Şimdi Ara

Bilgisayarda patlama!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olayı anlatmadan önce bilgisayarımda olan sorunları yazayım:) : 1-2 haftadır sürekli donma oluyordu. Bir şeye tıklıyorsun donuyor, arada bir sigara içiyorsun anca düzeliyor. İşlemleri tek tek,ağır ağır yapmak zorundasın. Önceden böyle miydi ama, winrarda bölme işlemi yaparken açıp cod oynayabiliyordum. bilg. homurdanıyordu ama bir şey demiyordu :)
    Kasa aerocool, ramler soğutuculuydu. Ben pek anlamıyorum konulardan belli oluyordur ama bir yıl oldu bilgisayarı alalı, bir yıldır bütün apartman biliyor yani ne zaman bilg. kullandığımı, o derece gürültülü bir fanı var. Bunun da normal olduğunu sanmıyorum.
    En son bir saat önce büyük bir patlamayla bilgisayar kapandı, etrafı bir duman kapladı. Ben hemen prizden ya da uzatma kablosundandır diye kabloları değiştirdim. Tekrar açtım, bu arada bilgisayar açılalı 15 dk olmasına rağmen cayır cayır yanıyordu. 5 dakika sonra tekrar bir patlama sesi ve dumanlar... Duman kasanın arkasından çıktı. Yani kasanın yanı da açık, oradan çıkmadı:) Bu sefer bilg. kapanmadı ama ben hemen düğmesinden kapattım.

Donanımdan pek de anlamayan biri bu konuda evde bir şey yapabilir mi? Daha da önemlisi sorun ne olabilir?

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• fanlardan çok ses çıkmasının sebebi fanda arıza veya toz dan olabilir. Toz kaplaması fanın zor dönmesini sağlar. Buda sistemi yorar. Patlama konusuna gelince patlama tam olarak nereden çıktı? İşlemciden mi? ramler den mi?

Kabloları değiştirmişsin ama kablolarla alakası yok. Sen fanları güzelce bi temizle kasanın içindeki tozları al. Ancak 2 defa patlatmışsın bilgisayarı. Patlama donanımsal bir etki bırakmış olabilir. Yani parça değiştirmen gerekebilir. Eğer pc den o kadar çok anlamıyorsan bir pc servisine götür
  • hocam keşke ilk patlamadan sonra bir kontrol ettrseydin Ctrlshft in dediği gibi bilgisayarda hasara sebebiyet wermiş olabilir olabilir değil hatta vermiştir yani patlama diyorsunuz
  • PSU içindeki kondansatörlerden biri patlamıştır. Değişik amonyak kokusu gibi, bir pis koku yapar. Ev ortamında tamir edilemez bir hasar olmuştur. Bir PSU (Power Supply) değiştirip deneyin. Başka bir problem yoktur belki.
  • İşin ilginç tarafı, bir yıldan beri ilk defa fanın çıkış panjrunu temizlemiştim elektrik süpürgesiyle. 2 kere patlaması ilginç oldu. Yani birincisinden sonra tekrar açılması ve ikinci patlamada hiç kapanmaması ilginçti. Bir de evet; korkunç bir koku çıktı. İkisinde de... Bu PSU neye benzer? Onu nasıl tanıyabilirim? :) İşte bilgisayara ne kadar para verirsen ver ki ben sağlam para vermiştim kendimce :) olmayınca olmuyor. Anlamayınca olmuyor.
  • Elektrik kablosunun bağlandığı parça psu oluyor. Kasanın en üstünde.
  • Ah evet! Dumanlar oradan çıktı. Teşekkür ederim. O zaman onun değişmesi gerekiyor. Bana bir PSU lazım şimdi :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiç temizledin mi?
  • bi tanıdığımın da psu su patlamıştı.
    seninki yine iyi patlamış onunki 5 mt ileri uçmuş.
    düşün arkasında bi ton kablo var hepsi çıkmış mübarek balistik füze sanki.

güç kaynağı pert tabi.onun ki şu çin malı olan gerçek değerini göstermeyen psu lardan.
    alırsan ki mecburen alıcaksın şöyle kaliteli bişey al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 21 Ağustos 2009; 20:43:59 >
  • ocz powerstream 600w al güzelce taktır kasana için rahat etsin :) sorun psu baska bi donanımda hasarın olacağını sanmıyorum sonra yedeklerini al neye ihtiyacın varsa üstüne sağlam bi format. pc kendine gelsin.
  • kondansatör patladıysa değiştirilir. ama sen komple psu yu değiştir kafan rahat etsin
  • diğer parçalara zarar gelmediyse iyi, psu yanınca diğer parçalarıda yakabiliyor, geçmiş olsun
  • dostum içtiğin sigaradan kaynaklanmış olmasın arada bir sigara içiyorsun anca düzeliyor.
  • Bir arkadaş sormuş, ona cevap vereyim: hiç temizlemedim. Doğru ya patlamasının bir sebebi olmalı. Temizlenmemesi olabilir mi acaba? Taktır demişsiniz, buradan kendim takamam onu anlamalıyım herhalde değil mi? :) Çok üzüldüm bu işe. Kendim yapabilsem hemen yarın alıp hallederdim ama şimdi tanıdık bilgisayardan anlayan arkadaşların ramazan ramazan gönlünü yapıp uğraşmak gerekecek. Bu işlerin eğitimi yok mu buralarda? Hemen araştırmaya koyuluyorum:) Bu arada hepinize teşekkür ederim.
  • Ya tamam çok cahilce olacak ama bilgisayarı alırken verilen listeyi koyuyorum. Ben bu Power Supply iyi mi nasıl anlayacağım? Kasadan mı?

1-) "INTEL BX80562Q6600" Q6600,2.4GHz,1066MHz FSB,Quad Core İşlemci,8MB --1 ADET

2-) "GIGABYTE GA-P31-S3G" SC-775,P31,SES,LAN,SATA,DDR2 1066,1333MHz FSB --1 ADET

3-) "MAXTOR STM3500320AS" 500 GB, 7200 RPM, 32 MB Cache, NCQ, SATA 2, Diamondmax 22 --3 ADET

4-) "PHILIPS 240BW8EB" 24", 1920X1200, SIYAH Monitör --1 ADET

5-) "SAPPHIRE 11132-11-20R" 512MB,ATI Radeon HD4850,PCI-Ex,DDR3,DVI-I,ROHS --1 ADET

6-) "KINGSTON KHX6400D2-2G" 2GB, PC, DDR II, 800Mhz HyperX Memory- Soğutuculu --2 ADET

7-) "AEROCOOL AE-V-TOUCH-A-480" OVR Kasa Seffaf Kapak.12cm fan 480 Watt --1 ADET

8-) "SAMSUNG SH-S223F" DVD-RW, Dahili, 22X Kutusuz Siyah SATA --1 ADET
  • Geçmiş olsun psu gitmiş...
    anakart veya diğer donanımlarada zara vermiş olabilir...
  • Power gitmiş sanırım.Arkasından çıktığına göre.Diğer parçalara bişey olmamışsa iyidir.2. defa açman kötü olmuş..
  • psu idare eder ama sen yinede bi tane tagan termaltake gibi markası olan bi psu al 500 600 watt
    sistem e tak çalıştır umuyorum ki anakart vs zarar vermemiştir
    psu sistem in en önemli parçalarından birisidir o sağlam olmalıdır
  • Psu mort hacı seninfazla bişey tutmuyo ama merak etme 35tl falan olması lasım :D
  • eğer olay anakarta veya ram,hdd gibi donanımlara da bulşaştıysa geçmiş olsun hacu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.