Asus X670e Extreme + 7950x3d sistemdeki kararsızlık
Selam arkadaşlar,
Yeni topladığım sistemde açılışta ekran kartının verilerinin okunmaması gibi bir durumla karşılaşıyorum. Ekran kartı şuan tam olarak çalışmıyor. Anakartın ekranından da kontrol ettiğimde GPU'nun hızı 0.885 Ghz olarak gösteriyor.
Bu problem yaşandığında pc yi yeniden başlatırsam sorun çözülüyor.
Sizce problem hangi donanım kaynaklıdır?
Windows 11 ve 10 üzerinde de aynı hataları aldım.
Sistem:
Asus x670e Extreme anakart
AMD 7950x3d
G.skill ddr5 6000 cl30 2x16
MSI Suprimx 4090
Arkadaşlar merhaba,
Yeni bir sistem topladım ve ilk açılışta (yaklaşık %40 ihtimalle) performans çok düşük olarak çalışıyor.
Gpu-z ile kontrol ettiğimde ekran kartına ait verilerin tam olarak okunmadığını gördüm. Sistemi yeniden başlattığımda bu durum düzeliyor. ama birkaç kez restart atarsam tekrar aynı durum yaşanabiliyor.
Aida 64 ile kontrol ettiğimde gpu sorunlu açıldığı zaman pcie hattını 3.0 olarak kullanıyor.
Bu duruma ne sebep olmaktadır, bilen varsa yazarsa çok memnun olurum. kafayı yemek üzereyim.
Yaptıklarım; Güncel bios update i yaptım , 2 kere format attım, güncel driverları kurup, ekran kartını söküp tekrar taktım sonuç yine aynı.
Sistem:
Asus x670e Extreme anakart
AMD 7950x3d
G.skill ddr5 6000 cl30 2x16
MSI Suprimx 4090
Herkese merhaba,
Asus x670e Extreme anakart, işlemci olarak 7950x3D ve ram olarak ta G.skill 2x16 6000 NEO CL30'dan oluşan sistem topladım.
Bios updati yaptıktan sonra temiz Windows 11 Pro kurumumunu gerçekleştirdim.
Şuan ilk açılıştaki boot süresi toplamda neredeyse 50-60 sn leri buluyor. Bu boot süresi windows ile alakalı değil. Anakart ilk açılışta başta ramler olmak üzere tüm sistemi test ediyor ve sonrasında ilk görüntü geliyor. Bu durum AM5 platformunda herkesin yaşadığı bir şey mi? Açılış süresini normale çekmek için acaba bios ta yapılması gereken ayarlar var mıdır?
Seasonic / Asus Rog pci-e 6+2 kablosu hk
Merhaba,
Asus Thor 850w güç kaynağım var. Ek olarak 8 pin pci-e güç kablosuna ihtiyacım var. Satan bir yer bulamadım. Bilen var mı acaba?
Asus un üretici Seasonic olduğu için, Seasonic modüler kablolarıda uyumlu oluyor.
Elinde kullanmadığı fazla kablo olup satan varsa da alabilirim.
Asus Thor 850w P PSU fan yönü hk
Arkadaşlar merhaba,
Amazon TR den Asus 850W Thor P güç kaynağını 1977 TL ye satın aldım. Kasam Corsair 500D RGB modeli. Watt değerini gösterecek bir penceresi de yok. Belki ileride psu kafesini keser bir pencere açabilirim. Sorum şu, eski PSU umu fanı aşağıya gelecek şekilde montajlamıştım. Bu modelde ekrana göre montaj yapılırsa fan yukarıda kalıyor. Psu yu ters taksam, fan aşağıya baksa sizce sorun teşkil eder mi?
|
|
|
|
Asus Z170 Pro Gaming - Corsair 3200MHz DDR4 uyumu?
|
AMD Ryzen 7 3700x @Noctua NT-H1 || MSİ X570 Gaming Edge Wifi || EVGA GTX 1070 FTW || NZXT Kraken X62|| Gskill Tridentz RGB 2x8GB DDR4 3600MHz CL16 || Corsair 460x RGB || SAMSUNG 970 EVO M2 SSD 500GB || WD Blue 1 TB || Seasonic 750w Focus Gold || Logitech G710 BLUE || Logitech G502 steelseries mass |
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 885
İkinci El Bölümü Mesajları: 183
Konularının görüntülenme sayısı: 17.164 (Bu ay: 159)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 52 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware