Şimdi Ara

Bilgisayarim acildiktan kisa bir süre sonra donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle yasadigim bu sorunla alakali, bu forumda ve diger forumlarda bir cok konuyu inceledim ve ne yazik ki yardimci olmasi acisindan elle tutulur bir sey göremedim. Sorun su ki;

Masaüstü bilgisayarimi aciyorum bazen 5dk sonra bazen daha kisa süre sonra bilgisayar tamamen kilitleniyor. Power tusuna basili tutup tekrar baslatiyorum. Ikinci kez acildiginda hersey normal calisiyor. (cok nadir ikinci kez dondugu oluyor hemen hemen yok gibi) Isin enteresan kismi bazen bu donma olayi bi kac gün ortadan kalkiyor sonra tekrar basliyor. Donanimsal bir hata mi yoksa software'lerle alakali bir durum mu? cözemedim.

Nasil bir yol izlemem gerektigi konusunda hicbir fikrim yok. Islemci kaynakli mi yoksa ekran karti kaynakli mi? bilemedim. Tavsiyelerinizi, görüslerinizi yazarsaniz cok sevinirim.

Bilgisayarin özellikleri:

Intel Core i7 870 @ 2.93GHz / 64- Bit
    16GB Ram
    GeForce GTX 570
    Windows 10 Home

Tesekkürler..

• Hdd bad sector taraması yapın hdtune ile öncelikle diskte bad sector olmadığından emin olalım. Win 10'da en çok yaşanan sorunlardan birisi bu. Link State Power Management ile ilgili olduğu söyleniyor. Aynı sorunu bende yaşadım ve ekte ki görselde görüleceği üzere bu şekilde çözüm sağladım.

• Selam,
    Samsung EVO 850 500GB SSD kullaniyorum. Ve onda bi sorun olacagini sanmiyorum cünkü yeni aldim.

Link State Power Management konusunu acabilir misin? O konuya pek vakif degilim.

Ayarlari senin yaptigin gibi yaptim sonucu sana yazarim en kisa zamanda

Tesekkürler
  • bitostbikola B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bu duruma direk şundan kaynaklanıyor diyemeyiz, deneyerek sonuca ulaşılacaktır. İlk olarak PSU nun marka modeli ne acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReSpAwN_22 kullanıcısına yanıt
    Ayarlari tavsiye ettigin gibi yaptim ancak donma halen devam etmekte :(
  • Crash_35 kullanıcısına yanıt
    Psu markasi Fortron - 600 watt

• Psunuzun üreticisi FSP, yani marka olarak güvenilir firmalar içerisindedir. Mutlimetre kullanmayı biliyorsanız, bu durumun yaşandığı zamanlarda şebekeye gelen volajı mutlaka ölçün. Yüksek voltajlar anlık gelebiliyor, psu kendini korumak için bunu yapıyor olabilir, ya da sistem içerisinde olası bir kısa devre nedeni ile de yaşanabilir.

• Crash_35 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarimin power kablolarinin takili oldugu coklu prizin yüksek voltajlar icin korumasi var. Yani sorunun yüksek voltaj kaynakli olma ihtimali düsük gibi. Zaten bu donma olayi sadece bilgisayari ilk actigimda oluyor. Sonrasinda bilgisayarin power tusuna basili tutup tekrar baslattigimda donma olmuyor. Bazen denemek icin tekrar kapatip aciyorum yine donma olmuyor. Yani ne oluyorsa bilgisayari ilk baslattigimda oluyor.

Fakat bilgisayarin bi özelligi var büyük ihtimalle sizin bilgisayarlarinizda da vardir diye tahmin ediyorum. Söyle ki, coklu prizi power tusunu actigimda ve bilgisayara elektrik ulastiginda bilgisayarin power tusuna basmadan kendi kendine 5sn acilir gibi oluyor, fanlar son hizla calisiyor ve bilgisayar tekrar kapali duruma geciyor. Bilgisayari acmak icin tekrar power tusuna basiyorum. Saniyorum yüksek voltajdan korunma amacli bisey ya da baska bi özellik.

bir baska ihtimal olarak donma olayinin ekran karti ile bir ilgisi olabilir mi?

Sitemde ekran kartı problemi olsa genel olarak ilk başta pc açılacak fakat ekrana görüntü gelmeyecektir.

İlk enerji verildiğinde fanların otomatik çalışıp durması bir dönem başıma gelmişti ama bende hiç açılmıyordu pc. Problem anakarttaydı.

İlk olarak power ı denemek gerekir. Tanıdık birisi ile değiştirebilme imkanın varsa değiştirip test et , eğer problem devam ediyorsa büyük ihtimalle sorun anakartta.

Bu arada sistem açılışta kilitlendiğinde uzun kısa dıt dıt şeklinde sesler veriyor mu?
  • Hayir bilgisayarimdan o sesler gelmiyor. Bugün bilgisayarimi acmadan önce mause'u cikarip öyle calistirdim ve donma olmadi. Bu sekilde acmayi bi kac kez daha deneyecegim umarim bi sonuc yakalarim. Senin bahsettigin gibi ben de anakarttan süpheleniyorum umarim degildir. Bi mause'la isi hallederim insallah :)
  • Malesef donma sorunu halen devam ediyor. Mouse kaynakli sanmistim malesef degilmis. Saniyorum psu'yu ya da islemciyi degistirmek zorunda kalacagim. Psu'yu sökmeden bozuk olup olmadigini nasil anlayabilirim? Bu mümkün mü bilen var mi acaba?
  • RAMlerden olabilir mi? Başka bir RAM ile deneme yapabilirsiniz en kolayından.
  • Bugün yabanci bir forumda cift slot Ram kullananlarda bu sorunun oldugunu, Ram'lerden bir tanesinin bozuk olabilecegini okudum. (Tam bu cümleyi yazarken bilgisayarim dondu :) ) Bu problem gercekten canimi SIKMAYA basladi. Saniyorum ilk önce Ram'leri denemem gerekecek.
    Ramlerden olduğu gibi her parçadan olma ihtimali var :) Dediğim gibi deneme yanılma yöntemi ile bulacağız.

Öncelikle dual ram kullanıyorsan bir süre tek kullanmayı dene istersen. Bu arada, diğer parçalara nazaran, ram lerin ömürleri en uzun , bozulma olasılığı en düşük parçalardır)
  • Merhaba brndede böyle sorun var lütfen yardımcı olun 4 yıl sonra eski pc yi kurdum pc yi açıyorum 5-10 dk sonra komple donuyor fare bile hareket etmiyor görev yöneticisinide açamıyorum anca restart ile yada pover düpmesiyle kapatıyorum yine açtığımda powere basınca aşırı bir fan sesi 2 saniyeliğine çok ses çıkarıp sonra normal ses veriyor windows açıldığında herşey normal fakat yine 10 dk sonra donuyor bu hep tekrarlanıyor 4 yıl önce böyle değildi virüste olduğunu sanmıyorum ne olur yardım edin neyden kaynaklanıyor olabilir ?

Sistem özellikleri:intel pentium 2.7 ghz

2 gb ddr2 Ram

Windows vista home basic(service pack 2)

• kardesım benımde aynı sıkıntı vardı guc yonetımınden ıslemcı en dusuk gucu %50 yap enyuksek hızı %100 yap ıslem tamamdır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.