Şimdi Ara

bilgisayara giriş yapan ip kaydı hangi dosyada tutulur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
4.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb arkadaşlar server 2003 yüklü network ağına takılı bir makinede herhangi bir güvenlik yazılımı olmayan bir pc bu pc ye giriş yapan ip bilgileri hangi sistem dosyasında tutulur ...

• sayın adminler sevgili arkadaşlar donanım haber bu sorularıma cevap veremiyor mu???
  • verebiliriz gordugumuz surece... oncelikle disaridan baglantilari log tut kismini yapmayi gostereyim.

admin hesabi ile sistemi acin.
    baslangic menusunden Administrative Tools u calistirin. buradan local policies i genisletin ve audit policies i secin.
    Audit logon events e cift tiklayin.
    Local Security Setting i acin. burada success ve failure seceneklerin ikisini de tikleyin.

Bundan sonra hersey event viewer da gorunmesi lazim.
  • hocam tşk ederim verdiğin bilgiler için ama ben sever yada normal bir işletim sistemi yüklü hdd de o sisteme yani hdd ye giriş yapmış ip bilgilerinin saklandığı sistem dosyası veya log kaydının saklandığı dosyayı arıyorum yardımlarınız için şimdiden tşk...
  • siz diyorsunuz ki bir server var disaridan kim erisirse bunlari izlemek istiyorum. sonra diyorsunuz ki serverda normal isletim sistemi var?? server 2003 normal isletim sistemi mi? hadi onu gectik paylasim ile diske kimler erismis bunun listesini istiyorsunuz... ilk anlattiginiz ile simdi verdiginiz birbirini tutmuyor bile...
  • hocam ilk anlattığımda ikincisi de doğru işletim sisteminin türünü bir tarafa bırakalım sonuç olarak windows işletim sistemi w7 ve server2003 ikiside var
    elimizde bir hdd var bu diskten sistem dosyaları içinde ip giriş çıkış bilgilerine ulaşabilirmiyim ulaşırsam hangi dosya içinde ulaşabilirim yardımlarınız için tşk ederim...
  • aga acmissaniz network izlemeden bunu yapmaniz zor.

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=4865

bir deneyin. istediginizi tam anlatamadiginizi dusundugum icin tam bir cevap veremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Din Djarin -- 3 Ocak 2013; 22:35:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • by exeter yine tşk ederim yukarda anlattıklarım dan derdimi anlatamamışım heralde açık seçik yazayım meramımı bir arkadaşım server 2008 yüklü bir harddisk getirdi bu bizim eski serverin hdd si dedi bu harddiski kendi bilgisayarıma fiziksel olarak takınca E-F-G gibi gördü örneğin E partitionu sistemin C si oluyor bi takım inceleme programlarıyla(encase vs ) bu harddiskte yani daha önce serverin üzerinde kullanılan harddiske yani sisteme giriş yapan IP bilgilerine hangi dosyada ulaşabilirim
  • Ona ulasmaniz zor. regedit ayarlari icinde bulabileceginiz birsey... buna da anca o diskten windows basladigi zaman ulasabilirsiniz tabi buda eski kayitlari tut denmedigi surece yapilmasi zor. Kayitlari okuyacak baska programlar varsa da ben bilmiyorum diger turlu yardimci olmak isterdim.
  • hocam tşk ederim başka bir forum sitesinde sorumun cevabına ulaştım yinede yardımlarınız için sağolun

%windir%\system32\logfiles\ dosyası içinde saklanıyor ip bilgileri
  • server 2003 yüklü sunucuda olay görüntüleyici log kayıtları nerede saklanır hocam tşk ederim ...
  • server 2003 de yanlış hatırlamıyorsam System32\Config de evt uzantılı dosyalar o kayıtları tutardı vistadan sonra bu klasör system32\winevt\logs klasörüne evtx uzantılı olarak taşındı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.