Şimdi Ara

Bilgisayarda yaşadığım 'içinden çıkılması zor' kronik sorundan kurtuluş serüvenim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
4
Favori
6.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorun baştan belliymiş aslında, ya anakart yada ram. Bu nem meselesi çok önemli, hatta bir klimanın bile doğrurdan elektronik bir cihaza üflememesi gerekiyor, hava giriş çıkışı olan her cihazın başına gelebilir bu.

Geçmiş olsun.

• MSI anakart kullanırken buna benzer sorun yaşamıştım. Sonuç olarak cmos çipleri kalıcı olarak ölünce anakartı atıp başka sisteme geçmiştim.

Yalnız helal olsun iyi inat edip uğraşmışsınız. Nem temizliğinden sonra çoktan atmıştım o kartı muhtemelen.

• sonuna kadar okudum :) büyük geçmiş olsun. bunu yazıya dökmek büyük emek. tebrik ederim. ileride bu sorun ile karşılaşacak birileri aramalarında bu yazıya denk gelecek ve size dua edecektir.

• tamir yerine keske ilk etapta anakart deneseydinz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Nem-sıcaklık-toz şeytan üçgenine yaklaşmamak lazım.

• Konuyu açan şahıs azılı aktroll'dür. Geçmiş olsun yazan muhalif dostlarım profilini incelesin bu zirzopun. Bu arada oh olsun, beter ol.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vakit ayırıp yazdıklarımı okuyan ve geçmiş olsun dileğini ileten herkese teşekkür ediyorum.

@Orodruin Teşekkür ederim. MSI teknik servisi yazdıklarımı umursasaydı, öyle "taktım çalıştı" diyerek kartı geri yollamazdı, bende bu kadar uğraşmazdım.

@dublex06 Arızalı anakartı başka bir tamirciye tamir ettirmeyi düşünüyorum.

@programmer_onur Bunu bende düşündüm ancak sorun ilk satın aldığımda yoktu. Sonradan oluştu. Önceki evde, tavanların nasıl rutubet tuttuğunu fotoğraflayıp gösterme şansım olsaydı hak verirdiniz (tavanlar simsiyah oluyordu). Yani satan adamın gizlediği bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

@Technical.assistance Öyle sıkıntılı bir arıza ki, anakart denemek için arızanın kesin bir şekilde anakarttan kaynaklandığını anlamak gerekiyordu. Tanıdık, elindeki anakartı ödünç verecek bilgisayarcı yoktu. Bende en az masraflarla yükseltme yaparak başka parçaları değiştirdim.

• Cok geçmiş olsum hocam, acayip can sıkıcı bu durumlar. Benzer bi sorun bana 2021 yılında işlemci ve ram yükseltirken başıma geldi. R5 2600 den 5600x e geçişim baya bi sancili oldu. İslemci 1.0v uzerine çıktığında mavi ekran aliyordum hep, ben ram kaynaklı sorun diye sanarken işlemci hatalı cıktı, cok denemeler uğraşmalar, sıfır anakart ve farkli ramlerde de ayni sorunlar yaşayınca öyle arizayi buldum. Amd Yetkili servisi islemcide kusur olduğunu kabul etmisti enteresan bi anı oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Minik bir anı da ben anlatayım bu nem ile ilgili.

Benim pc kasası masaüstünde durur. Bir gün fincandan kahve içiyorum. Fincanı kasa önüne koymuştum. Sonra bir ara kahvenin buharı ne güzel şekilli çıkıyor diye gözüm takıldı ve birden buhar kayboluyor. Sonra anladım ki kasanın önündeki fan kahvenin buharını alıp kasanın içine yolluyor. Kim bilir ne kadar zaman nemli havayı alıp kasanın içine verdim bilmiyorum. O nedenle siz benim düştüğüm hataya düşmeyin. Dikkat edin.

• İkinci el almayacağın tek bilgisayar parçası Anakart.

• Bence baştan belliymiş anakartın arızalı oldugu.

• ikinci el anakart büyük risk ve bu riskin sonuçlarını yaşamışsınız hocam.

geçmiş olsun.

varsın alt model olsun sıfır olsun,düzgün garantili olsun bence. zaten siz de en sonunda bu tarza yönelmişsiniz mecburen.

yeni anakartınız hayırlı uğurlu olsun.

• oKsyqeN kullanıcısına yanıt

Bende konuyu okurken bu durum aklıma geldi, Sistemlerde arızaların bir çoğu anakarttan çıkıyor.

• Hocam kartınızın ne sıkıntısı var tam olarak bilmiyorum ama eğer sorun nem olsaydı karta sıcak hava tuttuğunuzda da giderdi.

• SerdarS. kullanıcısına yanıt

Klimalar doğrudan elektronik cihazlara üfleyebilir. Hatta fabrikalara gittiğinizde bazı plc ve otomasyon ekipmanlarının özellikle klimayla soğutulduğunu, server odalarında klima olduğunu görürsünüz. Klimalar sadece havayı soğutmazlar A/C denen şey air condition olayıdır yani iklimlendirme olarak çevirebiliriz. Havanın içerisinde olan nem yoğuşturularak dışarıya atılır o yüzden klimalarda su tahliye kanalları vardır su dışarı atılır.

• İstanbulTrafiği kullanıcısına yanıt

Bunu maalesef teknik servis ve laptop tamircisi bile anlayamadı. Çip değişiminin bile faydası olmadı. Anakartı defalarca temizledikten sonra nemden hiçbir eser kalmadı. Ancak yine de sorun devam etti. Belki de çiplerden birinin içinde nemden kaynaklı kireçlenme oluşmuş olabilir. Bu da zamanla soğuyan anakarttaki pil yüzünden kısa devre yapıyor olabilir.

• furkangunes04 kullanıcısına yanıt

Aslında kısa devre olduğunda yerinden yerine göre değişir tabii ama bende cpu çok ısınıyordu. Kaliteli ve sıfır anakart her zaman kafa rahatlatır hocam.

• Anakart olarak daha kötü anakarta geçseniz de artık başınız ağrımayacak. Sorun hiç bir parçada çıkmayıp daha da uzayabilirdi yeni anakart 1 ay sonra aynı arızayı yapabilirdi vs vs, kıl kıl durumlar devam edebilirdi. Neyse ki bitmiş kurtulmuşsunuz sevindim

• Yeni aldigin anakartta da sorun devam edecek sandim kurtulmussun iyi ki

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • furkangunes04 kullanıcısına yanıt
    MSİ anakart mi ! Tercih edeni sevsinler bir daha 1 sene kanser etti beni sorunu çözene kadar yapmadığım iş kalmadi en sonunda yine kendim çözdüm olayı, anakart kaynaklı sorun olduğunu abartmıyorum ücretsiz verip üstüne para verseler yine de Msi anakart alıp kullanmam abartmiyorum bana yaşattığı sorun sıkıntının haddi hesabı yok Asus asrock gigabayte kullandım en ufak sorun yaşamadım görüntü var ancak kalite yerlerde deli gibi de ısınıyor chipset bölümleri yanıyor resmen msi anakartlarinda neyse kısacası msi anakart görünce kaçarak uzaklaşıyorum...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.