Şimdi Ara

Bilgisayarım açılmıyor bi bakarsanız sevinirim!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımla gayet normal oyun falan oynuyordum kapattım açtım ertesi gün ve ondan sonraki günler açılmadı.

Bilgisayarım tuşa bastığıımda fanlar falan herşey çalışıyo ama windows açılmıyo bilgisayar açılırken bi ''DIT'' diye bi ses çıkarya artık oda çıkmıyo ytuşa basıyorum boş boş çalışıyo ekranda falan hiçbirşey çıkmıyo yazılar vs hiçbirşey gelmiyo umarım anlatabilmişimdir yardım ederseniz sevinirim.

• Ekran kartını bi çıkarıp tak
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakus

Ekran kartını bi çıkarıp tak

emin misiniz o kadar basit bi olay olacağını sanmıyorum yanlışlıkla ekran kartına zarar vermeyelim birde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisatak

quote:

Ekran kartını bi çıkarıp tak

emin misiniz o kadar basit bi olay olacağını sanmıyorum yanlışlıkla ekran kartına zarar vermeyelim birde.

Alıntıları Göster
    Ekran kartlarına kolay kolay zarar gelmez anca üstünde tepinmeniz lazım, ama yinede istemiyorsanız kasanın kapağını açıp düğmesine basıp açılırken ekran kartını yukarıya doğru itebilirsini çok itmeyin temassızlık olabilir yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Murmeko

Ekran kartlarına kolay kolay zarar gelmez anca üstünde tepinmeniz lazım, ama yinede istemiyorsanız kasanın kapağını açıp düğmesine basıp açılırken ekran kartını yukarıya doğru itebilirsini çok itmeyin temassızlık olabilir yani

Alıntıları Göster
    ekran kartını aradım fakat bulamadım anakartla bitişik olma ihtimali varmı en altta büyük bi parça gıgabyte ona bağlı gözüküyo ekstra bi yuvası yok ramler gibi.bi anlatırsanız sevinirm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisatak -- 25 Eylül 2012; 21:29:54 >

• quote:

ekran kartını aradım fakat bulamadım anakartla bitişik olma ihtimali varmı en altta büyük bi parça gıgabyte ona bağlı gözüküyo ekstra bi yuvası yok ramler gibi.bi anlatırsanız sevinirm.

Alıntıları Göster
    http://f.internetara.com/onbellek/12/07/22/iuuq_NV_00jnh371_SL_jnbhftibdl_SL_vt0jnh37103_2NU_470niboemfsyq8_SL_kqh.jpg

Buna benzer yatay şekilde duran bir devre kartı olması lazım yoksa onboard dır sen yinede arkadan bi ekran kablosunun anakarta mı başka bir şeye mi geldiğine bak

• quote:

http://f.internetara.com/onbellek/12/07/22/iuuq_NV_00jnh371_SL_jnbhftibdl_SL_vt0jnh37103_2NU_470niboemfsyq8_SL_kqh.jpg

Buna benzer yatay şekilde duran bir devre kartı olması lazım yoksa onboard dır sen yinede arkadan bi ekran kablosunun anakarta mı başka bir şeye mi geldiğine bak

Alıntıları Göster
    o çıkabiliyorsa onu çıkarıp takın temizleyin vs.

• quote:

o çıkabiliyorsa onu çıkarıp takın temizleyin vs.

Alıntıları Göster
    Kablolardan gevşek olanları kontrol edip, RAM leri de çıkarıp diğer slota takarak deneyin.
    Sonrasında yanıt alamamışsak, arkadaşların söylediği gibi, bilgisayarı açman gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arda ML

Kablolardan gevşek olanları kontrol edip, RAM leri de çıkarıp diğer slota takarak deneyin.
    Sonrasında yanıt alamamışsak, arkadaşların söylediği gibi, bilgisayarı açman gerekiyor

Alıntıları Göster
    Anakart kasayla kısa devre yapıyor olabilir, ana kartını komple kasadan çıkar o şekilde bir dene çalışacakmı eğer çalışmıyorsa ilk önce power suppylnin nin çalışıp çalışmadığından emin ol sonra anakartını kontrol et
    Anakartı dışarı çıkardığında nasıl açacağını eğer bilmiyorsan anakartın üzerinde power tuşunun takıldığı pin vardır küçük yazılarla pinin yanında pwr yazar o tellere metal birşey ile bir dokunarak çalıştırabilirsin

• quote:

Alıntıları Göster
    attığınız resimdeki gibi değil direk anakartla birleşik sanırım ekstra bi parçası yok anakartı görüyorum sadece.

• quote:

Anakart kasayla kısa devre yapıyor olabilir, ana kartını komple kasadan çıkar o şekilde bir dene çalışacakmı eğer çalışmıyorsa ilk önce power suppylnin nin çalışıp çalışmadığından emin ol sonra anakartını kontrol et
    Anakartı dışarı çıkardığında nasıl açacağını eğer bilmiyorsan anakartın üzerinde power tuşunun takıldığı pin vardır küçük yazılarla pinin yanında pwr yazar o tellere metal birşey ile bir dokunarak çalıştırabilirsin

Alıntıları Göster
    ocam hddyi sök pc den en kötü ihtimalle biosa girebilmelisin.eğer hiç görüntü gelmiyorsa hdd ile alakası yoktur durumun

• quote:

ocam hddyi sök pc den en kötü ihtimalle biosa girebilmelisin.eğer hiç görüntü gelmiyorsa hdd ile alakası yoktur durumun

Alıntıları Göster
    tamam önerilerinizi deneyip dönücem.
  • quote:

Alıntıları Göster
    arakdaşım naptın ya. Ekran kartsız pc olur ama yok gibi bir şeydir. bence hemen bi ekran kartı al ama slot pcı ex fln onlara dikkat et.
  • quote:

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun işlemci gitmiş gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: potur

Doğru söylüyor olabilirsiniz çünkü yeni nesil ekran onboard vgalarda işlemci içine entegre olabiliyor.
  • quote:

quote:

Doğru söylüyor olabilirsiniz çünkü yeni nesil ekran onboard vgalarda işlemci içine entegre olabiliyor.

Alıntıları Göster
    haklı olabilirsniz peki güç kaynağı ile ilgili bi sorun olabilir mi ?
  • quote:

güç kaynağı ile ilgili bi sorun olcağını sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potur -- 25 Eylül 2012; 22:05:39 >
  • quote:

quote:

güç kaynağı ile ilgili bi sorun olcağını sanmıyorum büyük ihtimal işlemci yerine tam oturmadı ondan öle yapıyor

abi önceden çalışıyorsa ve arkadaş işlemci ile bir değişiklik yapmadıysa bence hatalısınız. Zararınız dokunabilir.
  • quote:

quote:

güç kaynağı ile ilgili bi sorun olcağını sanmıyorum

Alıntıları Göster
    şunuda söyleyeyim bu olay oldu bilgisayar açılmadı fakat bi ara 1 hafta kendine geldi sonra tekrar gitti bunuda bi söyleyeyim belki yardımcı olur
  • quote:

quote:

quote:

güç kaynağı ile ilgili bi sorun olcağını sanmıyorum büyük ihtimal işlemci yerine tam oturmadı ondan öle yapıyor

abi önceden çalışıyorsa ve arkadaş işlemci ile bir değişiklik yapmadıysa bence hatalısınız. Zararınız dokunabilir.

pardon ya yanlış konu bu parçaları sökmemiş dimi :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.