Şimdi Ara

Bilgisayarım Çalışmıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşım hiç zaman kaybetmeden anakartı servisine gönder büyük bir ihtimalle tamir edip göndereceklerdir.
  • Arkadaşlar tekrar bilgilerinizi paylaştığınız için hepinize teşekkürler.Bu akşam anakarta dün akşam yine bağladığım big typhoon'u tekrar sökeceğim (3. kez sökmüş olacağım ) Sonra ankartı son kez kontrol edip servise götüreceğim.

@_prozac_ ve @aootahca bende hangi parça bozuk net olarak anlamak için onu düşünmüştüm ama gel gör ki etrafımda şu anda deneyebileceğim bir bilgisayar yok

@dark_town cpu fanını sökünce o bölümü tekrar dikkatlice kontrol edeceğim

@Meymet psu'yu denedim ama aynı sonucu veriyor

@B-veritas servise @dark_town'nın dediği yeri kontrol ettikten sonra yollayacağım.

• %80 overclocklu.. anliyorum... Powerspply markasi ve modeli + islemci markasi modeli + anakart markasi modeli + ram?
    bu denklemi cozuyorsun sonra bana soyluyorsun cevaplarini...
    ben de sana otomatik olarak nereye bakacagini soyluyorum...

islemci veya ramlerin yanmis olmasi olasiligi var... eger onlarda sorun yoksa anakart meftaaa ama bios'u bir resetlesen kotu olmaz... cunku hic kimse bios dememis... ben ramlerine fazla voltaj verdiginden supheleniyorum...

cok olasilik var bence...bide aklima takilan cpu uzeri nasil cam gibi olur..? termal macunun orda iz birakmasi sart... termal macun var mi yok mu onu cok merak ediyorum yoksa islemci zaten iptal...
  • Öncelikle istediğin bilgileri vereyim Güç kaynağım Cooler Master Real Power M620W,İşlemcim E2160,anakartım MSI P35 Platinum ve ram'im Corsair DHX dominatör serisinde olan soğutuculardan olan modeli sadece fanı yok.Ramlar CL4 olduğu için ve ram'in kutusunda bu değerde kullanmak için ram'lere 2.1V vermem gerektiği söylendiği için bende 2.1V vererek 1066MHZ de CL 5 olarak kullandım.
    Cpu üzeri cam gibi dememin nedeni üzerinde bir kararma olmamsından kaynaklanıyor yoksa termal macun tabikide vardı.Sildim baktım ve hiçbir sorun yoktu sonra tekrar termal macunu sürdüm.Şimdi sıra sende sorun neden kaynaklanıyordur sence ?
  • ramleri başyerde dene istersen de ramler yandığında benim bildiğim fan çalışması durmaz yani sistem otomatik kapanmaz fanlar dönmeye dewam eder tabi benim bildiğim bu . işlemciyi çıkardığında anakart arızalı olsada fanlar dönmeye devam edebilir onu deneyip tamam sorun işlemcide demeyesin. senin dediklerinin aynısı ben de de oldu yukardada söyledim ztn anakart yandığı zmn fanlar 2-3 saniye anca çalışıyor tam harddisklerin çalışma sesi başladığı zmn bilg kapanıyordu hani normalde tam ekrana görüntü geldiği zmnda. belirtiler aynı ama sen yine de dier tüm parçaları deneme şansın warsa dene emin ol. ben direk o gün anakart almaya gitmiştim onu yapmaya başladıktan yarım saat sonra tabi ben emin olduğum için yapmıştım sen her parçayı gözden geçirsen daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aligurol -- 19 Mart 2008; 22:50:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: eXcess3

Öncelikle istediğin bilgileri vereyim Güç kaynağım Cooler Master Real Power M620W,İşlemcim E2160,anakartım MSI P35 Platinum ve ram'im Corsair DHX dominatör serisinde olan soğutuculardan olan modeli sadece fanı yok.Ramlar CL4 olduğu için ve ram'in kutusunda bu değerde kullanmak için ram'lere 2.1V vermem gerektiği söylendiği için bende 2.1V vererek 1066MHZ de CL 5 olarak kullandım.
    Cpu üzeri cam gibi dememin nedeni üzerinde bir kararma olmamsından kaynaklanıyor yoksa termal macun tabikide vardı.Sildim baktım ve hiçbir sorun yoktu sonra tekrar termal macunu sürdüm.Şimdi sıra sende sorun neden kaynaklanıyordur sence ?

islemcin 800 mhz FSB ... ramlerini 1066mhz'de...ramlere 2,1volt vermissin... islemciye ve kuzey koprusune kac volt verdin..? ah unutuyordum ekran kartinin islemcisine ve PCI expressslotuna kac volt verdin..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 20 Mart 2008; 0:03:22 >

• İşlemciye 1.5V verdim kuzey köprüsünde gerilim arttırmadım yani varsayılan değerinde bıraktım.Ekran kartı ve pci exp. slotuda varsayılan değerinde bıraktım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eXcess3

Arkadaşlar tekrar bilgilerinizi paylaştığınız için hepinize teşekkürler.Bu akşam anakarta dün akşam yine bağladığım big typhoon'u tekrar sökeceğim (3. kez sökmüş olacağım ) Sonra ankartı son kez kontrol edip servise götüreceğim.

@_prozac_ ve @aootahca bende hangi parça bozuk net olarak anlamak için onu düşünmüştüm ama gel gör ki etrafımda şu anda deneyebileceğim bir bilgisayar yok

@dark_town cpu fanını sökünce o bölümü tekrar dikkatlice kontrol edeceğim

@Meymet psu'yu denedim ama aynı sonucu veriyor

@B-veritas servise @dark_town'nın dediği yeri kontrol ettikten sonra yollayacağım.

kardes bak soyle soyleyim

onu anlaman biraz zor olacak haberin olsun

bilgisayarda butun parcalar bagli ve power basiyorsun psu dan tik diye bir ses geliyor daha sonra da

islemci icin olan 4 pinli guc kablosu ve islemciyi cikariyorsun cikaryorsun kasa ve anakart calisiyor hatta islemci fani da calisiyor

ama islemciyi taktigim zaman calismiyor deniyorum reset atiyor diyorsan

hic ugrasma elinde eger ki garantiye yollama imkanin var ise hemen yolla ayni pc den bu gun bir tane daha geldi

onun icin hic ugrasma garantisi varsa ac bir tlf durumu anlat ve geri yolla

• Garantisi var zaten yeni aldım bilgisayarı.Yarın götürüyorum anakartı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.