Şimdi Ara

Bilgisayarım fazla ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
49
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1 aydır şehir dışında olduğumdan bilgisayarım uzun süredir kullanılmıyordu. Bu sabah CS2 oynarken işlemcimin aşırı ısınması sonucu bilgisayarım kapandı. Bunun üzerine pc'nin içerisindeki tozu temizledim ve termal macunumu yeniledim. Ardından test ettiğimde işlemci boştayken sıcaklığın 40-45 derece civarında gezdiğini farkettim. Birkaç saat sonra tekrar CS2'ye girdim ve işlemci 10 dk içinde aşırı ısındı ve PC kapandı. İşlemcinin sıcaklık değerlerini kontrol ettiğimde boştayken 50-55 derecede gezmeye başladığını farkettim. Bu kadar kısa sürede sorunun tekrarlanması normal midir?

Not: Kullandığım termal macun çok kaliteli olmasa da bugüne kadar beni gayet idare edebilmişti.

Ayrıca: Kasamda bulunan 4 fandan 1'i çalışmıyor (egzoz fanı değil) tek bir fanın bozuk olması parçaların sıcaklığını bu kadar etkileyebilir mi?

• işlemci soğutucusunun fanını kontrol edin. sıcaklık arttıkça devir hızınında artması gerekiyor. bios ayarlarınada bakın. herşeyin olması gerektiği gibi olduğundan emin olun.

• sorunun işlemciden kaynaklandığını nasıl tespit ettin.

öncelikle şunu yapın

işlemci modeli nedirüstündeki fan nedir

ve prime95 .ile işlemciyi yüke sokun sıcaklığı hwmonitör ile takip edin.

kapanma olacakmı bakın.

Aynı durum ekran kartı içinde geçerli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.