Şimdi Ara

Bilgisayarda yaşadığım 'içinden çıkılması zor' kronik sorundan kurtuluş serüvenim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
4
Favori
6.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genelde msi anakartlarda sorun görüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlardan anladığım kadarıyla MSI anakartlar, diğerlerine oranla daha fazla sorun çıkarmış.

Bu arada, ben MSI tercih ederken, o zamanlar B550 serisi yoktu. Hemen hemen tüm MSI'larda ısınma sorunu olduğunu zaten biliyordum. Takibe MSI'ın sadece X570 serisinden MEG ACE ve MEG UNIFY modellerini almıştım. Geri kalanlar hep Gigabyte, Asus, Asrock falandı. Hepsini takip edip araştırırken MSI'yi uygun fiyata yakalayınca hemen aldım. Bu işlemi tüm ürünler için gerçekleştiriyorum. İkinci el risk demekti ve bende uygun yakalayınca almış bulundum.

Yıllar sonra Asus'a geçince kurtuldum.

• furkangunes04 kullanıcısına yanıt

Ver kurtul iste bela anakart tan :)

• Bu anakart bana gelse ilk pilden şüphe ederdim. Onu ekarte ettikten sonra anakrart kesinleşmiş gibi olur başka donanımlarla dener direkt bulurdum. Bazen doğru yerde doğru zamanda olmal önemli.

• rylai2113 kullanıcısına yanıt
    Maalesef elimde hiç ek donanım yoktu. Çok sonraları elime geçen ikinci el bilgisayar için "nasip değilmiş" yorumu yaptım kendime. Eğer ilk zamanlarda bu fırsatı yakalasam çok daha erken kurtulurdum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende konuda hatalı firma filan arıyorum 😂 Bu arada goodram vb markaları çoğaldı. Yani bu tür ramlara pek bulaşmayın. İnt cafeciyim ben. 100 ramdan 10 tane sorunlu çıkma ihtimali daha fazla bunlarda. Çakma kingston ram bile var.

• Sarı site metgo molap gibi yerlerden ister elden ister kargoyla siteü aracılığıyla güvenilir diye aldığınız ekran kartları anakartlar vs tamir görmüş olabiliyor o yüzden ikinci el sadece akraba arkadaş eş dost tanıdıktan alınır öbür türlü kumar gibi aldığınız parça 1 ay sonra da bozulabilir 1 yıl sonra da ister tamır görsün ister görmesin adaö belki elindem düşürdü ekran kartını sağlam diye satıyor o sorun kendini 1 ay sonra gösterecek paranızı da alamazsınız hukuki süreçte ikinci elin karşılığı yok ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye bir laf var
    sıfır alın kafanız rahat etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 16 Haziran 2023; 3:44:26 >
  • Konuya girmeden AMD'dir dedim kesin şaşırmadım.

Çeşitli yazılımsal sahtekarlıklarla sanki oyunlarda intel işlemcilere göre çok performans veriyormuş gibi gösterip milleti kandıran tek firma bu olsa gerek.

Umarım yakın zamanda bu firmaya gerekli merciler ayar çekerler. Yıllar geçti AMD'nin sorunları bitmek bilmedi. Hala devam etmesine şaşırmadım.

Bu yazdıklarıma karşı çıkacaklar var şimdi gidin alın kendinize amd uğraşın bol bol mavi ekran ısınma sorunu ve uyumsuzluk sorunları ile. nasıl olsa AMD ya en iyisi.

AMD ALMAYIN ALDIRMAYIN !

• nexus can N kullanıcısına yanıt
    Anakart değişimini (güçlü işlemci alarak) yıllarca erteleyebilenlere bende Intel öneririm. Yazılımlara daha uyumlu. Ancak ısınma derdi, gereksiz güç harcama derdi her iki firmada da var maalesef.

Sorun çıkardı diye şuan Amd den caymak pek mantıklı değil. Zira benim yaşadığım sorunun Amd ile hiçbir alakası yok.

• Benzer bir sorunu geçtiğimiz aylarda yaşadım. Pc yi açmaya çalıştım önce güç/hdd ışığı titrek bir şekilde takılı kaldı ve pc kesinlikle açılmadı. Ram leri söktüm geri taktım, bios pilini söktüm, cmos sıfırladım ne yaptıysam açılmadı. Sonra komple kasayı söktüm uzay montaj tek tek bileşenleri geri taktım bu sefer bilgisayar açıldı ama cpu hata göstergesi yanıyor ve kod ekranında cpu başlatma hatası veriyordu. Akabinde cpu yu da söktüm geri taktım yine bi değişiklik yok. Aradan 3 4 saat geçti açtım yine aynı. Bileşenleri ödünç b550m prime a takıp denedim sistem tamamen sorunsuz çalışıyor. Geçmiş olsun anakartı at çöpe dedim yinede kıyamadım aklıma en son geldi bios jumper ını ikinci bios konumuna geçireyim dedim ve işte bu! bios tek tek sistemi taradı ve pc sorunsuz açıldı. Benim tahminim ya statik birikmesi oldu yada bios bir şekilde takılı kaldı neredeyse canım x470 aorus gaming 7 wifi kartı harcıyordum.. geçen 5 ayda sistem tamamen sorunsuz çalışıyor. Size de geçmiş olsun böyle can sıkıcı tuhaflıklar olabiliyor maalesef...

• Aynısı geçen başıma geldi. Sürekli oyunlardan hata vermeden atıyordu. Ama apex vs rekabetçi oyunlarda sadece FPS drop yiyordum. Sorun ekran kartından sandım ve ekran kartını takasladım. Rtx 2060 ve üste para verip 3 fanlı rtx 3070 aldım. Sorun hala devam etti. Bu sefer PSU değiştirdim. Ve sorun gene devam etti. İşlemci testi yaptım ve işlemcide sorun olduğunu tespit ettim. Ama test ettiğim programla 2. Defa test yapınca işlemcide sorun göstermemişti. Neyse dedim işlemciyide değiştiririm. Ryzen 5600 aldım. Açtım rdr 2 yi hopp sorun hala devam ediyor. Çıldırmak üzereydim. En sonra 2 saatlik memtest ile ramleri teste soktum. Bi ton hata işe karşılaştım. 2 tane 8 GB 3200 MHz ram aldım ve ramleri değiştirince sorunun Ramlerden olduğunu anlamış oldum. Şuan çatır çatır 2k yüksek ayarlarda oyunumu oynuyorum. Ama o bir haftalık süreç hem maddi anlamda hem piskolojik anlamda mafetti beni.

• Özet: Kâr yapim diye 2. el parça kovalaya kovalaya iflahı kaymış arkadaşın, aldığı anakartı zort çıkınca mecburen başka bi anakart almış. Böylece de kâr ettiğini düşündüğü parayı da sıfırlamış oldu. Total harcamasına yine sıfır bi' pc toplayabilirdi.

• aynı sorunu bios güncellemesi sonrası b450m s2h'de yaşıyordum, önceki bioslarda sam açamadığım için bir süre o sürüme razı geldim. yeni bios geldiğinde güncelledim ve sorunum kalmadı. senin de umarım bios sürümünden dolayı olmuştur ve boşa masraf yapmışsındır troll olduğun için engellemişim yukardaki yorumla karşılaşmasam engelini kaldıracaktım iyi olmuş.

• Mitakcan34 kullanıcısına yanıt

hata vermeden oyun kapanması sorununun stabil olmayan ramden kaynaklandığını ve sadece frekans zamanlama gibi ayarların düşürülerek düzeldiğini birçok insan bilir hocam keşke konu vs açsaymışsınız.

• vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Benim pek bi bilgim yoktu. Bu forumda değilde başka forumlarda konu açmıştım. Olsun PC upgrade oldu. Aldığım işlemci,PSU ve ekran kartını şimdi alsam 3-4 bin lira fazla vericektim
    İyi oldu diyebilirim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitakcan34 -- 16 Haziran 2023; 14:13:53 >
  • AMD chipli msi x570 anakart pişmanlıktır.

Muhtemelen eskıden o anakartı kullanan asırı abanmıs o.c yapmıs. o anakartta işlemcisine ve chipleri soğutamamış. Anakart erkenden yaşlanmış ve böyle sorunlar baş göstermiş.

• Şuan ki bioslar laptop olsun desktop olsun fazla büyük neredeyse ufak bir os çalışıyor içinde o yüzden donmaya veya eksik çalışmaya meyilliler bazen tekrar programlanmasi gerekebiliyor.

• oKsyqeN kullanıcısına yanıt

Kesinlikle öyle, komple sistemi degistiriyorsa alinir. İslemci anakart ram falan veriyorsa ust segmente geciyordur oyleyse sorun yoktur. Sadece anakarti satiyorsa muhakkak bir terslik oluyor. 13 yildir uyeyim, 20 kere anakart almisimdir en az forumdan, 15 tanesinde sıkıntı çıkmıştır. Çok ciddiyim. Ya ram slotlarindan biri arizalidir ya baska bişeyi vardir kesinlikle bir arizasi çıkıyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.