arkadaşlar bilgisayarımın özellikleri imzamda. bilgisayardan çok fazla ses geliyor ve de küçük bir uçak uçuruyor gibiyim. bu senin nedenini bi türlü bulamadım. işlemcinin fanında şüpheleniyorum ama tam olarak da emin değilim. işlemcinin fanını temizledim ama bi faydası olmadı. bu soruna bi yorumu olan var mı acaba? şimdiden teşekkür ediyorum...
fanların fişini çek. bütün fanları bilgisayar çalışırken tek tek devreye sok. hangi fandan ses geldiğini anlarsın.
quote:
Orjinalden alıntı: tarumar111
fanların fişini çek. bütün fanları bilgisayar çalışırken tek tek devreye sok. hangi fandan ses geldiğini anlarsın.
+1
teşekkürler bi deneyeyim!
söylediğinizi yaptım arkadaşlar teşekkür ederim. sorun işlemcinin fanında. ancak daha önce bi sorun yoktu yeni başladı neden olmuş olabilir? sanırım fanı değiştirmem gerekecek di mi :(
quote:
Orjinalden alıntı: sonsakin
söylediğinizi yaptım arkadaşlar teşekkür ederim. sorun işlemcinin fanında. ancak daha önce bi sorun yoktu yeni başladı neden olmuş olabilir? sanırım fanı değiştirmem gerekecek di mi :(
fanı yağla. ama çok az sür. büyük ihtimal geçer.
tabi haliyle ses çıkarmaya başlar stok fanlar. fanı güzelce temizle, içini yağla. ses azalmazsa dön buraya fan önerelim.
ok sağolun arkadaşlarbi de yağlamayı deniycem teşekürler...
Bu tip durumlarda CPU fanı normal yağ ile yağlanmamalıdır. Zira kullanılan yağ belli bir süre çevredeki tozları toplayacak ve çamur etkisi yapacaktır. Bu da durumun daha kötü olmasına neden olacaktır. Bence en yakın nalbu vs.. ye git ve bir adet WD40 al
ya arkadaşlar aynı sorun bndede var bilgisayarımdan çok ses geliyo.bilgisayarı açtığım ilk dakikalarda zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz sesi geliyo sürekli.sonra kesilio.bu sesin nedeni ekran kartının fanı tos kaçmış ama nası temizleyeceimi bilmiorum.hele yağlayacaımı hiç bilmiorum yardımcı olsanız ii olur=)
benım fanlarda cok ses yapıyor laptopla calısıyorum bazen hıc ses yok calısmıyo sanlı alet benım makınayı bı acıyorum evlere senlık hava alanı gıbı oluyo oda
fan buldum bı tane onu alcam zalman bakır sogutucu+ fan
kasa fanınıda degısmek lazım sessız bısey onerırmsınız