merhaba arkadaşlar bilgisayarı kapattığımda tekrardan açılıyor bende mecburen kapam tuşundan kapatıyorum acaba bu sorunu nasıl çözebilirim
Biosta power managementta Last State parametresı var..Onu off yapman yeterlı olacaktır kanaatındeyım
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Arkadaşın söylediği çözüm yeterli olmazsa elektrik prizlerini bir elektrikçiye kontrol ettirmeni ve mümkün ise topraklanmış hatta kullanmanı öneririm.
bendede aynı sorun var ben ilk önce pc de virüs var sandım tarattım virüs cıkmadı
quote:
Orjinalden alıntı: Alpacino55
bendede aynı sorun var ben ilk önce pc de virüs var sandım tarattım virüs cıkmadı
Eeeee ne çıktı peki onuda yazsana yani nasıl halletin ?
bende halledemedim 2 aydır pcde bu sorun var
Peki bios tan arkadaşın dediğini denedinmi? yada elektirikçi çağırıp elektiğinizde gerçek topraklama mı yoksa notür mü var diye baktırdınmı yada hiç biride olmayabilir işlemci yada diğer bileşenlerden birini yakabilir ALLAH göstermesinde .. bence ihmal etmemek lazim en azından notür olduğuna emin olmak lazım
biosa girmek için bilgisayarın ilk açılışında delete tuşuna bas oradan biosa girebilirsin ve sonra arkadaşın dediği gibi ayarları değiştirebilirsin. ben şuanda dışarıdayım akşam eve gittiğimde ilk iş olarak biosu kontrol etmek olacak.
biostan da olmazsa psu da kısa devre vardır bana da aynısı olmuştu birkaç ay önce gece uyurken bir anda açılmıştı
Sistem acılısında del tusuna bas...karsıan bıos ekranı gelır power management olarak gecer cogu bıosta(award) oraya gır Last State parametresı goreceksın onu off a alman yeterlı olur dıye dusunuyorum
Bilgisayarınızın BIOS ayarlarından kaynaklanıyor, bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girerek "POWER MANAGEMENT SETUP" (Güç Yönetimi Ayarları) kısmına girin aşağıda bahsedilen iki ayarıda "disabled" yaparak devre dışı bırakın.
PCI Aygıt ile Başla (Power Up On PCI Device): Eğer çoğunlukla işyerlerinde kullanılan ve uzaktan bilgisayarların açılmasını gerektiren Wake-On-LAN (ağdan uyan) gibi bir hizmet kullanmıyorsanız bu ayarı devre dışı (disabled) bırakın.
Modem ile Uyan/Başla (Wake/Power Up on Ext. Modem): Bu ayar modeme bağlı hatta arama gelirse bilgisayarın uyanmasını /başlamasını sağlamak için kullanılır. Yine yukarıda anlattığımız gibi bir uzaktan başlatma hizmeti kullanmıyorsanız gereksizdir. Her ne kadar faks almak için kullanılabilecek olsa da, bilgisayar başlayana/uyanana kadar karşının vazgeçeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunluk kullanıcı için devre dışı (disabled) bırakılması gerekir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme