Şimdi Ara

Bilgisayardan TV ye kablosuz görüntü aktarmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
4
Favori
172.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Televizyonum Panasonic DX603e, bilgisayarım da Asus X550V. Bilgisayarıma widi kuramıyorum. Kuruluma başladığımda, bu yazılım artık desteklenmiyor diye bir yazı çıkıp, kurulumu iptal ediyor. Kısacası widi, benim cihazımda desteklenmiyor, zaten kurulamıyor da.

Bilgisayar ekranını, televizyona aktarma konusu, yani yansıtma benim için pek gerekli bir durum değil. Ancak bilgisayara bağlı 3 TB lık arşiv diskimden, resim, müzik ve filmlerimi kablosuz aktarmak oldukça ihtiyaç duyduğum bir konuydu. Yeri geldiğinde resimleri, yeri geldiğinde çocuğu oyalamak için internetten indirdiğim ve arşivlediğim çizgi filmlere ulaşmak için oldukça uzun bir araştırma yaptım. Yabancı forumlar da dahil, internetin altını üstüne getirdim. En sonunda istediğim gibi bir programa ulaştım : Plex Media Server.

Hard diskimden televizyona 4k film dahil, her türlü film izlenebiliyor. Kendi kendine posterlerini, açıklamasını, oynatma çözünürlüğü dahil her türlü bilgiyi ekrana getiriyor. Orjinal film pek seyretmem, dublaj taraftarıyım, ancak internette bahsedildiği üzere, kendi kendine altyazı da bulabiliyor.

Birçok televizyon, Panasonic dahil, desteği mevcut. Android ve windows kurulumları da yapılabiliyor. Televizyona Plex i kurdum. Sonra bilgisayara kurdum ve üye oldum. Media server ımı tanıttım. Kurulum, televizyonda, aynı mail adresini girince bir kod verdi. O kodla üye oldum. Aynı şekilde telefonuma da Plex i kurdum. Ev içinde, bilgisayarı da meşgul etmeden,wifi üzerinden hem televizyonda kızım için çizgi film açabiliyorum, hem telefonumdan aynı anda başka bir film izleyebiliyorum. Bugün, çarşıda dolaşırken, aklıma geldi. Plex i telefondan açtım ve arşivden bir fotoğrafa baktım. Ardından bir film açtım, ancak sadece çalışıp, çalışmadığını kontrol amacıyla. ilk 5 dk dan sonra kapattım. Wifi bağlantısı olan bir yerde, mobil internet de yemez diye düşünüyorum. Denemem lazım, henüz böyle birşey söyleyemem. Ancak uzaklarda dahi evdeki arşive ulaşmak, çok güzel oldu.

Tabi evde internet ve bilgisayar açık olmalı. ya da media server olarak tanıttığınız her neyse...

Bu tür bir media servera ihtiyacı olanlar için, öneririm. Mucizeler yaratan bir program ve ücretsiz kullanılabiliyor. Programı tam detaylı inceleyemedim henüz, keşfedilecek çok yeri var. Ancak benim gibi yansıtmaya ihtiyaç duymayan, evdeki veya işyerindeki arşivine ulaşmak isteyenler için, yanında harddisk, cd, kaybolan USB problemleri olanlar için iyi bir çözüm.

• cagataytr C kullanıcısına yanıt
    Bende windows 7 64 bit ( asus intel i5 işlemci) var. Rica etsem bana da atar mısınız widi dosyalarının linkini
  • osman5866 O kullanıcısına yanıt
    Widi Dosya linkini gönderdim.

iyi günler.
    Teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Çağatay hocam bir sorum daha olacak ben gönderdiğiniz dosyalardan ilk olarak Widi update tool dosyasını kurdum. Wifi adaptörünün desteklemediği ile ilgili uyarı verdi. Sıralamada hata mı yaptım yoksa problem pc nin desteklememesi mi
    Bu listeyi önceki sayfada paylaşmıştım tekrar paylaşayım , işlemci + ekran kartı + wifi kartı özellikleri aşağıdaki listede varsa widi yi desteklemektedir.1 tanesi farklı özellikte ise desteklememektedir.

Eğer listedeki özellikler pc ile uyumlu ise kurulum sıralaması ; Setup4.2.29.0 isimli dosyayı sonra wifi dosyasını en son update dosyasını yüklemen gerekiyor.

İntel widi update dosyasını yükleme ekranı şu şekilde görünmesi gerekiyor

Bilgisayardan TV ye kablosuz görüntü aktarmak

İntel widi Destekleyen donanım özellikleri

İşlemci
    2nd generation Intel® Core™ i3/i5/i7 Mobile Processor
    3rd Generation Intel® Core™ i3/i5/i7 Mobile and Desktop Processor
    4th Generation Intel® Core™ i3/i5/i7 Mobile and Desktop Processor

Ekran kartı
    Intel® Iris™ Pro Graphics 5200
    Intel® Iris™ Graphics 5100
    Intel® HD Graphics 5000
    Intel® HD Graphics 4600
    Intel® HD Graphics 4400
    Intel® HD Graphics 4200
    Intel® HD Graphics 4000
    Intel® HD Graphics 3000 (mobile)
    Intel® HD Graphics 2500
    Intel® HD Graphics 2000 (mobile)

Wifi kartı
    Intel® Centrino® Wireless-N 1000, 1030, 2200, or 2230
    Intel® Centrino® Wireless-N 2200 for Desktop
    Intel® Centrino® Advanced-N 6200, 6205, 6230, or 6235
    Intel® Centrino® Advanced-N 6205 for Desktop
    Intel® Centrino® Wireless-N + WiMAX 6150
    Intel® Centrino® Advanced-N + WiMAX 6250
    Intel® Centrino® Ultimate-N 6300
    Intel® Dual Band Wireless-N 7260
    Intel® Dual Band Wireless-AC 7260
    Intel® Dual Band Wireless-AC 3160
    Intel® Wireless-N 7260
    Broadcom BCM43228*
    Broadcom BCM43241*
    Broadcom BCM4352*

Bir üst mesajda yazmışsınız dikkatimden kaçmış teşekkür ederim
    Rica ederim umarım sisteminiz destekliyor ve kullanabiliyorsunuzdur.

iyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagataytr

Kablosuz TV ye görüntü aktarabilmeniz için ekran kartınızın + TV nizin WİDİ desteği olması gerekiyor.

intel tarafından ;15 Ağustos 2016 - Intel WiDi yazılım yüklemelerini kaldırdı

konu hakkında detaylı açıklama linki aşağıdadır.
    Intel
    Product Discontinuation Notice for Intel® WiDi and Intel® Pro WiDi
    https://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/support/articles/000021693/emerging-technologies.html

Ben kendi laptopum da (dell inspiron N5110 )ekran yansıtmayı kullanabiliyorum Windows 7 + LG Tv

yukarda bahsettiğim gibi programlar site tarafından kaldırıldı.

Fakat isteyen arkadaşlar olursa gerekli WİDİ dosyalarını upload edip link verebilirim.
    bende istiyorum

• efsane61 E kullanıcısına yanıt
    Merhaba ,
    Dosya linkleri gönderildi.

iyi günler.
    Win10 kuruluma izin vermiyor. Uyumluluk problemi diyor.
  • Eagle-murat69 E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim
    İyi günler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • efsane61 E kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    İntel Widi sadece windows7 işletim sistemi ile uyumlu , windows 7 harici işletim sistemini malesef desteklemiyor.

Kendi sistemimde Windows 7 yüklü olduğu için deneme fırsatım olmadı

Windows 10 işletim sisteminin özelliklerinde ekran yansıtma var , youtube de videoları vardı isterseniz araştırabilirsiniz.

İyi günler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhaba
    İntel Widi sadece windows7 işletim sistemi ile uyumlu , windows 7 harici işletim sistemini malesef desteklemiyor.

Kendi sistemimde Windows 7 yüklü olduğu için deneme fırsatım olmadı

Windows 10 işletim sisteminin özelliklerinde ekran yansıtma var , youtube de videoları vardı isterseniz araştırabilirsiniz.

İyi günler.
    Daha önce çalıştıramadığım ekrana yansıtmayı uzun uğraşlar sonunda başardım teşekkür ederim.
  • quote:

Kablosuz TV ye görüntü aktarabilmeniz için ekran kartınızın + TV nizin WİDİ desteği olması gerekiyor.

intel tarafından ;15 Ağustos 2016 - Intel WiDi yazılım yüklemelerini kaldırdı

konu hakkında detaylı açıklama linki aşağıdadır.
    Intel
    Product Discontinuation Notice for Intel® WiDi and Intel® Pro WiDi
    https://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/support/articles/000021693/emerging-technologies.html

Ben kendi laptopum da (dell inspiron N5110 )ekran yansıtmayı kullanabiliyorum Windows 7 + LG Tv

yukarda bahsettiğim gibi programlar site tarafından kaldırıldı.

Fakat isteyen arkadaşlar olursa gerekli WİDİ dosyalarını upload edip link verebilirim.
    Merhaba.. Sn.cagataytr

Zahmet olmazsa linki göndermenizi rica ediyorum. Teşekkürler.

• Selam. Philips 55pus8503 ve windows10 kullanıcısıyım. Bilgisayarı televizyona kablosuz nasıl aktarabilirim?
  • gün_ay G kullanıcısına yanıt
    Merhana linki gönderdim.

Not : Windows sürümünüzü ( Home / Ultimate / Professional ) ve kurulum yapıp yapamadığınızı PM ile veya buradan söylerseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anonim911

Selam. Philips 55pus8503 ve windows10 kullanıcısıyım. Bilgisayarı televizyona kablosuz nasıl aktarabilirim?
    Windows 10 da, bildirim sekmesi var en sağ altta. Ona tıklayınca bir pencere açılır. Orada yansıt vardır. Ona tıklayarak, yönergeleri takip edin.
  • Forumu pek takip edemediğim için dosya indirme linklerini gecikmeli olarak gönderebiliyorum.
    Bende ufak bir video çektim ve dosya indirme linkini açıklama kısmına ekledim isteyen arkadaşların daha hızlı şekilde dosyayı indirebilir.

windows İşletim sistemi : Windows 7 Ultimate dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataytr -- 2 Kasım 2018; 14:19:57 >

• anycast alsak görüntü aktaramazmıyız yani tv ye.. steam link var gayet kolay aktarıyıyor görüntü ama pratik değil.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.