Şimdi Ara

Bilgisayarda kan gövdeyi götürüyor .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşın bilgisayarını geçen gün tamir etmeye gittim. Bilgisayarında işler hiç iç açıcı değil şu anda vaziyeti anlatmak gerekirse virüs bilgisayarda hiç bir şey yapmama izin vermiyor. Sadece fareyle tıklıyabiliyorum bu tıklamam bilgisayarı hiç harekete geçirmiyor . yani ne denetim masası açabiliyorum ne arama motoru ne bilgisayarım klasörünü .

Yani kan gövdeyi götürüyor. Normal koşullarda format atıp geçeceğim fakat içinde eski günlerimizin fotoları varmış . 3-4 tane önemli hatıralarımız fotoları 3-4 tane klasörde . onun için bilgisayara anti virüs programı yüklemem lazım fakat nasıl başarırım.

Geçmişe dönme , Güvenli mod yani pc başlatılırken F8 e başarak gerçekleştirilen olayların hiçbirinde çare yok denedim. s

Son çare olarak aklıma Flash belleğe Antivirüs programı yükleyip bilgisayara takmak geldi . Şöyle bir şey var Flash belleği pc ye taktığım zaman o klasöre giremiyeceğim antivirüs programı otamatik devreye girer mi ?

Ayrıca başka yollarıda varsa lütfen yazınız .

• Windows 7 filan kuracaksan windows.old klasoru oluşturup dosyalarını koruyor (diski biçimlendirmemen gerekli) Bir de cd veya usb ye ubuntu kur onu format atar gibi boot ettiğinde ubuntuyu dene şıkkı var oradan ubuntuya girip harddiskleri görebilirsin.(pardus filan varsa onla da deneyebilirsin.) Bir de başka bilgisayara takabilirsin harddiski.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K120 -- 29 Kasım 2016; 22:53:56 >
  • Bilgisayar açılırken Cd veya usb ile antivirus temizliği veya hdd sökün baska bilgisayarda virüs temizliği...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Açılırken antivirüs temizliğini nasıl yapacağız

• USB den linux ile çalıştırmayı deneyin.Hani eskiden çalışan cd linuxlar vardı artık usb den yapılıyor o.windows taki dosyalarınıza erişim sağlamayı deneyin.Linux kullanırken Windows taki dosyalarıma bu şekilde erişim sağlayabiliyordum.Dosyalarınızı daha sonra bir hdd ye veya cloud sistemine yükleyin.Aklıma bu geldi bir tek. Ha windowsa erişimi yönetici izni vs. böyle bir sebepten engellenir mi bilemiyorum açıkcası tam hatırlayamıyorum windows un kurulu oldugu diske girebiliyormuyduk yoksa bilgisayardaki diğer ortak diskler için mi geçerliydi. Deneyin derim.Sonra da direk format.
  • En sağlıklısı ya harici disk olarak bağlayıp erişmek tabi burada viruslerin sizin bağlamış olduğu sisteme de bulaşma ihtimali var ya da live usb linux ubuntu gibi alabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhangi bir livecd ile yedek alıp yeniden kurulum yapın. Windows'da Harddisk Sentinel programından bir ekran görüntüsü ekleyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiren 9.8 indiriyorsun bootble disk olarak yazdırıyorsun. sorunlu pc cd den başlatıyorsunmini xp yi seçiyorsun buşekilde virüs dosyasınıpasifize edip diskteki verilerine erişebilirsin.

link sayfanınen altında

http://www.hirensbootcd.org/hbcd-v98/
  • Hiren's Boot CD gibi bir programla DVD okuyucudan live işletim sistemi ile masaüstüne gel. Gerekli dosyaları bir flasha at, sonra bas formatı...

Edit: Ulen Macmillan benden önce aynı şeyi yazmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal dogan -- 2 Aralık 2016; 19:16:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.