Şimdi Ara

Bilgisayarım daki Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımı açıyorum bir müddet sonra monitör kapanıyor ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor bu aradada bilgisayarın içinden yüksek bir fan sesi geliyor sesi geliyor, ön düğmeden basıp bekleyip kapatınca bir daha yapmıyordu ama bir iki gündür günde 3-5 defa yapmaya başladı acaba sorun nedir.

Bilgisayarcıya götürmem gerektiğini biliyorum ama adamlar kazıklamaya kalkıyor aldığım yerde battı gitti.

Kimi anakart yanmış hocam diyor
    Kimi işlemci mort olmuş bilader diyor
    Kimi ekran karı yenileme zamanı gelmiş diyor
    Kimi özelliklerini say bakayım diyor söylüyorum rem takviyesi işi çözer diyor.

Benden 1000 tl para istiyorlar bu durumu görünce bunlar bilgiayarımın parçalarınıda çalarlar diyerek vermeye korktum sizlerin görüşleri nedir acaba.

Veya izmirde sağlam bilgisayarcı vara önerirseniz sevinirim.

• Kardeş, eğer bir müddet sonra monitör kapanıp kasadaki fanlar çalışıyorsa bence senin ekran kartında problem varmış gibime geliyor.. Ne yap biliyor musun.. Everest programını yükle Sol tarafta Bilgisayar isimli yeri aç orada Algılayıcı bölümü var, oradan bilgisayarındaki donanımların ısısını kontrol et.. Eğer ekran kartında ısı sensörü varsa Everestte GPU yazan yerin ısısna bak.. Ekran kartı ısınırsa monitöre giden görüntü kesilir.. Eğer everest ısıyı göstermiyorsa, ekran gittiği anda bilgisayarını kapat, fişini çek, elinle ekran kartını kontrol et bakalım ısınmışmı.. Eğer ısınmışsa ekran kartını söküp iyi bir temizlik yap.. Bu arada ekran kartının fanı varsa o fanın dönüp dönmediğini kontrol et.. Gerçi fansız ekran kartları fazla kullanılmıyor günümüzde.. Sen fanın içindeki tozları iyi bir temizle.. Sonra tekrar tak bakalım ne olacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vettel -- 30 Mart 2012; 12:41:25 >
  • denemelik yedek parça bulabilirseniz uzay kurulumda sistemi test etmeye başlaya bilirsiniz..
    en basiti birisinden monitör bul tak bi dene yahu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: xXxCooLxXx

denemelik yedek parça bulabilirseniz uzay kurulumda sistemi test etmeye başlaya bilirsiniz..

Uzay kurulum nerde acaba telefonu varmı???
  • Kasanın içini açma durumun varsa o yüksek fan sesinin nereden geldiğine bakabilir misin? Bana ekran kartında sorun varmış gibi geldi ama emin olmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Fly

quote:

Orijinalden alıntı: xXxCooLxXx

denemelik yedek parça bulabilirseniz uzay kurulumda sistemi test etmeye başlaya bilirsiniz..

Uzay kurulum nerde acaba telefonu varmı???

Allah seni :) sesli güldüm :)
    uzay kurulum = parçaları sök kasaya yerleştirmeden dağınık şekilde takarak test etmek.. kasa dışındaki dağınık durum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.