Şimdi Ara

bilgisayarım f 1 e basmadan açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ya da
    Bilgisayarım f 1 e basınca açılıyor.
    Bu konuyu burada ve bir çok forumda da araştırdım ama önerilerin sonucunda doğru çözüme ulaşamadım.
    Deneme yanılmayla sorunumu çözdüm. Bios pilinin ölmüş,Anakartın yanmış olma ihtimaline kadar giden öneriler ve alternatif çözüm önerileri var ama sonuç yok.
    Aslında sorun disc hatası-floppy disk failure (40) hatasından kaynaklanıyor ve genelde bios pilini çıkarıp taktıktan sonra görülebiliyor-ki bende öyle oldu. Bu nedenle bios pilini tekrar resetlemek ya da bios ayarlarından load optimize seçeneğine tıklamak sorunu çözmüyor. Sadece advanced boot menüsünden floppy yazan tüm seçenkleri disable ya da cd-rom/hdd seçmek yeterli olacaktır. Sorun bu şekilde çözülüyor.

• sehrazat987 kullanıcısına yanıt
    Kısa zamanda bios pilini değiştiriseniz sorun çözülür, eski bioslarda 3.5" fdd sürücü tanımlanmışdır. Bu da her bios kendini (pil olmadıgı için) unuttuğunda ilk boot edilecek yer olarak gelir, haliyle 3.5" fdd bulamayan bilgisayar bunu bulamadıgını ve dewam etmek için f1 e basmanızı söyler, olay budur, bios pilini değiştirerek hem bu sorunu hemde zaman resetleme sorununu çözmus olursunuz..
  • digimonster D kullanıcısına yanıt
    doğrudur "eski bioslarda 3.5" fdd sürücü tanımlanmışdır" bios pilini değiştirmek çözüm. ama diğer forumlarda bu da sorunu çözmemiş. belki yine fdd tanımlı almışlardır. ben şu an için ayarlarımdan değiştirdim. diğer forumlarda da sorunu çözüldü diye kapatmadıkları için çözüm yazmaktı aslında derdim :)
    teşekkürler
  • ben tesekkur ederim bilgi paylaşımı için
  • Eyvallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bios a girince;
    boot/boot configürasyon/''F1 error'' uyarısını DİSABLED yapınca pc direk açar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 8.1 Bilgisayar Kapanmıyor
    11 yıl önce açıldı
    F6 ve F10 a basınca ne oluyor?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.