Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Bilgisayarım Açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 gün önce pc'nin rutin aylık temizliğini yapmak için işlemciye kadar bütün parçalarını söktüm parçaları,fanları,soketleri vs. tozlarını alıp tekrar birleştirip çalıştırdım o akşam sorunsuz çalıştı.Lakin dün
    güç düğmesine bastığımda sıkça başıma gelen fanlar hariç hiçbirşeyin çalışmaması durumu oldu.Tam olarak neden olduğunu bilmesemde 2 3 dakika o halde çalıştırıp reset atınca açılıyor veya cmos reset atınca açılıyordu.Oc'lu kullanıyorum belki ondandır konum o değil ama arada cevabı bilen varsa onun sebebinide öğrenmeye hayır demem.Neyse asıl konuya döneyim.Bu sefer baya uzun süre uğratım pille cmosla vs. diğerlerine göre çok daha uzun sürede açıldı.İyi güzel dedim windows açılış ekranını geçti tam başlangıç ekranına gelirken pıt etti ekran gitti.Tekrar çalıştırdım pc'yi.Bu seferde çevre donanımları yüklememeye başladı.Ekran,fare,klavye hiçbiri çalışmıyordu.3 5 kere reset attım hepsi çalışır halde yine açılmaya çalıştı bu seferde mavi ekran verdi.Mavi ekran verince işletim sisteminden şüphelendim format atayım dedim format cdsini taktım boot ettim bu seferde format ekranında çevre donanımları çalışmayı durdurdu ekran klavye vs. gitti.Baya uğraştım ya açılmadı ya 30 40 sn sonra çevre donanımları durdu.Ssdden şüphelendim başka harddiskle denedim yine aynı durum oldu.Parçaları tekrar söktüm taktım yine aynı.Sadece işlemciye termal macun sürmüyorum şuana kadar hiç kullanmadım sorun çıkarmıyordu şimdiden sonrada çıkarmaz herhalde.Biostan sıcaklıklara baktığımdada durum normal zaten 55 dereceyi geçmiyor.Velhasıl kelam donanımları tek tek deneyeyim dedim eski anakartım ve işlemcimi çıkardım ram,ekran kartı,power,ssd,dvdroom,monitör,fare,klavye yani anakart ve işlemci hariç bütün donanımlar başka anakart ve işlemciyle sorunsuz çalışıyor.Geriye anakart ve işlemci kaldı işlemci çalışmasa hiç görüntü vermez diye tahmin ediyorum veya birden fazlamı ısınıyorda kendini korumaya alıp durduruyor termal macunsuz diyemi böyle yapıyor onuda bilemedim.Güç kaynağım verimsizleşmiş olabilirmi onu denemek istiyorum ama onboard yok anakartta ekran kartını devre dışı bırakamıyorum.Ne yapıcağımı bilemedim sorun nerdedir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

İyi forumlar.

• Power Supply soketini çıkartıp tak tam oturtmamıştır yada sıkıntı oradan kaynaklıdır.
  • Oturmama sorunu olduğunu sanmıyorum çünkü gece çalışıyordu hiç ellemeden 1 gün sonra açılmamaya başladı güç kaynağında verimsizleşme diye birşey varmıdır?
  • Termal macun kısmını okumamışım tam sorun ondan kaynaklı bence daha fazla zorlamadan bir macun alıp sür derim. İşlemciye Allahısrmaladık demek istemiyorsan. ;) Aynı sorundan bende müzdaribim çünkü oyun oynarken kapatıyor kendini fazla ısıtıp korumadan dolayı.
  • Dediğim gibi şimdiye kadar macundan sıkıntı çekmedim gerçi önceki işlemcim başkaydı yeni işlemci aldım amd fx 6300 baktığımda yeni kurumuştu core 2 varken hiç sürmemiştim ondan yapıyorsa gene iyi eve giderken alıp denerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: salla777

Merhabalar.

2 gün önce pc'nin rutin aylık temizliğini yapmak için işlemciye kadar bütün parçalarını söktüm parçaları,fanları,soketleri vs. tozlarını alıp tekrar birleştirip çalıştırdım o akşam sorunsuz çalıştı.Lakin dün
    güç düğmesine bastığımda sıkça başıma gelen fanlar hariç hiçbirşeyin çalışmaması durumu oldu.Tam olarak neden olduğunu bilmesemde 2 3 dakika o halde çalıştırıp reset atınca açılıyor veya cmos reset atınca açılıyordu.Oc'lu kullanıyorum belki ondandır konum o değil ama arada cevabı bilen varsa onun sebebinide öğrenmeye hayır demem.Neyse asıl konuya döneyim.Bu sefer baya uzun süre uğratım pille cmosla vs. diğerlerine göre çok daha uzun sürede açıldı.İyi güzel dedim windows açılış ekranını geçti tam başlangıç ekranına gelirken pıt etti ekran gitti.Tekrar çalıştırdım pc'yi.Bu seferde çevre donanımları yüklememeye başladı.Ekran,fare,klavye hiçbiri çalışmıyordu.3 5 kere reset attım hepsi çalışır halde yine açılmaya çalıştı bu seferde mavi ekran verdi.Mavi ekran verince işletim sisteminden şüphelendim format atayım dedim format cdsini taktım boot ettim bu seferde format ekranında çevre donanımları çalışmayı durdurdu ekran klavye vs. gitti.Baya uğraştım ya açılmadı ya 30 40 sn sonra çevre donanımları durdu.Ssdden şüphelendim başka harddiskle denedim yine aynı durum oldu.Parçaları tekrar söktüm taktım yine aynı.Sadece işlemciye termal macun sürmüyorum şuana kadar hiç kullanmadım sorun çıkarmıyordu şimdiden sonrada çıkarmaz herhalde.Biostan sıcaklıklara baktığımdada durum normal zaten 55 dereceyi geçmiyor.Velhasıl kelam donanımları tek tek deneyeyim dedim eski anakartım ve işlemcimi çıkardım ram,ekran kartı,power,ssd,dvdroom,monitör,fare,klavye yani anakart ve işlemci hariç bütün donanımlar başka anakart ve işlemciyle sorunsuz çalışıyor.Geriye anakart ve işlemci kaldı işlemci çalışmasa hiç görüntü vermez diye tahmin ediyorum veya birden fazlamı ısınıyorda kendini korumaya alıp durduruyor termal macunsuz diyemi böyle yapıyor onuda bilemedim.Güç kaynağım verimsizleşmiş olabilirmi onu denemek istiyorum ama onboard yok anakartta ekran kartını devre dışı bırakamıyorum.Ne yapıcağımı bilemedim sorun nerdedir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

İyi forumlar.

Hocam aynısı bana da olmuştu oturmadan dolayı sorun olmaz diyordum ama kontrol ettim ramler tam oturmamış yerinden biraz oynamış :) Belki sorun bu değildir ama sen yine de bir kontrol et derim tekrar hepsini bişey kaybetmezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anewage -- 31 Temmuz 2014; 17:02:47 >

• pc'nin rutin aylık temizliği derken işlemci her ay sökülmez, ben en erken 6 ay'da olmadı en geç yılda bir temizliyorum.

Ram'ler diskler vs farklı farklı slotlara takıyorsundur sistem de yeni soketlerde yine aynı driver'ları yüklüyordur.

Bu arada bir miktar değişiklik yapınca anakartlar bios'a yönlendiriyor, en başta ram'ler yer değiştiyse tekrar bios ayarı yapman gerekiyor.

sıcaklıklar vs diğer şeyler de ayrı bir dünya zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bilgisayar açılmıyor
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • biosu sıfırla düzelmesseekran kartını tam oturt yada onboarda tak yine düzelmezse anakart zarar görmüş olabilir
  • 4 5 gündür pc ile ilgilenemedim dün macunda sürdüm resetleme sorunu hala devam ediyor.Bios sıfırlamayı defalarca denedim işlemci ve ram çarpanlarını düşürdüm yine aynı.Tek şüphelendiğim anakart kaldı.Birazda olsa power supply yetersiz gelebilirmi diye düşündüm.Biraz daha araştırma yaptım bu konuyla ilgili anakartla kaynaklı sorunlara kondansatörler patlamış olabilir diye çok yorumlar vardı şöyle kondansatörlere göz gezdirdim fakat gözüme değişik gelen kondansatör olmadı.Bu anakartta katı kapasitör kullanılmış sağlam olup olmadığını nasıl anlarız bilmiyorum.Birazdan pcciye götürecem artık altından kalkamadım sorunun ne oldugunu burayada yazıcam daha sonra aynı sorunu yasayan arkadaslar faydalansın yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum.İyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.