl zor -> Kime göre neye göre hangi üni... 3. sınıf zor o da hocaların kasmasından. Yoğun diyelim.
+2 yüksek lisans +4 doktora neden hemen eklendi?
Lisans mezunu olup öyle devam eden de var.
Şu para konusunu aşmak gerek. Para, para, para ...
Ben görmekten, okumaktan sıkıldım. -
Hocam tamam sevdiğiniz bir meslek yaptığınızı varsayarsak bu meslekte gelişmek ve ortaya bir şeyler dökmek istersiniz. Ama bunun sonucunda yine paraya denk geliyor mevzu. Zaten sadece şirketin verdiği şeylerle yetinirsek biz o mesleği seviyoruz diyemeyiz aynı YKS'ye çalışırken bir konuyu çok sevip o konudan müfredat dışı şeyler öğrenmek gibi bir şey. -
Hocam linç tayfa çok fazla ama çoğu Türk insanı doktorları çok seviyor. Medyaya yansıyan kısmı linç tayfa diye düşünüyorum. Aynı bir işte sosyal medyada sadece başarılıları görmek gibi bir şey hiçbir zaman başarısızları göremeyiz nedense buna benzettim :D -
Hocam yazılım mühendisi 50-60 yaşına geldiğinde bence trendyol, getir gibi şirketlerde iş bulamaz cunku calisan yas ortalamasi 30 civsri diye biliyorum anca yonetici konumuna gelirse belki. ASELSAN havelsan tarzı yerlerde olabilir ama bunlarda da torpil gerekiyor ve işten çıkarmalar çok fazla oluyor. Bayraktarın yaş ortalaması bile 28 miydi neydi. 50 yaşına geldiğinde de hoca olmak zorunlu gibi bir şey bu nedenle de doktorayı önceden yapmak lazım. -
Ben de hacettepe cs'deyim her ne kadar tıpın gerçekten prestijli (hem ülkede hem dünyada) hem de parasal olarak "yer yer" daha iyi olabilse de
Tercih döneminde 1 kere bile acaba tıp mı yazsam diye düşünmedim benim için çok çok başka şeyler bunlar araştırmayı, matematiği seven ve programlamaya (biliyorum bu cs'nin çok küçük bir kısmı ama alakalı) ilgim varken tıp seçseydim eminim severek yapamazdım. 50k almak yerine 40k alayım ama yine de ilgimi çeken bir şey olsun. Ve açıkçası maaş işini de tercih kriteri olarak koyduğumdan değil sadece merak ettiğimden baktım.
Büyük şirketlerin iş ilanlaında doktora isteyene pek rastlamadım ileriki yıllar için kariyerler nasıl değişiyor açıkçası pek bilmiyorum ama sektör çok geniş (kamuda çalışmaktan kendi işini kurmaya) bir yolunu buluyorlardır diye düşünüyorum.
Artık bakacam bir yola girdim, hayırlısı olsun
-
yazıyı enter tuşuna basarak bir kaç parçaya bölersen okurum bune lan çivi yazısı gibi -
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
En iyisi babadan para kalacak Sorunun cevabını bilmiyorum |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X