Şimdi Ara

Bilgisayarı parçalayıp camdan atmak üzereyim !!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler lapotp i7 2630qm, 6gb ram, gt 540 m ekran kartı var 2011in martında almıştım 2 yıl dolacak 1 ay sonra. Her neyse bilgisayara yaklaşıp 3 hafta önce format atmama rağmen windows oyunlar her şey deli gibi kasıyor. oyunlara gt540m ile girdiğim halde... windowsta sağ tıklıyorum masaüstünde 3 saniye bekliyorum açılması için menünün. belgelerim klasörüne giriyorum 4 saniye bekliyorum girerken. 4 sekme var sekmeler arasında sayfa yüklenirken geçiş yaparken bilgisayar 5 saniye donuyor böyle bir cihaz görmedim 7 yıllık compaq 2 gbramli notebookum bile hala canavar gibi ve bu kasmaları bana yaşatmıyor ne yapmalıyım beyler gerizekalı gibi gittim 1850 tl verdim şuan sinir krizi geçiriyorum delirtiyor bu bilgisayar beni. her oyun açtığımda 98 dereceleri görüyorum. 4-5 ay önce temizlettim. mavi ekran hatası veriyordu 10 dakikada bir, geçen hafta.

• 4-5 ay önce temizletmişsinde termal macun sürüldü mü? fan çıkışları toz nedeniyle dolduysa kasma,kesme,kapanma mavi ekran bir sürü şey olur.. o sıcaklıklarda iyi kide bişeyler alev alıp tutuşmamış..

Bence yarın ilk iş gidip fanların tozlarını temizlettirip işlemci ve diğer tüm bileşenleri bir baktırın.. işlemciyi macunlattırın..

ve bütçeniz el veriyorsa bir adet ssd alın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cocoloccomaya

4-5 ay önce temizletmişsinde termal macun sürüldü mü? fan çıkışları toz nedeniyle dolduysa kasma,kesme,kapanma mavi ekran bir sürü şey olur.. o sıcaklıklarda iyi kide bişeyler alev alıp tutuşmamış..

Bence yarın ilk iş gidip fanların tozlarını temizlettirip işlemci ve diğer tüm bileşenleri bir baktırın.. işlemciyi macunlattırın..

hocam zaten servise vereceğim. mavi ekran hatası veriyor 0x0000016, aşağı ok tuşu bazen basmıyor, ısınıyor (termal macunun yenilenmesini isteyeceğim), harddiski tamamen sıfırlayıp içine fabrika ayarlarındaki backupı attıracağım. keşke 1000tlye bir masaüstü toplasaydım oyunları programları çok çok daha performanslı ve neredeyse %40 daha ucuza toplayacaktım. Bir de ssd takardım mis gibi olurdu. Hayatımda bir daha asla laptop almayacağım. Bu bilgisayara ssd takmaya bile değmez... Hocam ama 4-5 ay önce fan temizken ilk geldiğinde de 88-90 derece arasıydı hem gpu hem cpu. 2 Hafta sonra yine aynı dereceler +95. notebook soğutucusu da denedim bir işe yaramadı. Kış olduğu halde böyle ya. Bırakın su kaynatmayı mangal bile yapılır bu cihazla... Bir kere laptop alıp oyun oynamayı amaçlamak hangi aklın hizmeti hay ben aklıma

• quote:

Orijinalden alıntı: J-J-Jamiryo

quote:

4-5 ay önce temizletmişsinde termal macun sürüldü mü? fan çıkışları toz nedeniyle dolduysa kasma,kesme,kapanma mavi ekran bir sürü şey olur.. o sıcaklıklarda iyi kide bişeyler alev alıp tutuşmamış..

hocam zaten servise vereceğim. mavi ekran hatası veriyor 0x0000016, aşağı ok tuşu bazen basmıyor, ısınıyor (termal macunun yenilenmesini isteyeceğim), harddiski tamamen sıfırlayıp içine fabrika ayarlarındaki backupı attıracağım. keşke 1000tlye bir masaüstü toplasaydım oyunları programları çok çok daha performanslı ve neredeyse %40 daha ucuza toplayacaktım. Bir de ssd takardım mis gibi olurdu. Hayatımda bir daha asla laptop almayacağım. Bu bilgisayara ssd takmaya bile değmez... Hocam ama 4-5 ay önce fan temizken ilk geldiğinde de 88-90 derece arasıydı hem gpu hem cpu. 2 Hafta sonra yine aynı dereceler +95. notebook soğutucusu da denedim bir işe yaramadı. Kış olduğu halde böyle ya. Bırakın su kaynatmayı mangal bile yapılır bu cihazla... Bir kere laptop alıp oyun oynamayı amaçlamak hangi aklın hizmeti hay ben aklıma

Hazır servise vermişken, bios güncellemesi de yaptırın. Bence menüler arası takılmalarda bunun da rolü olabilir. Bu arad, her servis her zaman bu tür işleri doğru dürüst yapmıyor. Bazen baştan savma yapıyorlar. O yüzden servise götürdüğünüzde, sorunların hepsini bildiren bir not bırakmanızı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: rutan

quote:

Orijinalden alıntı: J-J-Jamiryo

quote:

Hazır servise vermişken, bios güncellemesi de yaptırın. Bence menüler arası takılmalarda bunun da rolü olabilir. Bu arad, her servis her zaman bu tür işleri doğru dürüst yapmıyor. Bazen baştan savma yapıyorlar. O yüzden servise götürdüğünüzde, sorunların hepsini bildiren bir not bırakmanızı öneririm.

Hocam bilgisayarı servise değil de electro world e vereceğim onlara hepsini yazdırırım Eğer geldiğinde eksiklikler varsa tekrar gönderirim.

• Hoca sorunun halloldu mu bilmiyorum ama sorun hdd den kaynaklı büyük ihtimal ya da ramlarda bi problem olabilir benim eski toshiba da da aynı problemim vardı hdd de bad sektör var dediler değiştirdiler düzeldi hayvancağız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.