Şimdi Ara

Bilgisayardaki Bir Sürücüyü Flashdisk Olarak Göstermek(Vista İçin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vista'da bildiğiniz gibi flashbellek takarak bilgisayarı ve açılış hızını hızlandırabiliyoruz. Bende şunu düşündüm. Acaba bilgisayardan bir partition açsak bunuda flashbellek olarak göstersek aynı görevi görürmü acaba? Eğer böyle olmuyorsa bende 2. bir harddisk var. O harddiski tamamen flash bellek olarak gösterebilirmiyim ?

• quote:

Orjinalden alıntı: Onur999

Vista'da bildiğiniz gibi flashbellek takarak bilgisayarı ve açılış hızını hızlandırabiliyoruz. Bende şunu düşündüm. Acaba bilgisayardan bir partition açsak bunuda flashbellek olarak göstersek aynı görevi görürmü acaba? Eğer böyle olmuyorsa bende 2. bir harddisk var. O harddiski tamamen flash bellek olarak gösterebilirmiyim ?

Zaten hd'nin bir miktarı ram az geldiğinde sanal bellek olarak kullanılır.Ama sanal bellek kullanımı bilgisayarı yavaşlatır.
  • benim dediğim çok ayrı bişey. Vista'yla ilgili bir olay galiba o konuda bilgin yok. Flashbellek takarak bilgisayar hızı ve boot hızı arttırılabiliyor. Bende sadece normal bir bölümü flashdik gibi gösterebilip gösteremeyeceğimi öğrenmek istedim
  • Vistadaki ready boost olayından bahsediyorsun.Bu konuda bilgim var.Vistayı kurunca sd kartımı ready boost olarak kullandım.Açılışı biraz hızlandırıyor.Bende 2 gb ram vardı,vista 75 sn civarı açılıyordu.Ready boost ile 55-60 sn açılmaya başladı.Ama ready boost ramin yaptığı işi yapamıyor.Sadece geçici bir çözüm.İşlemci gücüne dayanan işlemlerde ready boostun bir faydası da yok.Hd bir bölümü flashdisk gibi gösterip gösteremeyeceğini tam olarak bilmiyorum.Olsada verimli olacağını sanmıyorum.Sonuçta yine hd kullanılacak.Ve dediğim giibi sanal bellekte de hd'nin bir kısmının ram gibi kullanılıyor.Ama hdye ulaşım hızı rame ulaşım hızından kat kat az olduğu için yavaşlama olacağını düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.