Şimdi Ara

Bilgisayarı açtıktan birkaç dakika sonra ses gidiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
32.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: wtlg

Emin olmamakla birlikte sorunun alttaki windows update güncelleştirmesinden kaynaklandığını düşünüyorum.

x64 tabanlı sistemler için windows 8 güncelleştirmesi (KB2967916) (İsteğe Bağlı)

Ben bu sorunu geçen ay yaşamıştım, o gün 7-8 tane güncelleştirme yayınlanmıştı. Hepsini topluca yükleyip bilgisayarı yeniden başlattığımda ses gelmiyordu. Günlerce sorunu çözmeye çalışmıştım, olmayınca bilgisayarı samsung servisine verdim. Bilgisayarı servisten aldığımda tüm güncelleştirmeleri tekrar yükledim (yukarıda bahsettiğim güncelleştirme hariç) yaklaşık 3 hafta sorunsuz kullandım ancak geçen gün yeni güncelleştirmeler yayınlanınca yukarıdaki güncelleştirmeyi onlarla birlikte yükledim, bilgisayarı yeniden başlattım ses yine gelmiyordu.

Eğer bu ses sorununu sizde güncelleştirme yaptıktan sonra yaşamaya başladıysanız Windows Update'i açıp Güncelleştirme Geçmişini Görüntüle'ye tıklayıp yukarıdaki güncelleştirme yüklenmiş mi bi bakın isterseniz. Eğer sorun gerçekten bu güncelleştirmeden kaynaklanıyorsa bilgisayarınıza Recovery yapıp, yukarıdaki update'i yüklemeden tüm updateleri tekrar yüklemenizi öneririm.

şimdi kontrol ettim böyle bir güncelleme yapılmamasına rağmen böyle bir sorun var laptopumda.. isteğe bağlı olan hiçbir güncelleme yapılmamış sadece önemliler yapılmış

• evet arkadaşlar sorunu şu an çözdüm wtlg arkadaşımızın dediği gibi sorun güncelleştirmelerden kaynaklanıyor. Bende dün güncelleştirme yapmıştım ve ondan sonra pcden ses gelmemeye başladı ama bunları yaptıktan sonra(sizinde güncelleştirmeden sonra böyle olduysa) :
    1. Windows Update Güncelleştirme Geçmişini Görüntüle
    2. Ordan Yüklü Güncelleştirmeler e tıklayın
    3. Sonra son güncelleştirdiğiniz tarihteki güncellemeleri (güvenlik güncelleştirmesi dışındakileri) kaldırın
    4. Bilgisayarı yeniden başlattın ve umarım sizde de sorun çözülmüştür.
  • hikmet.arcin H kullanıcısına yanıt
    bende o güncelleme bile gözükmüyor
  • @wtlg nin bahsettiği güncelleme benim güncelleme listesinde yoktu o yüzden deneyemedim @Python haberdar ettiğin için de teşekkürler.
    hikmet.arcin arkadaşın dediği gibi son güncellemelerin güvenlik güncellemeleri hariç kaldırdım.Bilgisayarı bir kaç kez uyku moduna aldım sorun tekrar yaşanacak mı diye.Sorun düzeldi beyler çok sağolun,sorun en son yüklenen güvenlik harici güncellemelermiş.
    @TheSentry sende yüklü güvenlik haricindeki güncellemeleri kaldırmayı bir dene.
    @Python
    @TheSentry
  • quote:

Orijinalden alıntı: FERMİ

@wtlg nin bahsettiği güncelleme benim güncelleme listesinde yoktu o yüzden deneyemedim @Python haberdar ettiğin için de teşekkürler.
    hikmet.arcin arkadaşın dediği gibi son güncellemelerin güvenlik güncellemeleri hariç kaldırdım.Bilgisayarı bir kaç kez uyku moduna aldım sorun tekrar yaşanacak mı diye.Sorun düzeldi beyler çok sağolun,sorun en son yüklenen güvenlik harici güncellemelermiş.
    @TheSentry sende yüklü güvenlik haricindeki güncellemeleri kaldırmayı bir dene.
    @Python
    @TheSentry

Çözüm burda beyler. emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım.
  • Güncelleştirmeyi silince sadece uyku modundan çıkınca ses kesilme olayını çözdü ama buseferde bilgisayarda herhangi bir saatte durduk yere sağ tarafta bir jak çıkartıldı ibaresi oluyordu,halbuki kulaklık takılı yani çıkartıp denedim gene aynısını oluyor,resetlemeden düzelmiyordu bu durum temmuzdan öncesi haziran gibi böyle bir sorunum yoktu,windows 8 bütün temmuzda yapmış olduğu güncelleştirmeleri sildim,otomatik güncelleştirmeleri kapattım,reset attım şuanlık düzgün eğer tekrar aynısı olursa buraya yazarım,windows 8.1 geçebilirim ama amd ekran kartı var cihazda ama 8.1'de iken bu kartı görmeyip intel onboard ile çalışıyordu makinam amd driver kurulmuyordu vs. çok acaip sorun oluyordu bende mecbur hala windows 8 kullanıyorum,belki sorun çözülmüştür ama 8.1 indir dene vs. uğraşırmıyım bilemiyorum.
  • arkadaşlar dediğiniz güncellemeyi sildim yine de sorun düzelmedi ...

driverı silip tekrar yüklemeyi deneyeceğim son çare ...

edit: arkadaşlar bilgisayar uyku moduna alıp tekrar açtım ses geldi çok ilginç :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cezabugi -- 19 Temmuz 2014; 13:59:59 >
  • Dediğiniz güncellemeleri sildim sorun düzeldi arkadaslar güvenlik hariç Temmuz ayında inen tüm güncellemeleri sildim özellikle 12 Temmuz tarihli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17 temmuzda bütün temmuz güncelleştirmelerini sildiğimi söylemiştim bugüne kadarda öyle kullandım birkere bile ses gitmesi olmadı bilginize,uyku monuna geçerken uyanırken özellikle ses gidiyordu res atmadan da düzelmiyordu,ama sorun çözüldü.
  • Arkadaşlar babamın bilgisayarı asus x550c oda aynı sorundan müzdaripti. realtek in ses sürücüsünü aygıt yöneticisinden kaldırdığımda bilgisayarı yeniden başlatınca yine ses gidiyordu. en son program ekle kaldırdan realtek in programını kaldırdım 2 defa kapatıp açtım sıkıntı yok şimdilik. güncelleştirmeleri kaldırarak sorunu çözemeyenler ses sisteminin programını kaldırarak (program ekle kaldırdan) sorununu çözebilir.
  • Emeği geçen herkese tşk ederim.yaklaşık 1 aydır bu problemle karşı karşıyaydım devamlı bilgisayara reset atmak zorunda kalıyordum ses gittiği için ama 11 temmuz tarihli 4 tane güncelleştirmeyi sildikten sonra sorunum düzeldi.Tekrar saolun varolun..
  • Aynı sorun bende de VARDI. Ama artık yok Bu sorunu çözemedim diye böyle oluyordum → . Neyse sonunda sorunu çözdüm ama nasıl yaptığımı anlamadım. Anladığım kadarı şu. PC Windows 8. Başlangıç a geldim. Arama yerine " ses " yazdım. " Ayarlar " sekmesine geldim. " Aygıtlarla ilgili sorunları bul ve düzelt " dedim. İşte ileri ileri felan bişeyler dedik Sonra sorun çözüldü.
     Bilgisayarı açtıktan birkaç dakika sonra ses gidiyor

• abcd2719 A kullanıcısına yanıt
    teşekkürler realtek'i kaldırdım yeniden başlattım oldu.
  • Arkadaşkar çok aradım ama çözümü bulamadım en son kendim yapmaya karar verdim bilgisayarı biraz kurcaladıktan sonra çözümü buldum sesin çalışmamasının sebebi arka plandaki bir programda düzgün çalışmamasıdır.Yani çözümü için program indirmeye filan gerek yok sadece arka plandaki programları kapatırsanız sorun çözülür.Örnek olsun diye söylüyorum mesela virüs programı sürekli altta açıktır onun gibi bir programa sahipseniz kapatın ve öyle deneyin ses gelecektir.Benim hoparlöre engel olan program "LOL Recorder"programıydı kapattıktan sonra düzeldi.
  • manyaksolo M kullanıcısına yanıt
    arkadaşım bunu yaparsan kesin çözüm olacaktır emin ol
     Bilgisayarı açtıktan birkaç dakika sonra ses gidiyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.