merhaba arkadaşlar, elektronik 3. sınıf öğrencisiyim. bilgisayarımı ledlerle ışıl ışıl, gösterişli bir hale sokmak istiyorum. aklım biraz karıştı açıkçası çünkü ben lede gücü kasanın içerisinden, kasanın dışarısına kablo veya fiş çıkartarak görüntüyü berbat etmek ve yer kaplamasını istemeyerek vermek istiyorum. böyle birşey mümkünmüdür. fanı ledlendirmeyeceğim bu arada, çünkü fanı satın alacağım. sadece anakartın üstünü ve kasanın iç bölgelerini lazerimsi ışıklarla süslendirmek istiyorum. nasıl olur, inmidir cinmidir, yapılır mı, yapılırsa nasıl yapılır, gereken elemanlar nelerdir, maliyeti ne kadardır, devre şeması nedir vs. vs. cevaplayabilecek olanlar şimdiden çok teşekkür ederim.
Kasanın Güç Kaynagından Besleye Bılırsın Sarı12v siyah0v yanlıs hatırlamıyosam kırmızı 5v dur.Ledleri Beslemene Fazlasıyla Yeter..
onun için özel bir kablo gerekiyordu sanırım, motex miydi neydi?
quote:
Orijinalden alıntı: OTANTIK
onun için özel bir kablo gerekiyordu sanırım, motex miydi neydi?
Özel kabloya falan gerek olacağını zannetmiyorum. O deliğe girebilecek herhangi bir iletken parça bulursan tamamdır. 2 seçeneğin var.
1- Kendin kasanın 12 V undan besleme çekip, ledleri-dirençleri de kendin yapıp monte edeceksin.
yada
2- Büyük ihtimalle, kasa için sıralı ledler satılıyordur. Onlardan satın alıp takacaksın.
1. yolu seçersen en zor işler: - Led ve dirençlerin devre şemasını çıkartmak ve uygun parlaklıkta yanmasını sağlamak. (uygun ledi- direnci seçmek ve test etmek) - Ledleri sıralı şekilde kasa içine estetiği bozmayacak ve sağlam olacak şekilde döşemek (en zor iş)
iki seçimde gayet zor gözüktü aslına bakarsan ama 1. yol için led dirençlerin devre şemasını ve dirençlerin büyükleri konusunda biraz yardım alabilirim şeflerden ve buradan, tabi eğer o adımı izleyecek olursam. 2.adımda ise döşeme kısmı çok zor olacağa benzemiyor. yalnızca ben o sıralı ledleri nasıl tutturacağımı anlamadım.
ayrıyetten bişey daha eklemek istiyorum. benim ledden kastım lazer ışıklı birşey, pc modifiye bölümünde bir kaç örneğini gördüm. ben led olarak onları kastetmiştim. sizde mi onları kastediyorsunuz?
quote:
iki seçimde gayet zor gözüktü aslına bakarsan ama 1. yol için led dirençlerin devre şemasını ve dirençlerin büyükleri konusunda biraz yardım alabilirim şeflerden ve buradan, tabi eğer o adımı izleyecek olursam. 2.adımda ise döşeme kısmı çok zor olacağa benzemiyor. yalnızca ben o sıralı ledleri nasıl tutturacağımı anlamadım.
ayrıyetten bişey daha eklemek istiyorum. benim ledden kastım lazer ışıklı birşey, pc modifiye bölümünde bir kaç örneğini gördüm. ben led olarak onları kastetmiştim. sizde mi onları kastediyorsunuz?
bunlar bile zor geldiyse sen hiç bulaşma bu işe
kolay olan iş varmıki dostum? her işin kendine göre bir zorluğu var elbet. ne demişler imkansızı başarırım zor zaman alır
ben zaten bunu yapmayı planlıyordum ama nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yoktu. şimdi bana sadece devre elemanlarının tam isimleri gerekiyor ve fiyatları.
Bence sen git 2m şerit led al rengarenk.Daya 12 volta mis gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: dhyegirdimkendimegeldim
fena usta hiç aklıma gelmemişti bak bu
quote:
quote:
Einstein modu açtım ondandır
quote:
quote:
quote:
hassibe yalnız usta bana normal led lazım, neon gibi olacak böyle feci aydınlatması lazım kasanın içini, böyle bir bütün gibi duracak bütün ledler, tek tek değil. öyle bi led var ama adı ne şanı ne bilmiyorum. pc mod. konusunda bir dünya fotosu var müthiş. onlardan istiyorum :D nedir onlar?
quote:
quote:
quote:
benimki öyle.
elektronik 3. sınıf öğrencisisin ve kendi başına bir led devresini bile yapamıyon.. kendini geliştirmen gerek yiğenim bu sözümü unutma
usta ben biraz dizayn konusunda takıldım. yoksa o kadarcık şeyi yapmaya bişey yok. yani neyi nereye koyacağımı vs. çakamadım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme