Arkadaşlar merhabalar. çok aradım buldum linkler ölü. Ben bilgisayara baglanan bir termometre yapmak istiyorum. Hem nem ölçecek hemde sıcaklık. Bunla ilgili dokumanınız varsa rica edeceğim. Saygılarımla
Bilgisayarla sıcaklık ve nem ölçmek kolay bunun çok çeşitli yolları var. Sen ne tür bir sistem arıyorsun?
Yani hangi portu kullanacak, hangi sensörü kullanacak, devre ne gibi parçalar içermeli....
Yol ve yöntem çok. Sana bu konuda yardımcı olmak isterim.
Oncelıkle hocam cok tesekkur ederim. port önemli değil ama usb olursa daha iyi olur. Ben pek devrelerden anlamam. Dediğim gibi sıcaklık ve nemi hassas olarak ölçsün ve bana maliyeti fazla olmasın. Gerisi sen ne dersen o olur hocam laboratuvarda sıcaklık ve nemi kayıt altına alacak. Gerektiğinde analiz ve geriye dogru sorgulama yapacagım. Bu parayla satılan var ama ben öğrenmek istiyorum. O yüzden .
SHT11 güzel bir nem sensörüdür. içinde sıcaklık sensörüde olması lazım. PIC ile bu sensörün değerini okuyup pcye seri porttan gönderebilirsin. Programlama bilgin varsa mikroe.com dan mikroc programını indirip kendin yapabilirsin. help dosyasında ve forumunda sağlam bilgiler mevcut.
kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: abdullaho
SHT11 güzel bir nem sensörüdür. içinde sıcaklık sensörüde olması lazım. PIC ile bu sensörün değerini okuyup pcye seri porttan gönderebilirsin. Programlama bilgin varsa mikroe.com dan mikroc programını indirip kendin yapabilirsin. help dosyasında ve forumunda sağlam bilgiler mevcut.
kolay gelsin.
Denemek için alayım dedim de SHT11 biraz pahalıymış
pahalıdır. ama aklıma başka sensör gelmedi. Elektronikçileri gez, elbet biri sana uygun bir fiyat verir. mikroe.com un forumlarında sensörü nasıl pice okutabileceğinde var