|
Windows için masaüstü uygulamasını C ile yapmak ne kadar uygun?
-
-
Windows'ta C'yi konuşmadan önce troll müsün değil misin önce onu bir konuşalım. -
Derken? Hesabı yeni açtığım için mi diyorsun yoksa soruyu saçma bulduğun için mi?
-
Yeni üyelikle bir konu açıp, konuya yorumlar geldikten sonra hiçbir nes göndermeyen kişiler oluyor.
C ile Windows masaüstü uygulaması, teknik deyimiyle Win32 API programlama yapmak işin temelini görmek açısından iyi olabilir.
Sonradan C++ ile MFC (Microsoft Foundation Classes) kullandığında, işleyişi daha görmeni sağlayabilir. -
Win32den haberdardım ama MFC ilk sizden duydum teşekkür ederim gerçekten
MFC de sistem erisimi olan classlar mı dogru mu anladim -
MFC, Win32 API programlama işini C++ ile daha üst düzeyde yapmak için geliştirilmiş. Bu bağlamda sistem erişimi olan class'lar denilebilir. Microsoft sonradan MFC adını değiştirip başka bir ad kullanmaya başladı sanırım. -
C ile birşeyler yapmak istiyorsan Linux'a geç. Windows ile zaman kaybetme.
-
Windows kullanıyorum ve windows için uygulama yapmak istiyorum -
yüksek hız ve yüksek erişim demişsiniz kasıt ne tam olarak ne yapacaksınız anladığım web uygulaması değil düz masaüstü uygulaması olacak
windows için zaten alternatifler var c c++ dışında zaten .netframework .net .net core mevcut çabuk bir şekilde uygulama geliştirilir. tabi windowsun eski sürümlerinde de çalışan birşey yapacaksanız netframework olabilir. yok ben yeni windows 10 ve üstü çalışsın eski sistemlerle işim yok diyorsanız .net .net core tercih edilmesi gerekir bunun haricinde ben de bir sonraki projemi Avalonia ile yapmayı planlıyorum windows linux mac android ... çalışır yazmışlar
-
Otur adam gibi dersine çalış. Senin şu an yapacağın sıradan uygulamalara ihtiyaç acil değil. Ne eğitim ne iş şeklinde yarım yamalak kalma sonra.
-
C için GUI kütüphaneleri araştırabilirsin ama bunlar da genelde C++'ı destekler. Qt ve wxWidgets gibi. GTK C'yi destekliyor fakat bu da Linux düşünülerek yapılmış bir kütüphane. Uygulamayı Windows'a taşıyınca değişik duruyor.
Windows için C# öneririm. Hem daha üretken hem daha kolay bir dil. Windows uygulama geliştirme konusunda biçilmiş kaftan zaten.
-
Dosya sistemindeki değişiklikleri izleyen "anormal" bir durumda işlemleri kapatabilen vb. Şeyleri yapabilen bir uygulama kastım -
Doğru c# tam uyumlu yani -
Antivirüs mü yazmaya çalışıyorsun?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X