Şimdi Ara

Bilgisayarı cd'den boot edemiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayara format atacağım, ancak cd'den açamıyorum. Windows başlamadan önce F2 yada Dell tuşuna basıp bios ayarlarından Cd'yi seçeceğim, ancak
    Bilgisayar açılırken klavyeyi görmüyor. Klavyeyi görmediği için del yada f2 tuşlarına basmak hiç bir işe yaramıyor. Klavyeler windows açılınca çalışıyor.
    anakart üzerinde ki bios pilini söktüm, bios ayarları sıfırlamak belki faydalı olur diye. İşe yaramadı. Biri kablosuz 3 ayrı klavye denedim. Hiç birisini bilgisayar dos ortamında görmedi. Klavyeler Usb'den bağlı. bilgisayar dell marka. inspirion 2400 model. 2005 yılının bilgisayarı olması muhtemel. Daha önce pek çok kez format atmıştım. Şimdi ne oldu hiç bilmiyorum.

• PS/2 girişli klavye ile deneyin derim. USB klavyeleri bazen anakartlar açılışta görmüyorlar. PS/2 girişli klavye ile kesin olarak bios'a girebilmeniz lazım. Sonra da bios ayarlarını tek tek inceleyerek usb klavye desteğini "enable" konumuna getirmenizi öneririm. Bunları yaptıktan sonra usb klavyenizi takıp bir iki kere restart yaptıktan sonra sorunu aşarsınız.

Kolay gelsin ;)
  • Öncelikle yardımınızdan dolayı teşekkür ederim.
    aslında ps2 klavye ihtimalini düşündüm. artık bütün klavyeler hemen hemen usb girişli. ps/2 grişi olan bi klavye bulup deneyeceğim.
  • Varsa biosta usb klavye desteğini açın, sonradan başlangıçta usb klavyeyide kullanabilirsiniz.
  • ps2 uyumlu klavyenız var ise cd yi takıp reset atın makına daha bios ekranındayken f12tuşuna basın ve size hangi donanımla başlayacagını soracak ordan cd/dvd,yi seçin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.