Şimdi Ara

Bilgisayar windows baslatiliyor ekraninda kaliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
55.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: PunisheRaFk

Arkadaş alıntı yapınca konuda benim daha önce yaşamış olduğum sorunu yaşayanlar olduğunu öğrendim :)
    Ben servise gönderdim ve hddnin bozulduğunu söylediler,hddyi değiştirdiler.
    HDD'den umudu kesin yani eğer aynı durumu yaşayan arkadaşlar var ise.

@crayz_metin
    @kadirdaglar
    @selore_28

Eyvah eyvah. Ürünün garantisi yok. Harddisk tamamiyle bozulmuş mudur yoksa kablosu felan soketi birşeyi çıkmış olabilir mi? Bunu tam olarak nasıl öğrenebilirim. Daha önce notebook içi açmışlığım vidasını sökmüşlüğüm hiç yok. Ama kurtarmaya çalışmak istiyorum cihazı. Hiçbirsorun yoktu. Bugün film izliyeyim dedim pc de birsürü film vardı. Açtım birtanesini ekran boyutu büyüktü dondu pc reset attım. Bu sefer bilgisayar ilk açıldığında asus yazan görüntü noktalı karıncalı çıktı. Normal windows yükleniyor'a kadar geliyor orada donuyor.Ondan sonra Mavi bir ekran geliyor 0dan 100e kadar birşey yüklüyor yeniden başlatıyor pc kendini. Bu döngü böyle devam ediyor. Daha önceden virüs taraması yapmıştım pc ye. sistem32'den birdosya sildide onumu bulamıyor acaba kafamda şüphede oluşmadı değil. Bugün bu sorunu yaşadıktan sonra pc yi birkaçkere kapatıp açtım bir ara eski haline döndü. Tekrar film açtım. Bu sefer filmin boyutu ufaktı. İleri sardım filmi bir sorun olmadı normal haline dönmüştü sanki pc. Ondan sonra tekrar büyük boyutlu olan filmi açtığımda yine aynı şeyi yaptı bilgisayar dondu kapattım reset attım bu sefer açamadım. Aynı hata bilgisayar açılıyor asus yazısı karıncalı çıkıyor. Windows yükleniyor'a kadar geliyor. Daha sonra mavi ekran çıkıp 100e kadar gelip yeniden başlatıyor. Güvenli modda çalıştırdığımda /windows/system32/drivers/classpnp.sys dizisinde takılıyor ilerlemiyor. Ne yapıcam hiç bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum. Hdd' nin çalışıp çalışmadığını nasıl öğrenebilirim. Şuanda windows vista ultimate yüklü. Orjinal değil sanırsam. Laptopu 2. el aldım geçmişini bilmiyorum. Windows starter cd si takıp format atabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: crayz_metin

quote:

Arkadaş alıntı yapınca konuda benim daha önce yaşamış olduğum sorunu yaşayanlar olduğunu öğrendim :)

@crayz_metin
    @kadirdaglar
    @selore_28

Eyvah eyvah. Ürünün garantisi yok. Harddisk tamamiyle bozulmuş mudur yoksa kablosu felan soketi birşeyi çıkmış olabilir mi? Bunu tam olarak nasıl öğrenebilirim. Daha önce notebook içi açmışlığım vidasını sökmüşlüğüm hiç yok. Ama kurtarmaya çalışmak istiyorum cihazı. Hiçbirsorun yoktu. Bugün film izliyeyim dedim pc de birsürü film vardı. Açtım birtanesini ekran boyutu büyüktü dondu pc reset attım. Bu sefer bilgisayar ilk açıldığında asus yazan görüntü noktalı karıncalı çıktı. Normal windows yükleniyor'a kadar geliyor orada donuyor.Ondan sonra Mavi bir ekran geliyor 0dan 100e kadar birşey yüklüyor yeniden başlatıyor pc kendini. Bu döngü böyle devam ediyor. Daha önceden virüs taraması yapmıştım pc ye. sistem32'den birdosya sildide onumu bulamıyor acaba kafamda şüphede oluşmadı değil. Bugün bu sorunu yaşadıktan sonra pc yi birkaçkere kapatıp açtım bir ara eski haline döndü. Tekrar film açtım. Bu sefer filmin boyutu ufaktı. İleri sardım filmi bir sorun olmadı normal haline dönmüştü sanki pc. Ondan sonra tekrar büyük boyutlu olan filmi açtığımda yine aynı şeyi yaptı bilgisayar dondu kapattım reset attım bu sefer açamadım. Aynı hata bilgisayar açılıyor asus yazısı karıncalı çıkıyor. Windows yükleniyor'a kadar geliyor. Daha sonra mavi ekran çıkıp 100e kadar gelip yeniden başlatıyor. Güvenli modda çalıştırdığımda /windows/system32/drivers/classpnp.sys dizisinde takılıyor ilerlemiyor. Ne yapıcam hiç bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum. Hdd' nin çalışıp çalışmadığını nasıl öğrenebilirim. Şuanda windows vista ultimate yüklü. Orjinal değil sanırsam. Laptopu 2. el aldım geçmişini bilmiyorum. Windows starter cd si takıp format atabilir miyim?

Sizin cihazınız benim o dönem sıkıntıya göre giriş aşamasında daha sanırım :)
    Ara sıra açılıyor normal şekilde dediğiniz için öyle bir fikir uyandı bende.
    Eğer classpnp.sys de takılıyorsa formatta atamıyorsun şahsen bende öyle olmuştu.
    Format işlemini başlattığında o windows logosunun gözüktüğü loading yazan ekranda takılıyordu yine.
    HDDnin ise tamamen bozulup bozulmadığını bilemiyorum ne yazıkki,benimkini servis değişmişti dediğim gibi.
    HDD'nin kontrolününde nasıl yapılacağını bilmiyorum bilsem size yardımcı olmaya çalışırdım.
    Ama işin tesadüfümüdür nedir bende bu duruma ilk düştüğümde film izlemeye çalışırken olmuştu :)
    Size verebileceğim tek tavsiye öncelikli olarak elinizde windows dvdsi mevcut ise format atmayı deneyin.
    Bende ilk başlarda format atabilmiştim ama hdd arızalı olduğu için formattan sonra yine aynı sorun baş göstermişti hemen.
    Sizde eğer formattan sonra düzelme olursa madem garantisi yok cihazın bir bilgisayarcıya kontrol amaçlı verin,ilerde daha büyük arıza olmasın diye.
    Daha büyük arızadan kastım belki hdd de düzeltilebilecek bir sorun vardır ve düzeltilir.
    Ama şöylede bir durum var genelde hdd ler arıza verdiyse bitmiş demek oluyor içinizi karartmak gibi olmasın :)
    Ama direk götürürseniz hddyi direk değiştirmeyi düşünürler o zamanda daha masraflı olur herhalde.
    İnşallah sorununuzu çözebilirsiniz,kolay gelsin..
    +
    Dark1ALone isimli arkadaşın konunun 2. mesajında bana verdiği öneriyi deneyin yani kısaca.
    Oradan herşey anlaşılabiliyor aşşağı yukarı.
    Format atarken hddyi komple silip tekrar parçalara ayırma vs işleri yapıp windows kurmayı deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19o7_ -- 23 Mart 2013; 23:52:49 >

• quote:

quote:

quote:

@crayz_metin
    @kadirdaglar
    @selore_28

Sizin cihazınız benim o dönem sıkıntıya göre giriş aşamasında daha sanırım :)
    Ara sıra açılıyor normal şekilde dediğiniz için öyle bir fikir uyandı bende.
    Eğer classpnp.sys de takılıyorsa formatta atamıyorsun şahsen bende öyle olmuştu.
    Format işlemini başlattığında o windows logosunun gözüktüğü loading yazan ekranda takılıyordu yine.
    HDDnin ise tamamen bozulup bozulmadığını bilemiyorum ne yazıkki,benimkini servis değişmişti dediğim gibi.
    HDD'nin kontrolününde nasıl yapılacağını bilmiyorum bilsem size yardımcı olmaya çalışırdım.
    Ama işin tesadüfümüdür nedir bende bu duruma ilk düştüğümde film izlemeye çalışırken olmuştu :)
    Size verebileceğim tek tavsiye öncelikli olarak elinizde windows dvdsi mevcut ise format atmayı deneyin.
    Bende ilk başlarda format atabilmiştim ama hdd arızalı olduğu için formattan sonra yine aynı sorun baş göstermişti hemen.
    Sizde eğer formattan sonra düzelme olursa madem garantisi yok cihazın bir bilgisayarcıya kontrol amaçlı verin,ilerde daha büyük arıza olmasın diye.
    Daha büyük arızadan kastım belki hdd de düzeltilebilecek bir sorun vardır ve düzeltilir.
    Ama şöylede bir durum var genelde hdd ler arıza verdiyse bitmiş demek oluyor içinizi karartmak gibi olmasın :)
    Ama direk götürürseniz hddyi direk değiştirmeyi düşünürler o zamanda daha masraflı olur herhalde.
    İnşallah sorununuzu çözebilirsiniz,kolay gelsin..
    +
    Dark1ALone isimli arkadaşın konunun 2. mesajında bana verdiği öneriyi deneyin yani kısaca.
    Oradan herşey anlaşılabiliyor aşşağı yukarı.
    Format atarken hddyi komple silip tekrar parçalara ayırma vs işleri yapıp windows kurmayı deneyin.

Şuan format atmakla uğraşıyorum. Xp de atabiliyordum ama w7 de atabilir miyim bilmem. cd yi taktım yükle felan dedim. Bölünmüş dosyaları c ve d yi sildim tekrar oluşturdum yükleyeyim dedim
    windows dosyaları kopyalanıyor (doldu)
    windows dosyaları genişletiliyor (%7)
    özellikler yükleniyor ( daha gelmedi)
    vs
    vs
    Şuan bu şekilde ilerlemeye çalışıyoruz. w7 ultimate yüklü idi. Şuan elimde starter cd si olduğu için onunla format atmayı deniyorum. Bir problem çıkar mı bilmem.

• Kurulum tamamlandı son ayarlarını yapıyor. Gerçekten son durum ne olacak çok heyecanlıyım. Yükledikten sonra tekrar yeniden başlattı ve son ayarlarını yapılandırıyor sanırsam. Ama yeniden başlatırken asus yazan yerde yine karıncalanma yani birçok nokta vardı. Bu noktalar daha önceden yani notebook arızalanmadan önce yoktu. Bu arıza çıktıktan sonra olmaya başladı ve format atmama rağmen hala o noktalar ekranda çıkıyor. Bakalım format atmamıza rağmen pc miz çalışacak mı
  • Evet arkadaşlar format sonrası sorunum çözüldü :S Ama hala içimde hemen bozulabilirmiş gibi bir his var :) Pc yi 2.el almıştım ve içinde birsürü film vardı. Bu nedenle format sonrası pc bayağı bir hızlanmış geldi bana. Ama açılıştaki asus yazısınız yanindaki o noktalar hala kafamda soru işareti. Çünkü düne kadar birşey yoktu. Pc bozulmadan önce oluştu ve format attıktan sonrada düzelmedi. Sanki ileride pekte ileride değil yakın zamanda pc bir arıza verecekmiş gibi duruyor. Hayırlısı artık. Belki soketleri vs gevşemiştir şu sıralar epey bir yolculuk yaptık ama işte bilmediğimizden anlıyamıyoruz. Cahillik başa bela :)
  • Bilgisayarm çalışmıştı çalışmasına çalışıyorduda aslında taki gecenin bi vakti şu driverlarını yükleyipte yatayim bari diyene kadar :) Driverları yükledim yeniden başlattım pc tekrar aynı sorunu vermeye başladı. Sabah ola hayır ola diyorum ve artık yatıyorum :)
  • Söylenenlere ilave farklı bir Windows kurulum cd'si ile deneyebilme şansınız varsa birde onu deneyin bakalım ne sonuç verecek.
  • quote:

Bilgisayarm çalışmıştı çalışmasına çalışıyorduda aslında taki gecenin bi vakti şu driverlarını yükleyipte yatayim bari diyene kadar :) Driverları yükledim yeniden başlattım pc tekrar aynı sorunu vermeye başladı. Sabah ola hayır ola diyorum ve artık yatıyorum :)

İlk başta yorumları sıra sıra okurken bende sevinmiştim açıkçası :)
    Sorununuz tıpatıp benim gibi olmuş şuan itibarı ile.
    HDD'yi değiştirmek zorunda kalacaksınız muhtemelen. Geçmiş olsun.
  • Dün akşam söylemeyi unuttum pc yi yeniden çalıştırabildim. Driverları yükleyip pc yi yeniden başlattığımda pc açılmadı. Bende sebebini bilmeden F8 ve F12 tuşlarına bastığımda karşıma bir ekran geldi :) Güvenli mod bir önceki çalışan sistemi yükle vs gibi birsürü 8-9 maddelik bir sorun giderme ekranı çıkmıştı karşıma. Bende birönceki çalışan sistemi geri yükle demiştim. Pc açılmıştı. Ama açıldığında baktığımda ekran kartı driverini yüklememişti. Sonra pc yi yeniden başlattım sorun yok normal açıldı. Ekran kartı driverini kurup tekrar yeniden başlattım bu sefer açılmadı. Tekrar Bir önceki çalışan sisteme geri yükledim ekran kartı driverinin silinmiş olan sisteme ve açıldı.
    Sorun ekran kartı driverini yükleyince oluşuyor. Neden olduğunu bilmiyorum ama sinir edici bir durum. Ekran kartı 8 mb olarak mı ne görünüyor şuanç Normalde 256MB ayrışmış video belleği var. Paylaşımlı ile beraber 1500 küsür oluyordu. Neden böyle oldu anlamadım açıkçası.
    Ekran kartı driverini yüklediğimde açılmıyor yüklü değilken çalışıyor. Var mı sebebini bilen anlayan yapmam gereken birşey?

Farklı bir windows kurulum cd'sinden niçin yükleme yapayim? Bu arada elimde farklı bir kurulum cd si yok. Anca 2-3 hafta sonra farklı bir cd den yükleyebilirim abimden alıp.

• Az önce tekrar driver'ı yüklemeye çalıştım ama yinee mavi ekran uyarısı geldi. F8 ve F12 ye bastıktan sonra bilinen son iyi yapılandırma seçeneğini seçiyorum ve bir önceki driveri yüklemeden önceki haline getiriyor ve p çalışıyor.
  • crayz_metin C kullanıcısına yanıt
    Kardesım bende Oyle oluyor ama ekran donup kalınca başlangıç onarma ve wındowsu normal olarak başlat bolumune gecıyor sureklı tekrarlıyor bunu gerı yukleme falan hepsını yaptım formatmı gerek yardım ederseniz sevinirim. Ayrıca Bilgisayarım HP Windows 7 Ultimate 4 GB Ram 500 gb harddsik ve Masaüstü var yardım nolur 1 haftadır boyle bı bılgısayarcı cagırsam duzeltırmı yardımm...

• aynen benim makinada bu gibi benzer bir durum gerçekleşti, olay şöyle ben hdd kablo cd cdrw xp cd si filan değil bunların hepsi testi başarılı bir şekilde geçti kala kala sadece cpu ve anakart kaldı bir ram ama makina setup ekranına giriyor kaç saat kalıyor donma filan olmuyor bir makinayı öncelikle arızası için en başda power supley tes ediniz ben ise hdd çıkardım bakın sıkı durun olay şu hdd siz format atmayı deneyin mavi ekran gelip yükleme yapayor iken c yi format atma ekranına gelmeden siyah ekran donup kalıyor kilitliyor imleç sönüp yanıyor klavye çalişmiyor yani kısaca donuyor halbuki hdd olmadan cd ile windows kurar iken hdd yok gibi bişey der değilmi bunu aynı şekilde hdd ile takıp yapıyorum yine aynı olay kafayı sıgırdım cpu sağlam anakart sağlam ram saglam hdd sağlam kasa sağlam kople masaya çıkardım ordan denedim setup sıfırlandı bios güncellendi her yol denedim yinede olmadı cümle lerim eksik yada hataklıys af ola sorunu bilen varmı acaba...acilll yardım

• Ayni sorun bende de bilgiaayar ayni arkadas gibiydi virus doluydu format attim simdi de windows aciliyorda takiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WINDOWS 7 DE “ WINDOWS BAŞLATILIYOR” HATASI

Arkadaşlar merhaba,

Bu soruna çözüm bulabilmek adına 3 gün uğraştım ve uğraştığıma değdi. Sorun çözüldü.
    Kısaca anlatmaya çalışacağım çözüm yolunu fakat herkesin pc bilgisi bir olmadığı için anlatımda orta bir yol izleyeceğim.
    İlk olarak Windows u kurup güncelleştirmelerini yüklediğimde şimdi yeniden başlat yazan butona tıkladığımda bilgisayar açılırken “WINDOWS BAŞLATILIYOR” ekranında kalıyordu. Bazende siyah bir ekran geliyor ve hiç yanıt vermiyordu.
    Yanılmıyorsam 4 defa format attım, hdd değiştirdim, ram değiştirdim ama her formattan sonra bilgisayarın sürücülerini kurup Windows update i yaptıktan sonra aynı sorunla karşılaştım. : “WINDOWS BAŞLATILIYOR” hatası
    Windows cd sinden pc yi başlatıp bilgisayarınız onarın kısmından “komut istemi” ni seçip şu komutları yazdım:
    bootrec /fixmbr yazıp enter
    bootrec /fixboot yazıp enter
    bootrec /scanos yazıp enter
    bootrec /rebuildbcd yazıp enter
    sonraki aşamada,

Windows “C” de kurulu ise (bazen “D” de olabilir. Eğer D ise aşağıdaki tüm C yazanları D olarak yazarak işlemimize devam ediyoruz)
    Komut satırına yazmaya devam ediyoruz,
    C: yazıp enter
    CD WINDOWS yazıp enter
    DEL PREFETCH yazıp enter
    Son kodu uyguladığınızda size bu klasör silinsin mi diye soracak evet diyerek yanıtlayın. Sonrasında cd.. yazıp enter
    yaparak c: anadizinine tekrar dönün ve aşağıdaki kodu girin.
    CHKDSK /R yazıp enter diyin

Bunu girdiğinizde ekranda bir şeyler sorarsa hepsini onaylayın. Bir tarama işlemi gerçekleştirecek ve biraz sürecektir. Tahmini süre 10 - 15 Dk falan. Sonrasında bilgisayarı yeniden başlattığınızda sorununuz çözülmüş olaraktır.
    Ben bu şekilde çözdüm ve bu sorunu yaşayanlara bir faydam olabilir diye sizlerle paylaşmayı uygun gördüm.
    Not: Eğer yeni bir sistem topladıysanız ve ssd disk kullanıyorsanız; anakart üzerinde sata portlarından iki tanesi ssd cache portudur ve etiket vardır. eğer bu portlara normal hdd veya ssd disk bağlarsanız o da aynı hataya sebep oluyor. O port lara sadece ssd cache özellikli disk bağlayınız.
    Umarım sizinde sorununuza çözüm olur.

Saygılar…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atomik Asker -- 7 Ocak 2015; 14:12:21 >

• Hocam çok teşekkürler. Sayenizde problemimiz çözüldü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atomik Asker

WINDOWS 7 DE “ WINDOWS BAŞLATILIYOR” HATASI

Arkadaşlar merhaba,

Bu soruna çözüm bulabilmek adına 3 gün uğraştım ve uğraştığıma değdi. Sorun çözüldü.
    Kısaca anlatmaya çalışacağım çözüm yolunu fakat herkesin pc bilgisi bir olmadığı için anlatımda orta bir yol izleyeceğim.
    İlk olarak Windows u kurup güncelleştirmelerini yüklediğimde şimdi yeniden başlat yazan butona tıkladığımda bilgisayar açılırken “WINDOWS BAŞLATILIYOR” ekranında kalıyordu. Bazende siyah bir ekran geliyor ve hiç yanıt vermiyordu.
    Yanılmıyorsam 4 defa format attım, hdd değiştirdim, ram değiştirdim ama her formattan sonra bilgisayarın sürücülerini kurup Windows update i yaptıktan sonra aynı sorunla karşılaştım. : “WINDOWS BAŞLATILIYOR” hatası
    Windows cd sinden pc yi başlatıp bilgisayarınız onarın kısmından “komut istemi” ni seçip şu komutları yazdım:
    bootrec /fixmbr yazıp enter
    bootrec /fixboot yazıp enter
    bootrec /scanos yazıp enter
    bootrec /rebuildbcd yazıp enter
    sonraki aşamada,

Windows “C” de kurulu ise (bazen “D” de olabilir. Eğer D ise aşağıdaki tüm C yazanları D olarak yazarak işlemimize devam ediyoruz)
    Komut satırına yazmaya devam ediyoruz,
    CD WINDOWS yazıp enter
    DEL PREFETCH yazıp enter
    Son kodu uyguladığınızda size bu klasör silinsin mi diye soracak evet diyerek yanıtlayın. Sonrasında cd.. yazıp enter
    yaparak c: anadizinine tekrar dönün ve aşağıdaki kodu girin.
    CHKDSK /R yazıp enter diyin

Bunu girdiğinizde ekranda bir şeyler sorarsa hepsini onaylayın. Bir tarama işlemi gerçekleştirecek ve biraz sürecektir. Tahmini süre 10 - 15 Dk falan. Sonrasında bilgisayarı yeniden başlattığınızda sorununuz çözülmüş olaraktır.
    Ben bu şekilde çözdüm ve bu sorunu yaşayanlara bir faydam olabilir diye sizlerle paylaşmayı uygun gördüm.
    Not: Eğer yeni bir sistem topladıysanız ve ssd disk kullanıyorsanız; anakart üzerinde sata portlarından iki tanesi ssd cache portudur ve etiket vardır. eğer bu portlara normal hdd veya ssd disk bağlarsanız o da aynı hataya sebep oluyor. O port lara sadece ssd cache özellikli disk bağlayınız.
    Umarım sizinde sorununuza çözüm olur.

Saygılar…

Allah razı olsun :) Beni büyük bir dertten kurtardın. Teşekkür ederim :)

• Merhaba arkadaşlar Asus f3f dizüstü bilgisayarıma kastıgından dolayı usb ile format attım. dosyalar yüklendikten sonra pc nin kapanıp tekrar başlaması sırasında Asus yazısında takılıp kaldı. Bios ayarlarına en fazla fotoğrafta olduğu kadar girebiliyorum. İnternetten biraz araştırma yaptım ama pekte anlaşılır bişey bulamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....
     Bilgisayar windows baslatiliyor ekraninda kaliyor Bilgisayar windows baslatiliyor ekraninda kaliyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kimseden bir yardım yokmu ???

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • alerthum A kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler. Sayenizde problemimiz çözüldü
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.