Şimdi Ara

Bilgisayarım Çalışmıyor YARDIM :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gecen Günlerde Bilgisayarım Normal Olarak Çalışıyordu Taki Bilgisayarı Kapatıp Temizleyene Kadar Her Ne Olduysa artık çalışmıyor.Kasanın Düğmesine Bastığımda Fanlar Normal Olarak Çalışıyor Ve Mouse'umun ışığı sadece 1 kere yanıp sönüyor 1 saniyeden daha az bir kısa sürede sonra ondanda hiç ışık gelmiyor yine fark ettimki DVD oynatıcım'da çalışmıyor arkadan anakarttan gelen kabloyu söktüğümde çalışıyor onu takınca çalışmıyor.Ekran'da gelmiyor Ekran Kartım ONBOARD Daha Önce Herhangi Bir Sorun Vermedi.Temizlerken RAM'ları çıkartıp Taktım Birde BIOS Ayarlarını Kurcalamışlardı BIOS Pilini Çıkartıp Bir kaç dakika bekledim sonra RAM Ve BIOS Pilini Takıp Gerekli Kabloları'da Bağladıktan Sonra Yukarıda'ki Gibi Oluyordu Fanalr Çalışıyor kasadaki düğmenin led'leride çalışıyor ama hdd ledi,mouse ve dvd oynatıcı çalışmıyor tabiki ekranda gelmiyor.

Sorun'umun ya RAM'lerde Yada Büyük İhtimal Anakartta Olduğunu Düşünüyorum

Sizce Sorun Nerde Yardımlarınızı Bekliyorum İYİ Forum'lar.

• power suppley kablolarını kontrol et.Varsa yedek powerla test et.
  • işlemci fan bloğunun işlemciye baskı uyguladığından ve tüm tırnakların oturduğundan emin ol...
    ramleri çıkart tırnaklarını fazla baskı uygulamadan temizle ve yuvarı temizle üfleyerek filan... sonra dene (ramler birden fazla ise tek tek farklı slotları dene)

bios sıfırlandığı içn ilk açılışta bios sıfırladı uyarsı verip ayar ekranı gelmeli bu yüzden win açılmaz ve mause çalışmaz..

ekran kartı düşük hz olabilir ve monitör bu düşük hz erişemye bilir. imkanınız varsa farklı bir monitör de deneye bilirsiniz.

---€D!T...
    ayrıca anakart üzerindeki speaker söketinin o bip sesi çıkartan cihaza ağlımı kontrol et. bbağlı değilse bağla.. bip sesi verirse hangi parçada sorun olduğunu anlamak daha kolay olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xXxCooLxXx -- 25 Eylül 2012; 2:13:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliksan

power suppley kablolarını kontrol et.Varsa yedek powerla test et.

Onu Denemiştim Sonuç Vermemişti :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: xXxCooLxXx

işlemci fan bloğunun işlemciye baskı uyguladığından ve tüm tırnakların oturduğundan emin ol...
    ramleri çıkart tırnaklarını fazla baskı uygulamadan temizle ve yuvarı temizle üfleyerek filan... sonra dene (ramler birden fazla ise tek tek farklı slotları dene)

bios sıfırlandığı içn ilk açılışta bios sıfırladı uyarsı verip ayar ekranı gelmeli bu yüzden win açılmaz ve mause çalışmaz..

ekran kartı düşük hz olabilir ve monitör bu düşük hz erişemye bilir. imkanınız varsa farklı bir monitör de deneye bilirsiniz.

---€D!T...
    ayrıca anakart üzerindeki speaker söketinin o bip sesi çıkartan cihaza ağlımı kontrol et. bbağlı değilse bağla.. bip sesi verirse hangi parçada sorun olduğunu anlamak daha kolay olacaktır.

İşlemci Fanını Kontrol Ettim Herhangi Bir oturmamazlık yok

RAM'leri Birkaç kez çıkartıp taktım temizledim üfledim ama oda sonuç vermemişti.Ram Slotlarınıda Denedim Ondada sonuç sıfır.

Keşke BIOS uyarısı Gelse ama ne yazıkki gelmiyor yani monitor hiç bir kıpırtı olmuyor ışığı sarıdan maviye felanda geçmiyor.

Ekran Kartı ONBOARD Yani öyle birşey söz konusu olurmu bilmiyorum ama monitörüm çalışıyor.

Anakart'ta bip sesi çıkartan cihaz hiçmi hiç yoktu :) o yüzden anlayamıyorum nerde sorun var :(

• Değerli Cevaplarınızı Bekliyorum Forum Arkadaşlarım Çözelim Şu Sorunu.
  • İşlemciyi çıkarıp tekrardan takın işlemci hatası gibi bu elektril gelir hemen kesilir işlemciye bakın siz sökün tekrardan takın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar kilitleniyor. Yardım
    9 yıl önce açıldı
    Açılmıyor. Yardım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: potur

İşlemciyi çıkarıp tekrardan takın işlemci hatası gibi bu elektril gelir hemen kesilir işlemciye bakın siz sökün tekrardan takın

Onuda Söküp Taktım Ama Yinede Yaranamadım Başka Önerisi Olan Yokmu Bütün İşlerim Yarım Kaldı. :(
  • buyuk ihtimalle kablolari eksik veya yanlis bagladin.eger dogru taktiysan daha fazla kurcalamadan bi bilgisayarciya gotur derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende öyle bir sorun olmuştu. ramlerin değişimiyle düzeltilebilir görünüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.