Şimdi Ara

Bilgisayar yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba!2 ay önce askerden geldim, ve ben yokken ne olduysa aşırı fan sesi geliyor kasadan sanki içerde bi yangın varda sönmeye çalışıyor gibi.Yarım saat bir oyunda kalmam ısındırıyor kasayı.Bunun için soğutucu önereceksiniz ama benim sorunum başka.
    Yaşadığım sorunları anlatıyorum

-En düşük grafikli oyun veya programda bile pc donuyor
    -Bilgisayar açılış kısmında donup kalıyor sonra düzeliyor
    -Bazen harddisk okunmuyor hatası veriyor bekleyip açıyorum düzeliyor.
    (Tabiki bunlar pc yeni açınca oluyor ısınınca değil)
    Kısacası format ve soğutucu fan dışında ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz?

NOT: Çoğu arkadaşım Ekstra power suppy + İşlemci soğutucu (termal macunla beraberinde) almamı söyledi.

Bilgisayar yanıyor

• önce klasik bakımları yaparak başla (temizlik, macun vs). fayda vermezse bios ayarlarını fabrika ayarlarına çevir. imkanın varsa farklı psu ile dene.
  • Sanırım uzun süre kullanmadığın için PSU gidici. Aynısı benim de başıma geldi, 80+ sertifikalı PSU askerdeyken hiç kullanılmadı ve aşırı ısınmalarla uğraştım. Yeni PSU ve genel temizlikten sonra bir problemim kalmadı. Mümkünse arkadaşın da dedği gibi farklı bir denk güçteki psu ile deneyip, olumlu sonuç alırsan yeni güç kaynağı almanı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mirac_35

Sanırım uzun süre kullanmadığın için PSU gidici. Aynısı benim de başıma geldi, 80+ sertifikalı PSU askerdeyken hiç kullanılmadı ve aşırı ısınmalarla uğraştım. Yeni PSU ve genel temizlikten sonra bir problemim kalmadı. Mümkünse arkadaşın da dedği gibi farklı bir denk güçteki psu ile deneyip, olumlu sonuç alırsan yeni güç kaynağı almanı öneririm.
    nasil yani kullanmayinca psu bozuluyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi bir temizlik ve termal macun senin işini görür. psu falan filan fantezilerine girmeyin.

ekran kartının soğutucusunu söküp temizleyip tekrar termal macununu sürüp toplayın.
    işlemci soğutucusunu söküp temizleyip termal macununu sürüp toplayın.
    power supplynin içini açıp güzelce hem soğutucu fanını hem içinde biriken pislikleri temizleyip toplayın.
    kasa içindeki diğer fanları söküp temizleyip toplayın.

bu arada ben kasa içindeki fanları temizlerken fanın üzerindeki etiketi söküp altındaki tıpayı kaldırıp oraya tornavida ucuyla azıcık gres yağı sürüyorum (ilk üretildiklerinde fabrika da aynı işlemi yapıyo ama zamanla tozdu falandı filandı bitip gidiyo)ve sesi acayip derecede farkediyo.

bu yazdıklarım gözününzde büyüyebilir ama hepsini toplasan 1.5 saatlik işi var.
    bu arada formattan kaçınmanın sebebini anlamadım ama ben olsam bu işlemleri yaptıktan sonra temiz bi kurulum yapıp serin kasa ve temiz işletim sisteminin tadını çıkarırdım.

• hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Benimki normale göre çok daha fazla ısınıyordu. bu güç kaynağını kullanıyordum. Şuan halen daha çalışıyor fakat dediğim gibi fazla ısınıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Açılmıyor.!!!
    geçen yıl açıldı
    Bilgisayar açılmıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.