Şimdi Ara

bilgisayarım çok ısınıyor lütfen yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar lütfen yardım edin özellikle facebook üzerinden linkteki resimde görünen monster world oyununu oynuyorken bilgisayardan aşırı fan sesleri geliyor ve değerler şekildeki gibi hep yüksek görünüyor garantiye vermeli miyim acilen yardım edin.
    bilgisayrım hp masaüstü hp pro 3010 MT
    özellikleri

Ürün Özellikleri

Marka: HP
    Model: Pro 3010 MT VW298EA

Model Ailesi PRO 3010
    CPU Ailesi INTEL CORE 2 QUAD
    İşlemci Modeli INTEL Q8300 2.5 GHZ
    Cache Bellek 4 MB
    Sistem belleği türü DDR 3 - 1033 MHZ
    Standart Sistem Belleği (MB) 4096
    Maks. Sistem Belleği (MB) 8.192
    Anakart Chip Set INTEL G45
    Anakart Veri Yolu Hızı (MHz) 1333
    Ekran kartı chip seti ATI RADEON hd5450
    Ekran Kartı Bellek...
    şimdiden teşekkürler

• isiniyor derken kac derece
    fan hizi sundan dolayi islemciye yuk bindiginde fan hizlanir daha iyi sogutmak icin
  • Sayfa üzerindeki bir oyun muhtemelen Java'dır ve bu tamamen işlemciyi yorar.. Dolayısıyla ısınır ve ısındıkça fan daha hızlı döner.. Termal macununuz kurumuşsa daha da hızlı döner. Termal macununuzu yenileyin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan kahveci

Fan sesi işlemci daha çok zorlanmaya başladığında artış gösterir. Everest ultimate edition ve ya aida64 programlarındaki sıcaklık değerlerini buraya yaz. Ona göre yorum yapalım.
  • Termal macunu yenile ısıda değişme olmaz ise fan takviyesi yap.
  • verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ilk fırsatta termal macunu değiştirip sonuçları buraya yazacağım
    diğer bir programla aldığım ısı değerleri aşağıdaki linkte ona da bakmak isterseniz bakarsınız

http://c1204.hizliresim.com/w/q/4sfcf.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan kahveci

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ilk fırsatta termal macunu değiştirip sonuçları buraya yazacağım
    diğer bir programla aldığım ısı değerleri aşağıdaki linkte ona da bakmak isterseniz bakarsınız

http://c1204.hizliresim.com/w/q/4sfcf.jpg

kardeşim bende aynı işlemciyi kullanıyorum 10 tl lik soğutucu ile 40 dereceden üstünü neredeyse hiç görmedim

soğutucu da bu 10 tl ye aldım

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/evercool-cs-1156cp-amd-am-939-1156-775-cpu-fan-50288562

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba Arkadaşlar.
    Benim bilgisayarım daha 7 aylık ancak yarım saat içerisinde dahi çok çabuk ısınıyor. Fanının temiz olmamasından mı kaynaklanır bu durum. Yoksa bilgisayar da bazı programlar(Adobe Flash CS5.5 Adobe Firework ve Visual Studio) açıkken olabilir mi? Yani programlar bilgisayarın ısınmasını etkiler mi? Teknik servise götürmeli miyim? Bilgisayarımın markası TOSHIBA C660 iNTEL CORE İ5 İŞLEMCİLİ 4GB RAM 640 GB SATA :S Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evremselek

Merhaba Arkadaşlar.
    Benim bilgisayarım daha 7 aylık ancak yarım saat içerisinde dahi çok çabuk ısınıyor. Fanının temiz olmamasından mı kaynaklanır bu durum. Yoksa bilgisayar da bazı programlar(Adobe Flash CS5.5 Adobe Firework ve Visual Studio) açıkken olabilir mi? Yani programlar bilgisayarın ısınmasını etkiler mi? Teknik servise götürmeli miyim? Bilgisayarımın markası TOSHIBA C660 iNTEL CORE İ5 İŞLEMCİLİ 4GB RAM 640 GB SATA :S Teşekkürler.

Muhtemelen bakım yapmamışsınızdır. İşlemcinin soğutucusunu çıkarın ve eski termal macunu iyice temizleyip yenileyin. Özellikle soğutucu kanallarını ve fanıda tozlarından arındırın. Sorun kalmayacaktır..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.