arkadaşlar lütfen yardım edin özellikle facebook üzerinden linkteki resimde görünen monster world oyununu oynuyorken bilgisayardan aşırı fan sesleri geliyor ve değerler şekildeki gibi hep yüksek görünüyor garantiye vermeli miyim acilen yardım edin. bilgisayrım hp masaüstü hp pro 3010 MT özellikleri
Ürün Özellikleri
Marka: HP Model: Pro 3010 MT VW298EA
Model Ailesi PRO 3010 CPU Ailesi INTEL CORE 2 QUAD İşlemci Modeli INTEL Q8300 2.5 GHZ Cache Bellek 4 MB Sistem belleği türü DDR 3 - 1033 MHZ Standart Sistem Belleği (MB) 4096 Maks. Sistem Belleği (MB) 8.192 Anakart Chip Set INTEL G45 Anakart Veri Yolu Hızı (MHz) 1333 Ekran kartı chip seti ATI RADEON hd5450 Ekran Kartı Bellek... şimdiden teşekkürler
isiniyor derken kac derece fan hizi sundan dolayi islemciye yuk bindiginde fan hizlanir daha iyi sogutmak icin
Sayfa üzerindeki bir oyun muhtemelen Java'dır ve bu tamamen işlemciyi yorar.. Dolayısıyla ısınır ve ısındıkça fan daha hızlı döner.. Termal macununuz kurumuşsa daha da hızlı döner. Termal macununuzu yenileyin..
quote:
Orijinalden alıntı: serkan kahveci
Fan sesi işlemci daha çok zorlanmaya başladığında artış gösterir. Everest ultimate edition ve ya aida64 programlarındaki sıcaklık değerlerini buraya yaz. Ona göre yorum yapalım.
Termal macunu yenile ısıda değişme olmaz ise fan takviyesi yap.
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ilk fırsatta termal macunu değiştirip sonuçları buraya yazacağım diğer bir programla aldığım ısı değerleri aşağıdaki linkte ona da bakmak isterseniz bakarsınız http://c1204.hizliresim.com/w/q/4sfcf.jpg
quote:
Orijinalden alıntı: serkan kahveci
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ilk fırsatta termal macunu değiştirip sonuçları buraya yazacağım diğer bir programla aldığım ısı değerleri aşağıdaki linkte ona da bakmak isterseniz bakarsınız http://c1204.hizliresim.com/w/q/4sfcf.jpg
kardeşim bende aynı işlemciyi kullanıyorum 10 tl lik soğutucu ile 40 dereceden üstünü neredeyse hiç görmedim
Merhaba Arkadaşlar. Benim bilgisayarım daha 7 aylık ancak yarım saat içerisinde dahi çok çabuk ısınıyor. Fanının temiz olmamasından mı kaynaklanır bu durum. Yoksa bilgisayar da bazı programlar(Adobe Flash CS5.5 Adobe Firework ve Visual Studio) açıkken olabilir mi? Yani programlar bilgisayarın ısınmasını etkiler mi? Teknik servise götürmeli miyim? Bilgisayarımın markası TOSHIBA C660 iNTEL CORE İ5 İŞLEMCİLİ 4GB RAM 640 GB SATA :S Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: evremselek
Merhaba Arkadaşlar. Benim bilgisayarım daha 7 aylık ancak yarım saat içerisinde dahi çok çabuk ısınıyor. Fanının temiz olmamasından mı kaynaklanır bu durum. Yoksa bilgisayar da bazı programlar(Adobe Flash CS5.5 Adobe Firework ve Visual Studio) açıkken olabilir mi? Yani programlar bilgisayarın ısınmasını etkiler mi? Teknik servise götürmeli miyim? Bilgisayarımın markası TOSHIBA C660 iNTEL CORE İ5 İŞLEMCİLİ 4GB RAM 640 GB SATA :S Teşekkürler.
Muhtemelen bakım yapmamışsınızdır. İşlemcinin soğutucusunu çıkarın ve eski termal macunu iyice temizleyip yenileyin. Özellikle soğutucu kanallarını ve fanıda tozlarından arındırın. Sorun kalmayacaktır..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme