Şimdi Ara

Bilgisayarım çok yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım 512 ram pentium 4 işlemcili . Son zamanlarda aşırı derecede yavaş çalışıyor . Öyle ki Firefox a tıklıyorum 2 dk sonra açılıyor . Defalarca Fdisk attım , farklı şekillerde bölümledim HDD'yi fakat bir çözüm alamadım . Kaspersky , avast , antivir ile sistemi çok defa tarattım bir sonuca rastlamadım .

bilgisayarda çok fazla işlem yapmıyorum zaten msn açık , firefox kullansam yeterli oluyor ancak öyle yavaşlıyor ki bazen insanın içinden kullanmak gelmiyor .

Yeni fdisk attım bilgisayarım donanımları tamamen kurulu , firefox kurulu ve virüs olarak da antivir kurulu . Sistemi hızlandırabilecek , sorunu algılayabilecek ya da tam manasıyla temizlik yapabilecek (Eğer virüs falan varsa tabi) program önerilerinizi bekliyorum .

Programın dışında diğer çözüm önerilerine de açığım tabi.

Şimdiden teşekkür ederim .

• 1-) Birden çok antivirüs programı kullanıyorsan bu pc yi kasabilir.Zaten özelliklerini söylediğin bilgisayarın çok üst düzey bir bilgisayar değil

2-)işlemci çok ısınıyor olabilir.Bunun için speedfan programını kullanabilirsin.Tozlanmış yada fanında aksaklık olabilir.

3-)Uzun süredir format atmıyorsan gereksiz program kullanıyorsan yine yavaşlatabilir.

4-)Eğer sadece firefox ve msn kullanırken yavaşlıyorsa internet hızında yavaşlama olabilir.Bunu test etmek için interneti kullanan programları kapatıp başka programları kullanmayı deneyebilirsin.Böylece internetle çalışan programlarda mı yavaşlama oluyor yoksa normalde de mi yavaşlama var onu öğrenirsin.İnternet hızını öğrenmek için :googleye speedtest ttnet yaz ilk çıkan siteye gir internet hızını sına.

5-)Ekran kartının sürücüsü eski olabilir.Firefoxta ard arda bi kaç sekme açmayı dene geçişlerde sıkıntı varsa ekran kartından da kaynaklanıyo olabilir (düşük bir ihtimal)

6-)Sistemi hızlandırmak için gereksiz dosyaları ve registry leri temizleyen programlar var onları deneyebilirsin.Aklıma şu an registry cleaner programı geliyor onu deneyebilirsin google dan araştır.

Bunun bir çok nedeni olabilir benim aklıma gelenler bunlar birde başka kişilerin görüşlerine bakmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih211 -- 25 Ağustos 2010; 22:07:04 >

• Hesapta 8 mb internet kullanıyoruz ama 1 mb gösteriyor hız olarak . Ekran kartının son sürümünü kendi sitesinden indirip yükledim .

Firefox a tıklayınca geç açılıyor bir de söylediğiniz gibi sekmeler 3-5 olunca tıkanma yaşanıyor . İnterneti söktüğümde bilgisayar çok yavaş çalışmıyor .
  • Söylediklerine göre problem internetinde gibi gözüküyor.ttneti arayıp sorununu belki çözebilirsin ttnet in numarası :444 0 375
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.