Şimdi Ara

Bilgisayar fanı çalışıyor ama bilgisayar açılmıyor yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
32.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Saat sabah 7 ye kadar sorunsuz çalışıyordu , ondan sonra kapatıp uyudum öğlen 12 de kalktığımda çalışmıyordu.Fan sesi duyuluyor fakat hiç bir ses yok başka , ne bios sesi ne bir bip hiç birşey.Sadece düz fan sesi geliyor.Klavye-mouse ve monitör de bilgisayardan sinyal almıyor.Saatlerdir araştırıyorum ama hiç birşey bulamadım.Bilgisayarın kasasını açıp içini temizlemeyi ve power supply yi değiştirmeyi denedim , ayrıca kabloyu başka bilgisayarda denediğim o bilgisayar çalıştı yani sorun ondada değil.Bilgisayar 15-16 saat kadar açık kalmıştı en son kapatmadan önce.Onun dışında sadece bir oyun yükledim steamden , virüs olma ihtimali olmayan , ki o da bilgisayarı herhangi bir şekilde zorlaması imkansız bir oyundu.Bilgisayarı bir süre kullanmamıştım (1 yıl kadar) , bugün 3. günümde kullanmaya başlayalı.Özelliklerini şuan tam hatırlayamasamda 3000 küsür ram , 200 gb küsürde harddisk vardı ve %60 ı boştu.Antivirüslerimde tam.Bilgisayar cahili değilimdir ama öyle çok anlıyorum da diyemem , anlayabileceğim bir dilde yardım edebilirseniz gerçekten çok sevinirim.
    Teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Fanı Çalışıyor Ama Bilgisayar Açılmıyor

Bilgisayarınızın fanları çalışıyor ancak ekranınızda görüntü yoksa ve bilgisayarınız açılmıyorsa, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

• Güç kablosunu kontrol edin: Güç kablosunun hem bilgisayara hem de prize düzgün şekilde takılı olduğundan emin olun.
    • Diğer cihazları çıkarın: Harici sabit sürücüler, yazıcılar veya USB cihazları gibi bilgisayara bağlı tüm ek cihazları çıkarın.
    • RAM'i yeniden takın: Bilgisayarınızın RAM modüllerini çıkarıp yeniden takmayı deneyin.
    • CMOS pilini çıkarın ve yeniden takın: CMOS pil, bilgisayarınızın BIOS ayarlarını saklayan küçük bir pildendir. Pilini çıkarıp birkaç dakika bekledikten sonra yeniden takın.
    • Monitörü kontrol edin: Monitörünüzün bilgisayara düzgün şekilde bağlı olduğundan ve açık olduğundan emin olun.
    • Güç kaynağını test edin: Bilgisayarınızın güç kaynağı arızalı olabilir. Farklı bir güç kaynağıyla denemeyi deneyin.

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, daha ciddi bir donanım sorunu olabilir. Bu durumda, bilgisayarınızı yetkili bir teknik servise götürmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • .
  • Bende buna benzer bir konu hakkında yardım almak için konu açacaktım.Dediğiniz gibi fanlar dönüyor.Bunun dışında baska hiç bir şey yok.Psu yu değiştirdim hatta 2 adet denedim biri 300w diğeri 550w .Psu dan olmadığı kesinleşti.Ramler ile oynadım değiştirdim.Bundan da bir sonuç çıkmadı.işlemciyi macunladım tekrar taktım.Yine yok.Sorunun daha çok anakartın elektrik alışına izin vermemesi şeklinde olduğunu düsünüyorm.Not:islemci amd(4200) anakart saphire (PI-AM2RS780G)
  • Ekran kartından kaynaklanıyor o. Çıkar tak Düzelir.
  • arkadaşlar sorunu çözdünüzmü?
    aynı sorun bendede var
  • anakartın üzerindeki tüm kabloları cıkarın.sonra bios pilini cıkarpı 10 dk kadar bekledikten snra tekrar deneyin.bios kilitlenmişse görüntü vermeyebilir
  • Merhaba, bende de aynı problem epeydir oluyor epeydir derken iki sistem eskittim hala araştırmadım nedendir diye alışkanlık haline geldi artık. Normal olarak pc yi kapatıyorum kapanıyor tekrar akabinde açmak istersem fanlar en şiddetli halinde çalışıyor ekrana birtürlü görüntü gelmiyor. Sonra Power Supply in üzerindeki on/off düğmesini kapatıp 5-10sn bekliyorum ve ON konumuna alıp kasadan power tuşuna bastığımda PC açılıyor. yaklaşık 4-5 senedir toplamda iki sistem eskittim bu şekilde kullanıyorum. 3 defa ekran kartı değiştim 2 kez p.supply değiştim ram bellekleri de değiştim kingston 2*1GB 800Mhz den 2*2GB OCZ Blade 1066 MHz e geçtim ama anakartımı hiç değişmedim ve bundan kaynaklandığını düşünmekteyim zaten sistemimin detayını imzamdan da görebilirsiniz. Birde biraz önce bahsettiğim tekrrar ON konumuna alıp açıldıktan sonra bir error hatası veriyor BIOS ekranında ve birşeylerin default olduğundan bahsediyor o kısmı çok çabuk geçiyor aslında onun bir print screen ini alıp google a yazmakta fayda var illaki bu problemin bir çözümü vardır ve bulursam buradan paylaşırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yıl 2014 umarım bu sorunu çözebilen birileri çıkmıştır arkadaşlar benim sorunumda aynı yatarken bilgisayarı kapattıktan sonra gücünü kesip yani power supply'nin elektrik kablosunu çıkarıp öyle yatıyorum ve (çünkü genelde bizim burada elektrik kesintisi çok sık olmakta bu yüzden bende pc yi normal olarak kapatıp power supply'nin elektrik kablosunu çıkarıyorum) sabah olduğunda tekrar takıp bilgisayarı açıyorum bilgisayar normal bir şekilde açılıyor ve masa üstüne geldikten sonra yaklaşık 30-60 saniye sonra hiçbir hata vermeden ekran gidiyor sanki biri bilgisayarın içinden bir parça söküyormuş gibi ekran birden gidiyor ve hemen ardından bilgisayar bir sorunla karşılaştı diyor ve 14%-30% diyerek hızlı bir şekilde yüzde kısmı yüzde yüz oluyor ve ekran tamamen kapanıyor monütördeki ışık yanıp sönüyor ama bilgisayar kapanmıyor fanlar dönüyor hdd ışığı yanıp sönmüyor yani bilgisayar işlem yapmıyor ama çalışıyor sonra ben bilgisayarı açma kapama düğmesine basılı tutarak bilgisayarı kapatıp yeniden açıyorum bu seferde fanlar çok hızlı bir şekilde dönüyor ama bilgisayar yine açılmıyor harddisk ilk açılışta birkaç işlem yapmaya çalışıyor fakat sonra o da duruyor ve sadece fanlar çok hızlı bir şekilde dönüyor birkaç dakika böyle çalıştıktan sonra bu sefer bilgisayarı power supply deki açma kapama düğmesinden kapatıyorum ve tekrar açıp bilbisayarın power tuşuna basarak bilgisayarı çalıştırıyorum normal bir şekilde çalışıyor ve masa üstüne geldikten sonra yine mavi ekran hatası veriyor ama bu sefer MEMORY_MANAGEMENT hatasını veriyor bazende tam windows yüklenirken yani windows logosu geliyor altındaki daireye benzeyen o noktalardan oluşan dönen şey geliyor ve kullanıcı şifremi girmek için bekleme ekranı geliyor ama ben şifremi bile yazmadan yani klavye ye bile dokunamadan yine kapanıyor şimdiye kadar bilinen bütün işlemleri uyguladım kabloları söküp yeniden taktım bütün çıkarılabilen aygıtları çıkarıp yeniden taktım ama yine aynı işlemci macununu yeniledim olmadı neden açılmıyor acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sdesign

yıl 2014 umarım bu sorunu çözebilen birileri çıkmıştır arkadaşlar benim sorunumda aynı yatarken bilgisayarı kapattıktan sonra gücünü kesip yani power supply'nin elektrik kablosunu çıkarıp öyle yatıyorum ve (çünkü genelde bizim burada elektrik kesintisi çok sık olmakta bu yüzden bende pc yi normal olarak kapatıp power supply'nin elektrik kablosunu çıkarıyorum) sabah olduğunda tekrar takıp bilgisayarı açıyorum bilgisayar normal bir şekilde açılıyor ve masa üstüne geldikten sonra yaklaşık 30-60 saniye sonra hiçbir hata vermeden ekran gidiyor sanki biri bilgisayarın içinden bir parça söküyormuş gibi ekran birden gidiyor ve hemen ardından bilgisayar bir sorunla karşılaştı diyor ve 14%-30% diyerek hızlı bir şekilde yüzde kısmı yüzde yüz oluyor ve ekran tamamen kapanıyor monütördeki ışık yanıp sönüyor ama bilgisayar kapanmıyor fanlar dönüyor hdd ışığı yanıp sönmüyor yani bilgisayar işlem yapmıyor ama çalışıyor sonra ben bilgisayarı açma kapama düğmesine basılı tutarak bilgisayarı kapatıp yeniden açıyorum bu seferde fanlar çok hızlı bir şekilde dönüyor ama bilgisayar yine açılmıyor harddisk ilk açılışta birkaç işlem yapmaya çalışıyor fakat sonra o da duruyor ve sadece fanlar çok hızlı bir şekilde dönüyor birkaç dakika böyle çalıştıktan sonra bu sefer bilgisayarı power supply deki açma kapama düğmesinden kapatıyorum ve tekrar açıp bilbisayarın power tuşuna basarak bilgisayarı çalıştırıyorum normal bir şekilde çalışıyor ve masa üstüne geldikten sonra yine mavi ekran hatası veriyor ama bu sefer MEMORY_MANAGEMENT hatasını veriyor bazende tam windows yüklenirken yani windows logosu geliyor altındaki daireye benzeyen o noktalardan oluşan dönen şey geliyor ve kullanıcı şifremi girmek için bekleme ekranı geliyor ama ben şifremi bile yazmadan yani klavye ye bile dokunamadan yine kapanıyor şimdiye kadar bilinen bütün işlemleri uyguladım kabloları söküp yeniden taktım bütün çıkarılabilen aygıtları çıkarıp yeniden taktım ama yine aynı işlemci macununu yeniledim olmadı neden açılmıyor acaba?

Hocam ben günlerce araştırdım sorunun ram den kaynaklandığı kanısına vardım ram sipariş ettim geldiğinde sonucu yazarım

• Ettiğim ram siparişi geldi bilgisayar suan yeni ram la aciliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: msaidb

Ettiğim ram siparişi geldi bilgisayar suan yeni ram la aciliyor

Sizin adınıza sevindim hocam benim bilgisayarım 8 gün sonra esrarengiz bir şekilde çalıştı :D bilgisayarı çalıştırmıştım aradan beş dakika geçti bizim yine elektirikler anlık olarak gidip geldi bilgisayar bile kapanmadı bizim burada hep böyle oluyor elektirik gidip geldikten sonra bende yine power supplydeki açma kapama düğmesine basarak kapatıp yeniden açtım ve bilgisayarı çalıştırdım şimdi sorunsuz bir şekilde eskisinden daha da hızlı çalışıyor ama sanırım benimde yeni bir tane ram almam gerekiyor değerli vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler hocam :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: msaidb

Ettiğim ram siparişi geldi bilgisayar suan yeni ram la aciliyor

Sizin adınıza sevindim hocam benim bilgisayarım 8 gün sonra esrarengiz bir şekilde çalıştı :D bilgisayarı çalıştırmıştım aradan beş dakika geçti bizim yine elektirikler anlık olarak gidip geldi bilgisayar bile kapanmadı bizim burada hep böyle oluyor elektirik gidip geldikten sonra bende yine power supplydeki açma kapama düğmesine basarak kapatıp yeniden açtım ve bilgisayarı çalıştırdım şimdi sorunsuz bir şekilde eskisinden daha da hızlı çalışıyor ama sanırım benimde yeni bir tane ram almam gerekiyor değerli vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler hocam :D

Benim bilgisayar mefta olmadan önceki gün 3-4 kere elektrikler gitmişti sorun o galiba

• msaidb kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle Hocam sorun elektrik ! eğer bilgisayarım elektriklerin gidip gelmesi sonucunda yanarsa tedaş'ı mahkemeye veririm kesinlikle mahkemeye veririm ve değil 10 yıl 100 yıl geçse bile ve ben hala yaşıyorsam o davamdan asla vazgeçmem savcılık dosyayı kapatsa bile yeniden dava açarım peşini asla bırakmam bu dünyada değer verdiğim onuncu ve sonuncu varlık insan yapımı ama olsun insanı da Allah yarattı :D
  • quote:

Kesinlikle Hocam sorun elektrik ! eğer bilgisayarım elektriklerin gidip gelmesi sonucunda yanarsa tedaş'ı mahkemeye veririm kesinlikle mahkemeye veririm ve değil 10 yıl 100 yıl geçse bile ve ben hala yaşıyorsam o davamdan asla vazgeçmem savcılık dosyayı kapatsa bile yeniden dava açarım peşini asla bırakmam bu dünyada değer verdiğim onuncu ve sonuncu varlık insan yapımı ama olsun insanı da Allah yarattı :D

Aslında iyi fikir dava etmek :D

• Arkadaşlar merhaba sorun ile bende karşılaştım . Ağ üzerinde kopyalama yaparken bilgisaar bir anda dondu kaldı.Bilgisayarı kapattım ve tekrar açtığımda fandan aşırı ses geldi ve bilgisayar açılmadı.Anakart üzerindeki bütün parçaları söktüm sadece fan kaldı.Ama kasanın fanı yine aynı şiddetinde işlem yapıyor.Sorunun statik elektrikten kaynaklandığı yazıyor ama o işlemde başarısız oldu.Yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

.

Aynı sorunu bende yaşadım, birçok şey yaptım ama kısaca nasıl çözdüğümü anlatayım, ana kart bios pilini değiştirdim ve ekran açıldı, zaten pil bitmiş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.