Şimdi Ara

Bilgisayarda patlama! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sağolun be yüreklendirmeleriniz için Ben şimdi garanti işinin peşine düşeceğim. Son olarak bana en iyi markayı ve modeli önerirseniz çok memnun olurum.
  • Hmm teşekkür ederim. Peki daha önce biri 600 watt demiş. Bu 420 watt. Bunun kaç watt olduğunun ne kadar iyi olduğuyla ilgisi yok mu acaba? Benim makine özelliklerini vermiştim. Bu patlayan da 550 watt olduğuna göre.. şimdi kafam karıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p@rker -- 22 Ağustos 2009; 17:52:34 >
  • bilindik markalar watt konusunda yanlışlık yapmazlar sıradan markalar 550 bile yazsa şu 30 liralık psu lar
    yarısını anca verir watt olarak tabiki önemlidir ama senin sistemi bu psu uçurur ha ileriye dönük bi yatırım yapayım hazır vermişken bi 100 daha vereyim diyorsan http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-750-watt-toughpower-guc-kaynagi-(tak-cikart-kablolu)/productdetails.aspx?I_ID=24212
    al bunu 5 sene psu sorunun olmaz sistem i ne kadar değiştirsen bunu kullanırsın

• Git Power Aldığın Kişinin Yüzüne Balgam AT ;)

Power Bendede Patladı Ama Cızz Etti Gitti Öyle Büyük Patlama Olmadı ?
  • Kesinlikle PSU ile ilgili arkadasım yenisini dene bakalım nolcak
  • power sply ucmus birtane saglam power supply al değiştirme konusuna gelince sende değiştirirsin çok zor değil zaten kabloların yerleri belli birşeyi yanlıs takma gibi bir lüxün yok kalın 24pin olan kablo anakarta girecek 4 pin kablo vardır oda işlemcinin orda giris vardır oraya girecek. 6yada8 pin kablo vardır o ekran kartına girecek geriye kalanlardanda birtanesi hdd ye digeri ise cd okuyucuya baglanır bu kadar pin olayı kafanı karıstırmasın zaten baktıgın zaman goreceksin.

Güc kaynagı kalıtesine gelince;

Bu güç kaynagı senin işini görecektir.

http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-420-watt-tr2-power-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=26330

Ama yok daha saglam birşey olsun dersen üzerine 100tl daha koy ve bu guc kaynagını al derim 7-8 sene sıkıntı yasamazsın.Ondan sonra zaten bu pc çöp olur ama bu guc kaynagını genede kullanırsın.

http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-750-watt-toughpower-guc-kaynagi-(tak-cikart-kablolu)/productdetails.aspx?I_ID=24212

Takıldıgın yer olursa pm den yardımcı olurum

• Çok teşekkürler arkadaşlar. Bilgisayarı toplattığımız kişiye cooler master'ı (öğrendim markasını) geri gönderdik. O da exa'dan yeni bir tane seçmemizi söyleyince orda thermaltake olmadığından
    http://www.exa.com.tr/ocz/power_supply/ocz_stealthxstream-343-4096.html bunu sipariş verdik. Şimdi elimde ama takmadım. @Zorrokin'in söylediği şekilde yaptıktan sonra başka bir işlem yapmama gerek yok mu? Yani bir yerlerde volt ayarları okumuştum. Tekrardan patlatmayalım? :)
  • buda güzel bi psu rahat çalıştırır sistemini volt ayarına gelince sen hiçbi ayar yapma zaten güncel psu lar volt ayarını otomatik yapıyor
    sadece kablolarını tak tamamdır eğer zorlanırsan takma konusunda eski psu nun kablolarını söktüğün gibi yeniyi tak
  •  Bilgisayarda patlama!

Bilgisayarda patlama!

Bilgisayarda patlama!

Şimdi, 24 pin dediğiniz o uzun olanla bir de 4'lü aynı yerden çıkıyordu, onları anakarta yanyana taktım. Yani uzun beyaz bir giriş vardı tam sığdılar:) Gülüyorum ama korkuyorum yani.. Sonra bir tane daha 4'lü vardı, onu da işlemcinin sol tarafında ona uyan bir yere taktım. Ekran kartı da 6 pin, ondan da eminim. Geriye kalanlar kafamı karıştırdı. İlk fotoda olan düz soketten üç tane var, aynı kablolardan geliyor. Bu üçü hem 2 hdd'ye hem de dvd'ye uyarken, son iki resimde görülen dört delikli :) soketlerden iki ayrı kablodan gelmek üzere 4 tane var, birinin ucundan da minik, tarif edemediğim bir soket sallanıyor :) Bu 4 delikli soketlerin bir tanesini, 2. fotoda görüldüğü gibi fan'dan gelen kıvırcık kabloluya bağladım :) Yalnız fotoya dikkat ederseniz o kıvırcık kablodan da minik bir şey sallanıyor, o ne olacak?

Sorularımı toparlarsam:
    1- İlk fotodaki soketler, hem hdd'ye hem de dvd'ye takılıyor mu?
    2- O dört delikli soketlere yer bulamadım?
    3- Dediğim gibi 2 tane de nereye gireceğini bakarak bulamayacağım kadar küçük soketler var. Birisi fandan, birisi 2. soruda bahsettiğim soketlerden uzanıyor. Fana bağladığım şey doğru mu, yoksa o küçük şeyi de bir yere mi takmalıyım?

Karışık, uzun ve basit bir dille anlattım ama birilerinin bana yardımcı olacağını umuyorum. :(

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.