Şimdi Ara

:::BİLGİSAYARIM ÇOK MU KÖTÜ?::: (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu zamana kadar sistemi kullanmışsın. İhtiyacım olabilir kaygın varsa, bence paranı sakla. Doğru mu yaptım acaba ? diye düşünerek, aldığın bilgisayarla mutlu olamazsın zaten.

Sisteme biraz ram takviyesi yeterli olur. 128 veya 256 Mb sd ram alabilirsin. Hardisk nedeniyle de takılmalar olabilir. Disk birleştirici programını kullan. Hdd doluysa ikinci bir hdd(30-40 gb) veya bir cd-rw almayı düşünebilirsin. Ram+hdd+ cd-rw için forumun ikinci el kısmını takip et. 80-100 YTL harcayarak bilgisayarını kullanmaya devam edebilirsin.

128 sd ram 18$ + 20 gb hdd 30$ + Cd-rw 15$ = 63$

Oyun için Playstation2 al. 300 YTL ye eğlence için çok iyi perfromans alırsın. Oyunlarını bulamn sorun olmazsa tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven70 -- 5 Ocak 2006 18:00:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Raven70

Bu zamana kadar sistemi kullanmışsın. İhtiyacım olabilir kaygın varsa, bence paranı sakla. Doğru mu yaptım acaba ? diye düşünerek, aldığın bilgisayarla mutlu olamazsın zaten.

Sisteme biraz ram takviyesi yeterli olur. 128 veya 256 Mb sd ram alabilirsin. Hardisk nedeniyle de takılmalar olabilir. Disk birleştirici programını kullan. Hdd doluysa ikinci bir hdd(30-40 gb) veya bir cd-rw almayı düşünebilirsin. Ram+hdd+ cd-rw için forumun ikinci el kısmını takip et. 80-100 YTL harcayarak bilgisayarını kullanmaya devam edebilirsin.

128 sd ram 18$ + 20 gb hdd 30$ + Cd-rw 15$ = 63$

Oyun için Playstation2 al. 300 YTL ye eğlence için çok iyi perfromans alırsın. Oyunlarını bulamn sorun olmazsa tabii.

raven kardeş play station2 ile pc bir değilki ps2 de oyunlar çok kötü diyolar yani grafik olarak ama bilgisayarda süper

• PS2 de gayet kaliteli grafikler oluyor. Dükkanda bir kaç kişi oynuyorken Medal of Honour görmüştüm. Grafik kalitesi beni şaşırtmıştı. Tabii PS2'de PC'nin esnekliği yok. Genede incelemeni tavsiye ederim. Sana elinden fazla para çıkarmadan oyun oynama şansı veriyor.
  • İhtiyaç meselesi. Eğer yeni bir bilgisayara para vereceksen ondan tam anlamıyla yararlanmalısın. Yok sadece para biriktirdim diye alırsan paran boşa gider, şu andaki bilgisayarınla ne yapıyorsan biraz daha fazlasını yaparsın. Şöyle diyelim:

Örneğin 1000 ytl ye yeni sistem aldın. Peki bu para yeni sistem senin için neler değiştirdi..? Bunlar 1000 ytl edermi..?
  • Oyun oynamadıkça kasmaz
  • kardeş manyak sistem ha!yalnız fazla bozma biz onu UNESCO ya gönderelim iyi para alırsın ha
  • günümüz için yetersiz sisteme sahipsin
  • arkadaşım sen değiştirme. sadece internet ve müzik için o sistem taş gibi. sadece rami değiştir canavar olur. 256 ram tak ve 98 kullanıyorsan bunu xp yap hem daha iyi olur hem kitlenme yaşamazsın. bende p3 550 vardı 256 ramli 1 ay açık kaldı hiç kitlenmedi. şimdi acayip terfi ettim p3 1100
  • internet, müzik ve film için yeterli bi sistem ama oyun oynamak istiyosan hiç şansın yok! Ama genede Rami 256 yapsan hiç fena olmaz.
  • benim sistem de şu şekilde:

Pentium 3 800 Mhz
    256 SdRam
    20 gb hdd
    15' monitör
    Fx 5200 Ekran Kartı...

aldığımda ram 64'tü ekran kartı da tnt 2. 5 sene oldu alalı.

Şu anda monitördeki geçen yıllardan yadigar hatalar ve anakartın yetersizlikleri dışında 2004 başına kadar çıkmış tüm oyunları hiç kasmadan çalıştırıyor normal veya full detayda.

Ama anakart çok yetersiz. 2 tane usb çıkışı 2 tane ram girisi var olarr da sdram. İşlemci olayına hiç girmiyorum.

Ama başka hiç bir sorun yok son oyun yükleyeli geçen yaz o da 2003 yılında çıkmış jedi academy oyunu... yani çok oyun yüklemiyorum.

İnternete de bağlanıyorum müzik film de dinliyorum babalar gibi başarıyo hepsini...

Tek sorun geliştirilebilir bi sistem olmaması. Eğer yeni bi anakart alırsam ne kasa ne ramlar ne işlemci kullanılabilecek bu yüzzden en iyisi biraz para olana kadar beklemek ve yeni bir bilgisayar almak....

• quote:

Orjinalden alıntı: slayersami

benim sistem de şu şekilde:

Pentium 3 800 Mhz
    256 SdRam
    20 gb hdd
    15' monitör
    Fx 5200 Ekran Kartı...

aldığımda ram 64'tü ekran kartı da tnt 2. 5 sene oldu alalı.

Şu anda monitördeki geçen yıllardan yadigar hatalar ve anakartın yetersizlikleri dışında 2004 başına kadar çıkmış tüm oyunları hiç kasmadan çalıştırıyor normal veya full detayda.

Ama anakart çok yetersiz. 2 tane usb çıkışı 2 tane ram girisi var olarr da sdram. İşlemci olayına hiç girmiyorum.

Ama başka hiç bir sorun yok son oyun yükleyeli geçen yaz o da 2003 yılında çıkmış jedi academy oyunu... yani çok oyun yüklemiyorum.

İnternete de bağlanıyorum müzik film de dinliyorum babalar gibi başarıyo hepsini...

Tek sorun geliştirilebilir bi sistem olmaması. Eğer yeni bi anakart alırsam ne kasa ne ramlar ne işlemci kullanılabilecek bu yüzzden en iyisi biraz para olana kadar beklemek ve yeni bir bilgisayar almak....

sd ram mi kaldı hacı yaa ekran kartın iyimiş bence biraz ramini yükselt sen tabi işlemcini de anakartını yazmamışsın ama asus s8x-x alsan yeter

• eğer sadece intenet kullanıp müzik dinliyorsan ve internetten bir şeyler indirmiyorsan kullanışlı.eğer oyun meraklısıysan rami ekran kartını ana kartı ve hd i yenilemelisin
  • quote:

Orjinalden alıntı: crushing1

eğer sadece intenet kullanıp müzik dinliyorsan ve internetten bir şeyler indirmiyorsan kullanışlı.eğer oyun meraklısıysan rami ekran kartını ana kartı ve hd i yenilemelisin

bunun için mi kullanacak bilgisayarı?müziği mp3 player alıp dinlesin internetede cafe de girsin o zaman
  • İlla sistemi değiştirmek istiyorsan taksitle al olsun bitsin peşin almak zorunda değilsin tabi ayarını yapıcaksın kendine göre
  • kardeş yazık günah biriktirdiğin paranı daha başka işler için kullan bence vericen 1500 ytl yi sonra gene sistem eskiycek yada taksitle al malısın oyun oynamıyor sadece internete takılıyorsan hiç değiştirme derim
  • internet cafeden nete para mı yeter hocam.. bak benim imzamdaki sistem
    nerdeyse gunun cogu nete bagli..paso download..aynisini cafeden yapsam her ay bi amd3000 parasi veririz. :)

quote:

Orjinalden alıntı: heretic1503

quote:

Orjinalden alıntı: crushing1

eğer sadece intenet kullanıp müzik dinliyorsan ve internetten bir şeyler indirmiyorsan kullanışlı.eğer oyun meraklısıysan rami ekran kartını ana kartı ve hd i yenilemelisin

bunun için mi kullanacak bilgisayarı?müziği mp3 player alıp dinlesin internetede cafe de girsin o zaman

• şuraya yazıyorum böyle diyen bir insan telefondur, bilgisayardır aldıktan sonra almasam da olurmuş ya, falan diye düşüncektir kesin,bende öyleyim çünkü

quote:

Orjinalden alıntı: laktoz

quote:

Orjinalden alıntı: supremum

Bilgisayar bir ihtiyaç meselesidir. Sadece nette dolaşan birine müzik dinleyen,film izleyen hatta tv kartı takıp tv izleyen birine yetecek bir sistemin var. Ama gel gelelim oyun oynayacaksan,divx encode yapcaksan,programlarla uğraşacak video editleyeceksen işler değişiyor.
    300 milyona kot pantolon alıp bilgisayarına 256ram daha almayan arkadaşlarım var mesela. Bilgisayarla ne kadar vakit geçireceksin onu düşün. Kullanacaksanda paraya acıma. Günde 8-10 saat bilgisayarının başında geçiren birine şu parçaya niye bu kadar para verdin diyemezsin. Ama bilgisayardan hiç anlamayan açmayı bile bilmeyen birinede ekran kartı aldırmanın bi anlamı yoktur. Sanırım anlatabiliyorum. Burada kendi durumundan sen bi sonuç çıkar.
    Gerçekten istiyorsan acıma paraya para mutlu etmez seni. İnsanları mutlu eden ihtiyaçlarının karşılanmasıdır.

son cümle çok etkileyeci bunu bi türlü kendime uygulayamıyorum habire para biriktiriyorum yemek yemeğe hacıyorum ama diğer ihtiyaçlar için insafsızım hep yarınımı düşünüyorum kötü anları düşünüyorum elde avuçta bişey olmalı diyorum benim gibi düşünen yokmu hiç?

• dostum anladığım kadarıyla oyun oynayack bir sistem istiyorsun.ama çok da oyun canavarı değilsin.o nedenle sempron64 2800+,k8n,512mb ram,9550 li bir sistem işini rahatlıkla görecektir.bu da 800ytl civarı tutar.eğer biraz daha zorlarım diyorsan ekran kartını 6600gt rami de 1gb yaparsın.o da 1000ytl yi geçmez.bence çok para verme.en azından çok iyi bir sisteme ihtiyacın yokmuş gibi görünüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: laktoz

arkadaşlar benim bilgisayarımı herkes küçümsüyor 1500 ytl birikmiş param var arkadaşlarım diyorki senin yerinde olsam o sistemi hemen değiştiririm gibi laflar diyolar sizde aynı düşüncedemisiniz
    SİSTEMİM
    PENTİUM 3 550 mhz
    RAM 64 MB SDRAM
    HARD DİSK 8,4 gb
    anakart i810 e
    vga onboard
    kendinizi benim yerime koysanız naparsınız ben paramı biriktiriyorum biriktiriyorum ama harcayamıyorum hep kötü günler için saklıyorum gerçi hiç öle bi günüm olmadı ama.
    bu konuyu eğlence gırgır olsun die açmadım sadece önerilerinizi bekliyorum
    şimdiden tşk..

bence kötü değil berbat
    upgrade için geç bile kalmışın
    sempron 64 lü bi sistem rahatlıkla iş görür

• senin durum benimki gibi bende 2000 model p3 800 vardı256 ram 20GB 7200 devirli HDD bide tnt2...

yazın adsl alıp bu forumu daha şık takip etmeye başlayınca sistemin gerçekten çok eskidiğini anlayıp forumun 2. el kısmından parça parça imzamdaki bilgisayarı topladım yaklaşık 6 hafta sürdü yeni bilgisayarı kurunca fiyatı yaklaşık 600YTL

şu an keşke daha önce alsaydım diyorum...
    not oyun oynamayı seven biriydim şimdi daha çok seviyorum öğrenim kredilerini biraz daha biriktirince x850 almayı bile düşünüyorum

not elektrik-elektronik müh. öğrenicisiyim günümün 6-7 saati bilgisayar karşısında geçiyor

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.